Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Lattenbodems

Lattenbodems van Royal Health Foam zijn verkrijgbaar in vlakke en elektrisch verstelbare uitvoeringen. De latten zijn bevestigd is een verend ophangsysteem zodat ook aan de zijkanten van de lattenbodem nog ondersteuning geboden wordt. De vlakke lattenbodems en verstelbare lattenbodems zijn geschikt voor alle typen matrassen. De elektrische lattenbodems, verstelbare lattenbodems en vlakke lattenbodems zijn leverbaar met optionele potensets en kunnen zowel vrijstaand als in een ledikant geplaatst worden.
Onze bedbodems worden gratis door heel Nederland en België bezorgd.

Lattenbodem kopen

 • 42 latten duurzaam beukenhout per bodem
 • In vlak en elektrisch verstelbaar
 • 3 jaar volledige garantie
 • Lattenbodems gratis thuis bezorgd

"Gebruik onze elektrisch verstelbare lattenbodems om helemaal tot rust te komen in bed!"

Lattenbodems:
122 producten


Lattenbodems en waar u op moet letten bij de aanschaf

Om ervoor te zorgen dat u goed en lekker slaapt heeft u een goed matras nodig met daarbij een goede bedbodem. Het matras zorgt voor het grootse gedeelte van het lig-comfort maar de bedbodem draagt daar zeker aan bij. Als u een goed (nieuw) matras op een oude bedbodem legt en deze hangt licht door dan gaat het matras mee met deze vervorming en zal dit ten koste gaan van uw houding. De bedbodem draagt het matras en moet zorgen voor een egale tegendruk. Als u een nieuw matras gaat kopen kijk dan ook goed naar uw bedbodem. Er zijn grote verschillen tussen lattenbodems die we hier onder met u door zullen nemen.

Wat is een lattenbodem?

Een lattenbodem heeft een houten frame met latten die over de breedte zijn neergelegd. De latten kunnen in het frame geplaatst zijn of boven het frame uitsteken waardoor de tegendruk evenrediger zal zijn. De latten kunnen stug en niet buigzaam zijn (rol bodem) of juist soepel en buigzaam. U kunt het beste kiezen voor een soepele lattenbodem met veel latten aangezien het gewicht hierdoor beter verdeeld wordt en de bodem meer zal doen voor het comfort. De ondersteuning ontstaat namelijk met name door de onafhankelijke beweging van de latten. Bij sommige lattenbodems bestaat de mogelijkheid om plaatselijk latten harder en of zachter te maken waardoor u kunt finetunen.

Verschillende soorten bedbodems

Er zijn naast verschillende soorten lattenbodems ook andere bedbodems om uw matras te ondersteunen en te zorgen voor ventilatie. De combinatie tussen het matras en de bedbodem kunnen elkaar versterken. Voor koudschuim- en traagschuim matrassen is een egaal verende bedbodem het beste. Een egaal verende bedbodem is een bedbodem die over zowel de lengte als de breedte om en nabij dezelfde tegendruk biedt. Welke bedbodem u het beste kunt nemen hangt gedeeltelijk af van het type matras dat u kiest. De neme bedbodem is verend en de andere zorgt voor meer demping. Ook ventileert de ene bedbodem beter dan de andere wat ook weer zorgt voor een langere levensduur van uw matras.

Hieronder vindt u een opsomming van de verkrijgbare bedbodems. Er zijn maar vijf verschillende soorten bedbodems waaruit u kunt kiezen.

1) De ouderwetse Vlavro bodem:

Een vlavro bedbodem is een plank met gaatjes en is de meest simpele bedbodem. Meestal is het gebruikte hout hardboard waarin ventilatiegaatjes zijn geboord. Dit type bedbodem biedt geen comfort en heeft een minimaal ventilerend vermogen.

2) De Auping spiraalbodem:

Een spiraal bodem is een bodem met gespannen ijzerdraden en is feitelijk ook een ouderwets type bedbodem. Een spiraal bedbodem is bijzonder stevig en doet dus weinig voor comfort. Het ventilerende vermogen van spiraalbodems is wel prima.

3) Een lattenbodem:

Een lattenbodem is een bedbodem met losse latten in of op een houten frame. Het comfort wordt bepaald door het aantal latten waarbij hoe meer latten hoe beter van toepassing is. Het beste kiest u voor 42 latten met een instelling bij de lendenen en heupen om het daar harder en of zachter te kunnen maken.

4) Een schotelbodem:

Een schotelbodem is een bedbodem met houten (niet buigzame) latten waarop losse kunststof schoteltjes zijn geplaatst. De schoteltje kunnen allemaal naar beneden inveren en soms ook qua stevigheid ingesteld worden. Een schotelbodem biedt volledig egale tegendruk en biedt goede ventilatie. Voor kwalitatief goede schotelbodems kijkt u hier naar onze schotelbodems.

5) Een boxspring bedbdodem:

Een bospring is letterlijk vertaald een doos met veren. Binnen in een boxspring zitten veren die naar boven of beneden kunnen bewegen. De buitenzijde van een boxspring is gestoffeerd waardoor u geen bed ombouw meer nodig heeft. Dit type bedbodem is voor mensen die allergisch zijn niet echt geschikt omdat er veel stof in trekt en u dit kan schoonmaken. Voor kwalitatief goede boxspring bodems zie: https://www.healthfoam.com/bedden-en-bodems/luxe-boxsprings/

Een goede lattenbodem kopen?

Wat is een goede lattenbodem en wat is een minder geode lattenbodem? Een betere lattenbodem heeft minimaal 42 latten. Hoe meer lattende de lattenbodem heeft hoe beter het gewicht verdeeld kan worden. Hierdoor geeft de bedbodem een evenredige tegendruk. Daarnaast worden de latten soepeler (zachter) waardoor het geheel meer comfort biedt. Kies dus voor een lattenbodem die minimaal 42 latten heeft.

Het kopen van een lattenbodem

Hieronder vindt u een aantal zaken waarop u kunt letten bij het kopen van een nieuwe lattenbodem:

 • Welke maat: Welke bedmaat heeft u nodig? Wilt u één tweepersoonsbed of een éénpersoonsbed?
 • Wat voor matras type heeft u of wilt u hebben? Lattenbodems zijn prima geschikt voor koudschuim matrassen en traagschuim matrassen mits de lattenbodem egaal verend is.
 • Het aantal latten van de lattenbodem: De beste lattenbodem heeft minimaal 42 latten en de latten zijn boven het frame geplaatst.
 • Hoe zijn de latten geplaatst? Als de latten binnen het frame geplaatst zijn zal de bodem zachter zijn in het midden dan aan de zijde en biedt de lattenbodem geen egale tegendruk. Het beste zijn de latten boven het frame geplaatst en rubberen ophangingen.
 • Waar is de lattenbodem van gemaakt? Het ene hout buigt beter dan het andere en biedt daardoor een betere ondersteuning. Het beste kiest u voor buigzame latten van beukenhout. Vurenhout is niet buigzaam genoeg en kan bij een te hoog gewicht gemakkelijk breken.
 • Zones in de lattenbodem: Het is het beste als er zones in de lattenbodem verwerkt zijn. In de regel is dan de schouder- en heupzone iets zachter dan de rest van de lattenbodem.
 • Elektrisch verstelbare lattenbodems:

Lattenbodems kunnen in zowel vlakke als elektrische verstelbare bodems geleverd worden. Als u een verstelbare bedbodem wenst let er dan op dat het voeteneind horizontaal blijft als deze omhoog geste wordt.

Wat is het voordeel van een lattenbodem?

Lattenbodems bieden veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een boxspring bedbodem. Er van uit gaande dat u voor een goede lattenbodem wilt kiezen (42 latten boven het frame) zijn ze gemakkelijk schoon te houden en houden ook geen stof vast. Ook zit er geen onderhoud aan een lattenbodem en kunnen ze vrijwel altijd is een ledikant geplaatst worden. De ventilatie van een lattenbodem met 42 latten is goed. Bij de betere lattenbodems is het middengedeelte harder en zachter te maken waardoor u nog kunt finetunen. Goede lattenbodems zijn prima betaalbaard en een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld een schotelbodem of boxsprings. Daarnaast heeft een lattenbodem een lange levensduur en gaat gemakkelijk 15 jaar mee.

Instelbare lattenbodems

Betere lattenbodems zijn instelbaar bij de lendenen en hebben ook zones bij de schouders. Door middel van schuifjes bij de lendenen en heupen kunnen deze lattenbodems harder en of zachter ingesteld worden. Dit is absoluut een pre! Hoewel het verschil tussen hard en zacht niet direct voelbaar zal zijn zorgt het er wel voor dat de heupen en lendenen meer of juist minder steun kunnen ontvangen. In onze instelbare lattenbodems zitten schuifjes om de bodem in te stellen. Als je die schuifjes naar het midden van de lattenbodem verschuift, wordt de lattenbodem stugger. Verschuif je de schuifjes naar de buitenzijde dan wordt de lattenbodem juist soepeler.

Elektrisch verstelbare lattenbodem

Als u regelmatig leest of televisiekijkt in bed is een verstelbare lattenbodem iets voor u. Bij een elektrisch verstelbare lattenbodem kunt u het hoofdeinde en het voeteneinde traploos verstellen. Handmatig is dit ook mogelijk maar dan moet u uit het bes stappen als u de bedbodem omlaag wilt zetten en het voeteneinde heeft dan geen knik waardoor dit een stuk minder comfortabel is. Met een elektrisch verstelbare lattenbodem kunt u zittend precies bepalen hoe u het prettigst zit door middel van de afstandsbediening. U kunt dan zowel het hoofdeinde als het voeteneinde instellen. Ook kan het handig zijn voor mensen met (ernstige) rugklachten om het voeteneinde iets omhoog te zetten en zodoende de rug iets te ontlasten.

Prijs-kwaliteitsverhouding lattenbodems

Je kan al een simpele lattenbodem kopen voor een paar tientjes (rolbodem) maar deze zal verder geen comfort bieden. Als het om het logeerbed gaat is natuurlijk prima. Maar als u een comfortabele lattenbodem zoekt kiest u het beste voor een soepele lattenbodem met 42 beukenhouten latten die boven het frame in rubberen houders zitten. Een goede lattenbodem (42 lats) kost een stuk meer maar biedt ook veel meer comfort. Als u veel tijd in bed doorbrengt is het wellicht aan te raden voor een elektrisch verstelbare lattenbodem te kiezen. Verder is het aan te raden voor een lattenbodem te kiezen waarop u garantie krijgt.


Bekijk ook: