Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Slaapbanken


Bent u op zoek naar een echte goede slaapbank? Wij hebben slaapbanken mét kwaliteit matrassen die dus niet alleen maar goed en prettig zitten maar ook heerlijk liggen. Slaapbanken zijn bijzonder praktisch als uw ruimte beperkt is maar u wel af en toe logees heeft. U maakt met een slaapbank optimaal gebruik van uw beschikbare ruimte. Ook heeft u feitelijk met een slaapbank twee meubels in één, een bank en een bed. Wij hebben slaapbanken in allerlei kleuren en uitvoeringen. Zo hebben wij bijvoorbeeld slaapbanken met opbergruimte en of met een verstelbare hoofdsteun.
Onze slaapbanken zijn leverbaar in verschillende maten en met verschillende soorten stoffen. U kunt kiezen uit diverse stofkleuren en leerkleuren. Een slaapbank met opbergruimte kan heel handig zijn en biedt vaak bijzonder veel ruimte. De opbergruimte is perfect te gebruiken om het dekbed en overige bedtextiel overdag in op te bergen.

Aanbod van slaapbanken

Bij Royal Health Foam vindt u een uitgebreid aanbod van slaapbanken in meerdere stijlen, kleuren en maten. Ook hebben wij zowel éénpersoons als tweepersoons slaapbanken die over dwars of in de lengte beslaapbaar zijn. Als u een slaapbank gaat kopen is het belangrijk dat u niet alleen let op de grootte, vorm en kleur maar ook of u de slaapbank iedere nacht wilt gebruiken of alleen voor zo af en toe. Het matras is natuurlijk bepalend voor het lig-comfort en niet iedere slaapbank is geschikt voor dagelijks gebruik.

Echt goed slapen op een slaapbank

Normaal gesproken is een slaapbank een bank waar je op zit maar als het nodig is ook op kan slapen. Bij Royal Health Foam is een slaapbank echt ontworpen om fijn en goed op te slapen. Het is voor meerdere slaapbanken van ons mogelijk deze met een traagschuim matras en of met een koudschuim matras uit te voeren. Ook is het bij meerdere van onze slaapbanken mogelijk de stevigheid van het matras te kiezen. Standaard worden de matrassen van onze slaapbanken uitgevoerd in koudschuim in de Medium stevigheid.

Maten van slaapbanken

Onze slaapbanken zijn leverbaar in verschillende maten. De maat die u het beste kiest hangt af van de voor beschikbare ruimte. We hebben zowel een één persoonsmaat slaapbank als twee persoonsmaten. Een één persoons slaapbank  lijkt meer op een flinke stoel dan op een bank. Een klein slaapbankje kan natuurlijk heel handig zijn als u uw bankstel wilt uitbreiden. Een twee tweepersoonsslaapbank is qua grote net zo groot als een normale twee- of kleine driezitsbank. Maar er zijn ook slaapbanken die je in een hoek opstelling kan plaatsen. Dit zijn zogenaamde hoekslaapbanken. Gedurende de dag biedt is deze zithoek genoeg ruimte om fijn te ontspannen en ’s avonds verander je hem in een heerlijk comfortabel tweepersoonsbed.

Gifvrije slaapbank

Schadelijke stoffen en hebben een negatief effect op onze nachtrust. Schone frisse lucht heeft een positief effect op onze nachtrust. De slaapbanken die wij leveren zijn vrij van gifstoffen zoals Anti-huisstofmijt en brandvertragers. Dit is bijzonder belangrijk want dit zijn giftige stoffen die in onze optiek totaal niet thuishoren in een slaapkamer, slaapbank of matras. Maar ook het gebruik van spaanplaat en schadelijke verfstoffen wordt bij al onze slaapbanken vermeden.

Ruimtebesparende slaapbank

Met een ruimtebesparende slaapbank van Royal Health Foam bespaart ruimte en creëert u een mooie (slaap)kamer. Overdag fungeert de slaapbank als mooie en fijne designbank  en 's avonds verandert u hem naar een heerlijk comfortabel bed. De meeste slaapbanken die wij verkopen zijn gemaakt voor kleine ruimtes en werken ruimte besparend. Of je nou een bed én een bank in een kamer zet of alleen een (slaap) is een groot verschil in ruimte. Daarnaast beschikken veel van onze slaapbanken over een opbergruimte. U kunt de opbergruimte gebruiken voor het bedtextiel dat u op de slaapbank gebruikt waardoor u binnen een handomdraai van uw bank een bed maakt en andersom. De opbergruimte in een slaapbank is meestal vrij groot én binnen een handomdraai bereikbaar.

