Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Schotelbodems

Schotelbodems van Royal Health Foam zijn verkrijgbaar in vlakke en elektrisch verstelbare uitvoering. De schotelbodem is geschikt voor alle typen matrassen en biedt een uitstekende gelijkmatige ondersteuning doordat de schotels elk individueel ingedrukt kunnen worden. Ook kunnen de schotels in de lendezone individueel in hardheid ingesteld worden.

De schotelbodems kunnen in een bestaand bed geplaatst worden of zijn leverbaar met optionele potensets zodat de schotelbodem netjes losstaand te plaatsen zijn. Ook maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op. Onze schotelbodems worden gratis door heel Nederland en België bezorgd.

Bekijk de best verkochte schotelbodem

Schotelbodem kopen

  • Schotels in lendezone individueel instelbaar qua hardheid
  • Extra soepel instelbare schouderzone (veerweg 5cm)
  • 5 jaar volledige garantie
  • Alle schotelbodems gratis bezorgd tot in de slaapkamer

"Gebruik onze elektrisch verstelbare schotelbodems, ervaar de luxe en kom helemaal tot rust in bed!"

Profiteer nu van €100 korting per schotelbodem

Schotelbodems:
177 producten


Een schotelbodem

Wat is een schotelbodem en hoe werkt een schotelbodem? Een schotelbodem is een bedbodem (matrasdrager) die de druk van het matras en de slaper perfect verdeelt. Daarnaast blijft het ventilerende vermogen buitengewoon goed. Het bijzondere aan een schotelbodem is dat de schotels niet alleen naar beneden ingedrukt kunnen worden maar ook driedimensionaal kunnen bewegen én over de gehele breedte dezelfde tegendruk bieden. Bij een lattenbodem zullen de latten in het midden het meeste doorbuigen en aan de zijkanten steviger blijven waardoor de tegendruk dus niet egaal is. Als men op een lattenbodem op de zij slaapt zal de heup minder ruimte krijgen omdat de heup meer naar de zijkant van het bed ligt dan de schouders, die precies in het midden van het bed vallen. Hierdoor zal je nooit de perfecte ergonomie kunnen krijgen. De lat waar de schotels op gemonteerd zijn kan niet doorbuigen en het zijn dus alleen de schotels die naar beneden gedrukt kunnen worden. De tegendruk is hierdoor overal hetzelfde, zowel in de breedte als in de lengte van het bed.

Harder en zachter maken

Onze Premium schotelbedbodem heeft schotels die individueel instelbaar zijn, waardoor de stevigheid naar eigen wens in te stellen is. U kunt hierdoor uw bedbodem plaatselijk harder en zachter maken. Niet alle schotelbodems hebben de optie om individuele schotels harder en zachter te stellen terwijl dat absoluut beter is. Want hierdoor kun je het ligcomfort finetunen en zodoende verbeteren. Je kunt de schotel onder de schouders of heupen zachter zetten en zodoende de perfecte ergonomie en comfort bereiken. Standaard worden de schotels allemaal even stevig gezet. Pas als je de schotelbodem ergens wat steviger of juist wat zachter wilt maken dan kan dat door de individuele schotel in stevigheid te veranderen. Bij onze Premium Schotelbodem kun je de schotel zelfs helemaal weghalen door hem een kwartslag te draaien. Hierdoor kun je een plek aanmerkelijk zachter maken. Dit kan helpen voor mensen die geen of nauwelijks druk kunnen verdragen op bijvoorbeeld de schouders of de heupen (bijv. bij een slijmbeursontsteking). Maar het is ook mogelijk om te zorgen voor extra stevigheid onder de lendenen door de omliggende schotels zachter te maken en juist de schotels onder de lendenen op de stevigste stand te zetten. Ter hoogte van de onderrug zijn de schotels het beste steviger in te stellen voor meer ondersteuning.

Schotelbodems en ventilerend vermogen

Hoe sneller een matras droogt hoe beter. Vocht en warmte zijn immers de ideale kweekbodem voor bacteriën en schimmels. De ventilatie en luchtcirculatie van schotelbodems is perfect omdat het raakvlak van de schotels minimaal is. De Premium schotelbodems die wij verkopen hebben een verende ring op elke schotel. Deze ring duwt het matras 0,5 cm omhoog als u niet op uw bed ligt waardoor de ventilatie nog eens verbeterd. Hierdoor kan al het vocht goed verdampen. De ventilatie die schotelbodems bieden is veel beter dan bij latenbodems en boxsprings. Door het bijzonder kleine raakvlak van de schotels kan het matras goed vocht verdampen aan de onderzijde van het matras.

Voor welk type matras een schotelbodem?

Elk type matras kunt u gebruiken in combinatie met een schotelbodem. Echter komt een schotelbodem het meeste tot zijn recht met koudschuim, traagschuim en latexmatrassen. Schotelbodems zijn over het algemeen stabiel en geruisloos. Stabiliteit voor een bedbodem is prettig en uiteraard is het ook fijn als een bedbodem niet piept of kraakt.

Hoe lang gaat een schotelbodem mee?

Als het om een kwalitatief goede schotelbodem gaat zal de levensduur zo’n 20 jaar zijn. De levensduur van een gemiddelde schotelbodem is langer dan van een lattenbodem. Omdat alleen de schotels kunnen veerkracht hebben is de lat waar de schotels op gemonteerd zijn niet buigzaam. De levensduur van een schotelbodem wordt dus bepaald door hoe buigzaam het vormplastic (TTPE) van de schotels is. De levensduur is dus lang en met de tijd zal de schotelbodem optimaal blijven werken.

Schotelbodem VS Boxspring bedbodem

Een schotelbodem wordt met de tijd niet vies of stoffig en kan gemakkelijk schoongehouden worden in tegenstelling tot een boxspring bedbodem. Daarnaast is een schotelbodem plaatselijk instelbaar wat de stevigheid betreft wat met een boxspring bedbodem onmogelijk is. Een kwalitatief goede schotelbodem zoals de Premium schotelbodem gebruikt een kunststof dat niet statisch wordt waardoor het geen stof aantrekt. Daarnaast wordt er géén staal gebruikt (behalve bij elektrisch verstelbare bedbodems) waardoor er géén magnetisch veld ontstaat (een magnetisch veld verhoogt de spierspanning). Een boxspring bedbodem is de minst hygiënische bedbodem en is niet geschikt voor mensen met een stof allergie.

Schotelbodem VS spiraalbedbodem

Een spiraal bedbodem doet vrij weinig behalve goed ventileren. Daarnaast is een spiraal bedbodem volledig gemaakt van staal wat een licht magnetisch veld creëert wat voor een verhoogde spierspanning kan zorgen. Een verhoogde spierspanning is voor slapen niet wenselijk en kan zorgen voor nachtelijke krampen in kuiten en tenen. Ook kan je bij een spiraalbedbodem niets instellen of veranderen waardoor u niet d.m.v. de bedbodem kunt finetunen.

Schotelbodem VS Lattenbodem

Een schotelbodem biedt over de gehele breedte van de bedbodem een evenredige tegendruk in tegenstelling tot een lattenbodem. Een lattenbodem zal het meeste buigen (veren) in het midden van de lat en het minste aan de zijde waar de lat op het frame zit. Hierdoor biedt een lattenbodem geen evenredige tegendruk en is de ergonomie nooit 100% goed. Als u aan één zijde op de rand van het matras ligt zal een lattenbodem vrijwel niet mee doorbuigen. Bij een schotelbodem maakt het geen verschil waar u ligt en zal de tegendruk overal volledig gelijk zijn. Daarnaast is een schotelbodem instelbaar op elke gewenste plek en een lattenbodem alleen in het midden bij de heup en lendenen. Let op, het instellen van schotels kan niet met alle schotels hoewel u de instelbare schotels ook kunt verplaatsen.

Voordelen van een schotelbodem

Het grote voordeel van een schotelbodem is voornamelijk de evenredige drukverdeling en de instelbaarheid van individuele schotels. Maar ook het bijzonder goede ventilerende vermogen is een pré van een schotelbodem ten opzichte van bijvoorbeeld boxspring bedbodems. Doordat een schotelbodem de druk volledig gelijk verdeeld over de gehele breedte van het bed biedt het matras van zijde tot zijde het zelfde ligcomfort. Wanneer er twee schotelbodems naast elkaar liggen en er wordt één geheel matras op gelegd dan is de tegendruk over de gehele breedte hetzelfde. Dus wanneer je op het midden van het bed ligt zal het niet harder voelen. Een schotelbodem kan ingebouwd worden in een bestaand ledikant (ombouw) of los geplaatst worden op poten.

Nadelen van een schotelbodem

Schotelbodems kennen ook een paar nadelen. Een nadeel van een schotelbodem is dat deze hoger (dikker) is waardoor de zijdelen van een ledikant minimaal 15 cm hoog moeten zijn. De hoogte van onze schotelbodem is 12 cm. Hierdoor zakt het matras tenminste 3 cm in het ledikant (ombouw). Een ander nadeel is dat een schotelbodem zwaarder is dan een lattenbodem waardoor het plaatsen in een ledikant meer moeite kost. Maar wanneer een schotelbodem eenmaal op zijn plaats ligt vormt dit geen probleem meer. Ook is de prijs meestal hoger dan voor een gemiddelde lattenbodem maar dit wordt goedgemaakt door de levensduur die wel twee keer zo lang is en door het feit dat schotelbodems instelbaar zijn en het gewicht beter verdelen. Een ander nadeel kan zijn dat een schotelbodem optisch wellicht minder mooi is dan een boxspring bedbodem of een lattenbodem. Vaak zijn de schotels zichtbaar als een schotelbodem los geplaatst wordt omdat de schotels ervoor zorgen dat het matras boven het frame van de schotelbodem uitsteekt.

De beste schotelbodems van de uitvinder

Wij werken met de Premium schotelbodems van de firma Froli, de uitvinder van de schotelbodem. De Duitse firma Froli heeft met het ontwerp en de werking van de schotelbodem de Red Dot award gewonnen en dit is niet voor niets. Schotelbodems van Froli onderscheiden zich in kwaliteit en optimale werking. Zo zijn de kunststof schotels antistatisch waardoor deze geen stof aantrekken en wordt er rekening gehouden met magnetische- en elektrische velden die een negatief effect op slaap hebben. Daarnaast kunnen de schotels individueel 3,5 cm naar beneden ingedrukt worden en kunnen ze 3 D bewegen. Kwalitatief zijn er geen betere schotelbodems dan de Froli schotelbodems op de markt!

Losse schotels voor campers en boten

U kunt de schotels ook loskopen en plaatsen op een vloer in een camper of boot. Het schotelsysteem van Froli is modulair en pas vrijwel altijd in elk bed. Het losse schotelsysteem bespaart veel ruimte en is eenvoudig zelf te plaatsen. De veerhoogte is 5,5mm en dit zorgt voor optimaal comfort en lichaamsondersteuning. Ook kunnen de schotels in allerlei vormen geplaatst worden en bent u niet gebonden aan recht toe recht aan. De stevigheid kan in zones ingesteld worden naar uw eigen wensen.

Schotelbodem reviews

Er worden niet veel ervaringen en of reviews gedeeld over de ervaringen met onze schotelbodems maar de ervaringen die wij hebben met schotelbodems hebben zijn geweldig positief. Slechts zelden hebben wij negatieve ervaringen van onze klanten gehoord en de instelbaarheid biedt vaak uitkomsten als het nauw luistert. Een kwalitatief goede schotelbodem is probleemloos zonder gekraak en/of gepiep en ook de elektrische verstelbare uitvoering is geruisloo.

Elektrisch verstelbare schotelbodem

Schotelbodems zijn leverbaar in zowel vlakke als in elektrisch verstelbare uitvoering. Wij leveren bij onze elektrisch verstelbare schotelbodems standaard een radiografische afstandsbediening. Omdat de afstandsbediening radiografisch werkt hoeft u niet te mikken. Daarnaast werken onze elektrisch verstelbare schotelbodems op 28 volt waardoor ze een minimaal magnetisch veld hebben. Ook wordt het stroom volledig ontkoppelt als u slaapt en de verstelbaarheid niet gebruikt. Elektrische vertelbare schotelbodems zijn ideaal als u leest of tv kijkt in bed maar natuurlijk ook als u op zondagmorgen een ontbijt op bed krijgt. Ook kan u bijvoorbeeld gedurende de nacht het voeteneinde van het bed iets omhoog zetten voor een betere doorbloeding en tegen spataderen. Als laatste kunt u ook veel gemakkelijker uit het bed stappen als u de schotelbodem in de zitstand zet en dan pas opstaat.

Géén elektrisch en/of magnetisch veld

Als u een elektrisch verstelbare boxspring of lattenbodem neemt is de kans groot dat u in een elektrisch veld komt te slapen. Zowel een elektrisch veld als een magnetisch veld is niet wenselijk omdat dit spierspanning kan verhogen waardoor u gespannen komt te liggen. Bij onze Premium verstelbare schotelbodems is dit volledig uitgesloten. Dit kan namelijk vrij gemakkelijk voorkomen worden door met zwakstroommotoren te werken. Zwakstroommotoren werken op 28 volt door middel van een transformator die 220 volt omzet naar 28 volt. Let er wel op dat u de transformator niet onder uw bed plaatst en het beste ook minimaal 1 meter van het hoofdeinde van het bed. Daarnaast hebben onze elektrisch verstelbare Premium schotelbodems ook een stroom ontkoppeling. Dit wil zeggen dat als u de afstandsbediening gebruikt de stekker pas stroom op de motor zet. Als u de bedbodem niet gebruikt zijn de motoren hierdoor volledig spanningsvrij waardoor er geen elektrisch veld aanwezig is.

Een schotelbodem kopen

Waar zijn de beste schotelbodems te koop? Wij verkopen al jaren schotelbodems in alle maten en in de vlakke en verstelbare uitvoeringen. Onze schotelbodems kunnen vrijwel altijd in een bestaande bedombouw (ledikant) ingebouwd worden of los geplaatst worden. Schotelbodems zijn vrijwel bij elke beddenzaak verkrijgbaar maar de kwaliteit varieert behoorlijk. Let bij de aanschaf altijd hoeveel de schotel ingedrukt kan worden, dit mag niet minder dan 3cm zijn anders werkt de schotelbodem nauwelijks! Verder kunt u nog vragen of de schotels antistatisch zijn zodat deze geen stof en vuil aantrekken.

Als u vragen heeft over onze schotelbodems, kunt u ons bellen. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 070-3387010

Schotelbodem aanbiedingen

De kwaliteit van schotelbodems varieert per type schotelbodem. Dit is sterk afhankelijk van het aangeboden merk van de bodem. Over het algemeen zijn schotelbodems beter en sterker dan lattenbodems hoewel dit afhankelijk is van de kwaliteit. Ook kunnen niet alle schotelbodems harder of zachter gemaakt worden. Toch zijn er kwaliteitsverschillen tussen schotelbodems waardoor de prijzen behoorlijk kunnen variëren. Een goede schotelbodem is wel iets duurder dan een lattenbodem maar daar krijg je ook extra comfort voor terug. Wij hebben nu een aanbieding op onze Premium schotelbodems. De aanbieding is €100 korting per schotelbodem inclusief gratis bezorging tot op de slaapkamer.