Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

E-Cover

  • € 501,00Zeer luxe molton
80% katoenen tijk
Voert elektrische straling af
Incl. meetapparatuur

Elektrische straling en magnetische velden

We maken steeds meer gebruik van elektriciteit en draadloze technologie en worden hierdoor continu omgeven door magnetische- en elektrische velden. Dit kan een zendmast, uw mobile telefoon of een draadloos apparaat bij u in huis zijn, maar ook de wifi-router van uw buren. Deze straling en magnetische velden (elektrosmog/e-smog) zijn niet gezond voor uw lichaam. Het veroorzaakt stress en remt het de aanmaak van het belangrijke slaaphormoon melatonine.
De belangrijkste plek die volledig stralingsvrij behoort te zijn is uw slaapkamer. In uw slaapkamer moet u kunnen regenereren en kunnen ontspannen. Hier komen uw fysieke verdedigingsmechanismen tot rust en hebben schadelijke effecten een grote invloed op uw lichaam en geest. Als u in uw slaapkamer in een elektrisch- of magnetisch veld ligt krijgt het lichaam stress en wordt de aanmaak van melatonine geremd.


De negatieve effecten van Elektrosmog

Elektrosmog (e-smog) is een verzamelnaam voor verschillende soorten elektromagnetische stralingen. Elektrosmog verstoort het normaal functioneren van uw lichaam. In ons dagelijks leven wordt steeds meer gebruikt gemaakt van elektriciteit en draadloze technologie en worden er constant allerlei elektrische en magnetische velden afgegeven. Elektrosmog komt in drie verschillende vormen:

1. Elektrische velden (EF = Electric Fields): alle elektrische bedrading in vloeren en muren.
2. Elektromagnetische straling (HF = High Frequency): draadloze apparaten en systemen zoals draadloze telefoons, wifi, digitale zendmasten en hoogspanningskabels.
3. Magnetische wisselvelden (MF = Magnetic Fields): elektronische apparatuur, denk aan wekkerradio’s, elektrisch bedbodems, transformators, televisies en computers.

Elektrosmog is overal aanwezig. Er is tegenwoordig geen ontkomen meer aan. Zelfs als u thuis uw eigen elektronische apparaten en wifi-router uitzet blijven er toch nog elektrische stralingsbronnen bestaan zoals de wifi van de buren of digitale zendmasten in uw directe omgeving. Naast al deze elektronische bronnen, kan uw lichaam ook zichzelf opladen door wrijving en oppervlaktecontact. Ieder mens heeft dus elektrosmog in zijn/haar lichaam zitten, ook u. Uit onderzoek blijkt dat elektrosmog een schadelijke werking heeft op uw lichaam en daardoor een negatieve invloed op uw gezondheid.Elektrosmog veroorzaakt onder andere stress in uw zenuwstelsel. Door voortdurende inwerking van onnatuurlijke elektrische straling wordt ons lichaam continue (dag en nacht) geprikkeld en bouwt het een grote hoeveelheid spanning op. Gedurende de nacht wil ons lichaam dit op te lossen. Hierdoor kan uw lichaam nooit volledige uitrusten, en het is juist die rust die zo belangrijk is voor uw lichaam. Nachtrust is bedoeld om uw lichaam en geest te kunnen ontspannen en herstellen, maar door alle elektrische spanning lukt dit niet meer. Ook wordt hierdoor de aanmaak van het essentiële slaaphormoon melatonine afgeremd.

Het belang van Melatonine

Als het donker wordt en tijdens de slaap wordt het belangrijke slaaphormoon melatonine aangemaakt. Dit hormoon is enorm belangrijk en regelt onder andere uw lichaamsritme, neemt ‘s nachts uw immuunsysteem over en maakt antistoffen voor tumoren aan. De aanmaak van melatonine vindt plaats in de pijnappelklier, een klier die een groot aantal belangrijke hormonen produceert en het regelorgaan van uw lichaam is. De pijnappelklier kan echter geen onderscheid maken tussen elektrische spanning en licht. Hierdoor wordt elektrische straling, ook wanneer deze geen warmte veroorzaakt, tijdens de slaap geïnterpreteerd als een vorm van licht.

Dit vormt een groot probleem. De aanmaak van melatonine vindt namelijk alleen plaats wanneer het donker is en wordt door licht weer zeer snel afgebroken. Dit is ook de reden dat er wordt aangeraden om altijd in een echt donkere kamer te slapen, een klein lichtstraaltje kan er al voor zorgen dat de aanmaak van melatonine niet optimaal is. Hetzelfde geldt voor elektrische spanning, aangezien de pijnappelkleur geen onderscheid kan maken tussen deze straling en licht. Door elektrische spanning ontstaat er ’s nachts in de pijnappelklier een verkeerde reactie en wordt de aanmaak van melatonine geremd. Hier zijn wetenschappers het overigens al jaren over eens.

Gevolgen van te weinig Melatonine

Door de stress in uw lichaam en vermindering van melatonine worden er waarden geconstateerd die ver onder de normen liggen die door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig worden beschouwd. Enkele schadelijke effecten van blootstelling aan elektrische spanning zijn: verzwakt geheugen, verminderde leercapaciteit, gedragsstoornissen, hoofdpijn en slapeloosheid.

ADD/ADHD of hyperactieve kinderen

Kinderen met ADHD of ADD hebben meer moeite met in slaap vallen en blijken in veel gevallen een te hoog elektrische spanning in hun slaapkamer te hebben. Zeer waarschijnlijk komt dit doordat elektromagnetische en elektrische straling het lichaam letterlijk onder spanning zet. Wanneer dit bij kinderen ’s nachts het geval is, kunnen zij zich overdag slecht en kort concentreren. Kinderen kunnen hier heel druk door worden en dit uit zich in hyperactief gedrag. Denkt u hierbij aan kleine kinderen die te laat naar bed gaan en steeds drukker worden.

Juist voor deze groep jonge mensen is het belangrijk om elektrostress te verminderen door een gezonde slaapplek te creëren. Deze kinderen zijn vaak chronisch vermoeid en totaal uitgeput en verdienen een goede nachtrust.

Bescherming d.m.v. de E-smogcover

Gedurende de nacht beschermd slapen kan met de E-smogcover. Deze unieke aardingsdeken biedt een nieuwe en effectieve manier om ontspannen (zonder spanning) te kunnen slapen. De E-smogcover ontlaadt uw lichaam van elektrische straling zoals geen één andere aardingslaken dat kan en doet. Het werkelijke ontladen gebeurd namelijk door middel van inductiespanning (ook wel het corona effect genoemd). Door op de aardingsdeken te gaan liggen wordt uw lichaam namelijk niet direct geaard. Omdat het aardingsraster omgeven is met een laag katoen geschied het ontladen periodiek en effectief alleen door vocht. Pas als de vochtigheidsgraad rond de 30% is zal de ontlading plaatsvinden. Dit zorgt er niet alleen voor dat u beter slaapt, maar ook dat u zich overdag uitgerust en fit voelt.

Let op! Wat is het verschil van de E-smogcover met aardingslakens?

Bij reguliere aardingslakens staat uw lichaam continu in directe verbinding met het aardingslaken en is daardoor direct geaard. Hierdoor vormt uw lichaam een tegenlading en fungeert het als een antenne: uw lichaam trekt de elektrische spanning aan die direct via het laken naar de aarde wordt geleid. Dit is absoluut niet de bedoeling en zelfs extra schadelijk. Omdat het echt veel beter kan en dit ook brood nodig is voor mensen die elektrosensitief zijn hebben wij in samenwerking met Uwe Albrecht (een Duitse natuurarts) de E-smogcover ontwikkeld. De E-smogcover is een superieure aardingsdeken waarmee uw lichaam ontlaadt van e-smog zonder dat het continu direct met de aarde is verbonden. Dit komt doordat de E-smogcover bestaat uit een afschermend geaard microraster dat omgeven is met een laag van 0,5 cm katoen waardoor het vergelijkbaar werkt als inductiespanning. Bij gebruik van de E-smogcover ziet u het opgelopen spanningsvoltage in uw lichaam direct teruglopen op de meegeleverde meetapparatuur.

Slapen zonder elektrische- en magnetische velden maakt een enorm verschil en zorgt voor echt ontspanning!

Bekijk of schrijf een review

    Slecht           Goed


Gerelateerd: molton, e-cover