Verschillende soorten slaapbanken

Hoe werkt een slaapbank? Slaapbanken werken op verschillende manieren om het geheel om te kunnen toveren van zitten naar slapen en vice-versa. Er zijn twee verschillende systemen; bij de één kun je de rugleuning naar beneden klappen (dwarsslaap mechanisme) en bij de andere kunt u de zitting naar voren klappen (lengte slapen). Beide type slaapbanken zijn bij Royal Health Foam verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten en met diverse variaties tussen de modellen.


Dwarsslaapmechanisme

  • Eenvoudig uit-klapsysteem
  • Lange levensduur
  • Meestal genoeg slaapruimte voor één persoon zonder de bank uit te hoeven klappen
  • Voor dit type slaapbank is ruimte nodig achter de bank
  • Dwarsslaap slaapbank is meestal een driezitsbank

Zitting klapt naar voren

  • Ruimte nodig aan de voorkant van de slaapbank
  • Meestal is dit een Tweezits- of driezits slaapbank
  • Let op! Voor sommige modellen moeten de zitkussens verwijderd worden
  • Zitting vouwt of klapt naar voren

Slaapbanken:
11313 producten

Verander uw bank om tot een bed

Met een slaapbank kan u ervoor zorgen dat een kleine ruimte toch volledig benut kan worden. Slaapbanken kunnen in enorm veel variaties en stofkleuren geleverd worden. Zo heeft iedere slaapbank zijn eigen stoffencollectie, poten mogelijkheden en afmeting. Waar moet u op letten om de juiste slaapbank te kopen? Natuurlijk speelt het budget een rol maar ook de slaap-maat, de stevigheid van het matras en het uiterlijk van de bank zijn belangrijke zaken.

De juiste slaapbank

Wat is de perfecte slaapbank voor u? Er zijn diverse zaken die bij het uitzoeken van een slaapbank van belang zijn. Het in-en uitklap gemak kan een belangrijke rol spelen zeker als u dit dagelijks zal moeten doen. Maar ook de juiste stevigheid wat het matras betreft speelt een belangrijke rol. Daarnaast dient de slaapbank goed te passen wat de maat en kleur betreft.

Welk matras werkt het beste voor een slaapbank?

De juiste stevigheid van het matras heeft directe invloed of er fijn en goed op geslapen kan worden. Maar ook het ventilerende vermogen en of het matras gemakkelijk vouwbaar is speelt een belangrijke rol. Als u los een matras koopt voor een bestaande slaapbank let dan goed op of het matras goed gaat passen wat de dikte betreft. Het geheel mag nooit onder spanning komen te liggen want hierdoor kan het mechaniek gemakkelijk kapotgaan.

Waar moet u op letten bij het kopen van een slaapbank?

Er zijn verschillende factoren die een rol spelen bij het kopen van een slaapbank. Dit zijn het Budget, de beschikbare ruimte, welke slaapmaat u wenst, gebruiksvriendelijkheid en het slaapcomfort. Hieronder zullen we deze zaken even kort doornemen:

Het budget

Een kwalitatief goede slaapbank met een goed matras is niet goedkoop verkrijgbaar. Als u voor een paar honderd euro een slaapbank koopt kan de kwaliteit niet echt goed zijn. Alleen een matras kost al een paar honderd euro! Een slaapbank bestaat uit een uitvouwbare bedbodem, poten, stoffering én een matras. Een kwalitatief goede slaapbank kost al snel €1500,- oplopend tot €3000,-.

De voor u beschikbare ruimte

Slaapbanken zijn in veel verschillende maten verkrijgbaar. De beschikbare ruimte speelt hierbij een grote rol. Er zijn een aantal standaardmaten verkrijgbaar en dit is afhankelijk of het om een dwars-slaapbank of om een lengte-slaapbank gaat. Voor een dwarsslaapbank kunt u het beste uitgaan van minimaal 2 meter breed. Als u van een lengte slaapbank uitgaat wordt de bank naar voren uitgeklapt en wordt dat de lengte. De breedte van een slaapbank die u naar voor uitklapt is variërend van 140 cm tot 180 cm zonder de armleuningen. Kijk dus goed wat voor breedte en lengtemaat u kwijt kunt.

Welke slaapmaat wenst u?

De maat van het matras is medebepalend voor het comfort. Hoe breder en ruimer het matras hoe fijner het slaapt. Er zijn standaard vier verschillende breedtematen voor tweepersoons slaapbanken en u kunt ook extra lang bijvoorbeeld 210 centimeter kiezen voor lange mensen.

Slaapbank gebruiksvriendelijkheid

Als u de slaapbank dagelijks uitklapt is het wenselijk dat dit eenvoudig en gemakkelijk gaat. Als u de slaapbank aanschaft voor logees die af en toe komen logeren maakt het niet veel uit dat het even moeite en tijd kost om de slaapbank slaap-klaar te maken. Kijk dus bij het aanschaffen van uw slaapbank of deze gemakkelijk van bank tot bed te maken is of dat dit wat lastiger gaat.

Het slaapcomfort van de slaapbank

Een slaapbank moet niet alleen lekker zitten maar ook fijn en goed liggen. Wij bieden slaapbanken die echt lekker slapen dus met echt goede matrassen. In de regel is het matras bij slaapbanken ondergeschikt en gaat het met name om de esthetische waarde (het uiterlijk). Echter wij vinden dat een slaapbank ook echt fijn en goed ligcomfort moet bieden. Onze slaapbanken worden geleverd met een latexmatras, een koudschuim matras of met een pocket matras. Welk matras erbij zit is afhankelijk van het type slaapbank.

Welke stof kiest u het beste voor een slaapbank?

Het beste kiest u voor vuilafstotende stof daarnaast is het van belang dat de stof goed kan ventileren. Leatherlook is dus meestal niet zo’n goed idee omdat dit niet goed ventileert. Er zijn bij onze slaapbanken enorm veel stofmogelijkheden en het beste komt u hiervoor naar onze showroom in Scheveningen zodat u deze kunt zien en voelen.

Het design van de slaapbank

Bij ons is het mogelijk om naast verschillende stofkleuren ook verschillende armleuningen (smal of breed) en verschillende poten te bestellen. Ook kunt u, afhankelijk van de leverancier, losse accessoires bestellen zoals kleine kussens in dezelfde kleur als de bank en of hockers in dezelfde kleur en stijl.

Opbergruimte in een slaapbak

Veel van onze slaapbanken hebben opbergruimte in de slaapbank. Dit is heel handig omdat u daar het beddengoed (dekbed, lakens en kussens) in kunt opbergen. Er zijn meerde mogelijkheden hoe en waar de opbergruimte zich bevindt en dit is afhankelijk van het type slaapbank dat u wenst.

Hoe lang gaat een slaapbank mee?

De levensduur van een slaapbank is volledig afhankelijk van de kwaliteit en de hoeveelheid dat de bank gebruikt wordt. Als u op hetzelfde materiaal zit en ligt zal de slaapbank korter meegaan omdat de bank dan feitelijk dubbel gebruikt wordt. Daarnaast wordt de levensduur uiteraard sterk beïnvloed door de hoeveelheid gebruik. Gebruikt u de bank dagelijks dan zal deze korter meegaan dan als u de bank eens in de week gebruikt.

Tip! Koop een goede dikke matras molton voor op uw bedbank. U wilt uw slaapbank natuurlijk wel mooi houden en dit werkt bijzonder goed met een losse katoenen onderdeken van Swissa. Meestal wordt het zit-gedeelte van de slaapbank ook gebruikt als het liggedeelte. Dit betekend dat er rechtstreeks op het zitgedeelte geslapen wordt.

De kans dat er zweetvlekken op de bank komen is daardoor aanzienlijk. Wij hebben de Swissa in alle standaardmaten op voorraad. Hier vindt u de Swissa onderdeken, zie : https://www.healthfoam.com/bedtextiel/moltons/swissa-onderdeken-katoen