Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Bedden en Ledikanten

Dormiente bed

Bedden en Ledikanten:
12626 producten


Ledikanten of bed ombouwen zijn leverbaar in enorm veel uitvoeringen. Denk hierbij aan houten bedden, gestoffeerde bedden, stalen- of kunststof ledikanten. Maar er zijn ook mogelijkheden voor senioren ledikanten of hoog-laagbedden. Met een ledikant of bed ombouw kunt u uw slaapkamer mooi naar uw eigen smaak maken en inrichten. Daarnaast kan het ook handig zijn ivm gemakkelijke in- en uit staphoogte of een achterwand waar u tegen aan kunt zitten. Door de ruime keuze en diversiteit die wij aanbieden vindt u vrijwel altijd het ledikant of de bedombouw die bij u past.

Ledikanten voor eigen slaapkamer

Als het goed is slaapt u thuis fijner en beter dan ergens anders. Hoe fijn is het dan ook nog dat uw slaapkamer mooi en naar uw eigen wensen is ingericht. Het kiezen van het juiste ledikant of bed ombouw kan de sfeer enorm beïnvloeden. U kunt kiezen voor een strak modern bed of juist voor een landelijk houten bed ombouw.

Verschil boxspring of gestoffeerd bed

Er is een wezenlijk verschil tussen een gestoffeerd bed (bed-ombouw) en een boxspring. Een boxspring is een gestoffeerde matrasdrager (bedbodem) en een gestoffeerd ledikant zijn zijdelen en een hoofd en boeteneinde die gestoffeerd zijn en waarin u losse bedbodems legt. Dit kunnen lattenbodems of schotelbodems zijn al dan niet verstelbaar. Het voordeel van een gestoffeerd bed is dat u dit veel schoner en stof-vrij kunt houden en bij een boxspring trek het stof erin en dit kunt u niet goed schoon maken. Als u allergisch voor stof bent kunt u beter voor een gestoffeerde bed ombouw kiezen dan voor een boxspring maar nog beter is om voor een houten of stalen ledikant te kiezen.

Gestoffeerd ledikant

Bij gestoffeerde ledikanten is het wel van belang dat u de stof eraf kunt halen. De stoffering zit dan vast door middel van klittenband en kan er afgehaald worden om te wassen. Voor mensen die last hebben van allergieën is dit zeker aan te raden.

Bijpassende accessoires

Bij de meeste ledikanten en of bed ombouwen kunt u ook accessoires krijgen. Denk hierbij aan nachtkastjes commodes en linnenkasten. Maar er zijn ook vaak bedlampjes in meerde vormen en maten bij bepaalde ledikanten verkrijgbaar. Maar zelfs de bedlampjes kunnen tegenwoordig bijpassend geleverd worden. Als u bij de ombouw alle accessoires bij dezelfde leverancier aanschaft wordt uw slaapkamer een prachtige passende set.

'Slaapklaar' bed

U kunt er ook voor kiezen om in eerste instantie alleen de bedbodem en matrassen aan te kopen en pas later een bed ombouw. U plaatst de bedbodems dan op losse pootjes waardoor het bed gewoon beslaapbaar is en pas later gaat u op zoek naar een mooi passend ledikant.

Wat past bij uw slaapkamer?

Er is zo veel mogelijk waardoor het lastig kan zijn iets te vinden wat goed bij uw behoeftes past. Als het alleen om een mooie uitstraling gaat is het niet zo moeilijk maar als u rekening moet houden met allergieën of als het om een hoog-laagbed gaat wordt het allemaal lastiger. Kijk dus eerst goed wat uw behoeftes zijn alvorens u er een ledikant bij koopt.

Verschillende bed ombouwen en ledikanten

Wij hebben verschillende Houten ledikanten, gestoffeerde ledikanten, metalen bedden en of boxspring bedden. Wij kiezen echter wel volledig voor kwaliteit en willen geen piepende of krakende ledikanten aanbieden. Juist een ledikant heeft veel te dragen en moet dus stevig in elkaar zitten.

Houten ledikanten

Houten ledikanten kunnen bij ons in massief beuken, eikenhout, kersenhout of notenhout. We werken met ledikanten van Hasena en Dorminte. Beide leveranciers maken uitsluitend degelijke ledikanten die stevig zijn. Hout is een robuust materiaal en is bovendien duurzaam dat bij ons uitsluitend op een milieuvriendelijke geproduceerd wordt. Ook blijven houten ledikanten het langst mooi met de juiste verzorging.

Gestoffeerde bed ombouwen

Een gestoffeerd ledikant ziet eruit als een boxspring maar heeft inwendig losse bedbodems. Daarnaast kan er in een gestoffeerd bed beter schoon gemaakt worden. Wij hebben van meerdere leveranciers gestoffeerde bedden en allerlei kleuren en uitvoeringen.

Metalen ledikanten

Er bestaan ook metalenledikanten hoewel hier wel een nadeel aanzit en dat is dat staal een magnetisch veld creëert en een magnetisch veld verhoogt de spierspanning. Volgens bouwbiologen is onze gevoeligheid voor deze magnetische velden afhankelijk van verschillende factoren. Staal werkt als een geleider en versterkt zodoende straling en het magnetische veld . Sommige kunnen hier last van hebben.

Seniorbedden

Sommige van ons ledikanten zijn in verschillende lighoogte te bestellen. De beste hoogte voor senioren is boven de 55 cm maar uiteraard sterk afhankelijk van uw lichaamslengte. Het is ook mogelijk om de bedbodem (lattenbodem of schotelbodem) op een bedlift te plaatsen. Een bedlift is een losse set die de bedbodem en matras in de gewenste hoogte kan brengen vergelijkbaar met hoog-laagbedden.

Comfortbedden

Comfortbedden zijn feitelijk heel vergelijkbaar met Seniorbedden echter zijn senior bedden altijd hoger dan 55 cm en kunnen vaak ook uit elkaar geschoven worden door middel van wieltjes. Ook in een comfort bed kunnen we op verzoek een bedlift plaatsen zodat de lighoogte door u zelf geregeld kan worden.

Hoog-laagbedden

Hoog laagbedden kunnen elektrisch op de gewenste hoogte gebracht worden waardoor het in- en uit bed stappen veel gemakkelijker gaat. Het bed gaat dan in zijn geheel naar boven of naar beneden waardoor de gebruiker niet belast wordt. Ook is het soms een voordeel als het bed omhoog gebracht wordt omdat er dan gemakkelijk onder het bed schoon gemaakt worden.

Tip: kies voor een laag voeteneinde als u lang bent. Niets is zo hinderlijk dan ingesloten te liggen en een voeteneinde aan een ledikant kan hiervoor zorgen. Daarnaast kan u ook nog op het voeteneinde van het bed zitten om bijvoorbeeld uw schoenen aan of uit te doen.

Bekijk ook: