Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Hoofdkussens

Onze uitgebreide collectie van kussens en hoofdkussens bieden maximaal comfort en extra ondersteuning daar waar u dat nodig of prettig vindt. Een goed hoofdkussen kan net het verschil maken tussen comfortabel en oncomfortabel slapen. Omdat slaap- en zithoudingen van iedereen verschillend zijn, heeft u een ruime keus in kussens die voor extra ondersteuning zorgen.

Hoe kiest u een hoofdkussen dat bij u past?

Eerst kijkt u wat u prettig vindt. Een verend hoofdkussen of een hoofdkussen wat niet terugduwt? Wat zijn de verschillen tussen de zijden hoofdkussens?Kiest u uit :

  • Een vorm vast kussen: Nekrol traagschuim Ergonomic
  • Zacht vormbaar hoofdkussen: Dons, katoen, zijde, synthetisch
  • Stevig veerkrachtig vormbaar hoofdkussen: Koudschuim vlokken kussen
  • Stevig niet-veerkrachtig vormbaar hoofdkussen: Traagschuim vlokkenkussen
  • Zijde hoofdkussen: 100% Zijden hoofdkussens (weinig veerkracht) of hoofdkussens met een mix van microvezels en zijde (veerkrachtig)

Hoofdkussen kopen

  • Gecertificeerde en veilige hoofdkussens
  • Ook maatwerk is mogelijk, neem gerust contact met ons op
  • Alle hoofdkussens zijn op voorraad en worden binnen 3 werkdagen gratis verstuurd

"Onze uitgebreide collectie van kussens en hoofdkussens bieden maximaal comfort en extra ondersteuning daar waar u dat nodig of prettig vindt!"

Profiteer nu van extra korting op geselecteerde hoofdkussens

Hoofdkussens:
12727 producten

Het beste hoofdkussen kiezen

Een goed hoofdkussen is wellicht het meest onderschatte onderdeel van uw bed terwijl er juist zoveel bereikt kan worden met een comfortabel en goed passend kussen. Een goed hoofdkussen zorgt voor het ontspannen van de nek en ruggengraat en draagt bij aan een betere nachtrust. Daarnaast zorgt het juiste hoofdkussen voor een fijn comfort en een rustigere nacht zonder nek- of rugklachten. Maar wat is het juiste hoofdkussen voor u? En waar moet u op letten om het juiste hoofdkussen te kunnen kopen?

One size fits all ? Het concept One size fits all gaat bij hoofdkussens zeker niet op. Net zoals er bij een matras voor de juiste stevigheid gekozen dient te worden is dit ook met een hoofdkussen hetzelfde. Wij bieden géén proeftijd op onze hoofdkussens. Het beste komt u langs om het hoofdkussen echt te proberen tenzij u voor een hoofdkussen kiest die u zelf harder en zachter (dikker en dunner) kunt maken. Dit zijn onze traagschuim- en koudschuim vlokken kussens, de kapok en Naturest hoofdkussens. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze!

Voor elke lighouding een ander hoofdkussen

Om in uw ideale slaaphouding te kunnen liggen en slapen worden een aantal onderdelen in de gaten gehouden. Belangrijk is hierbij uw lichaamsbouw en uw schouderbreedte. Ook de temperatuur van het kussen speelt een rol want er zijn koele en warme kussens. De belangrijkste graadmeter voor het juiste kussen is uw slaaphouding want die bepaalt hoe dik uw hoofdkussen dient te zijn. Als u op uw zij slaapt heeft u het dikste kussen nodig, als u op uw rug slaapt een dunner hoofdkussen en als u op uw buik slaapt het dunste of zelfs helemaal geen kussen.  Maar ook uw voorkeur en wat u comfortabel vindt is uiteraard belangrijk. Het beste probeert u het hoofdkussen wat u op het oog heeft ook op het matras dat u beslaapt of gaat beslapen.

Het juiste hoofdkussen voor uw slaaphouding

Rugslaper: het kussen dient hoger te zijn in de nek dan bij het achterhoofd. Als het kussen te dik is bij het achterhoofd dan buigt het hoofd te ver naar voren en met een (te) dun kussen buigt het hoofd te ver naar achter.

Zijslaper: als u op uw zij slaapt heeft u een dikker kussen nodig. Het is van belang dat zijslapers niet met hun schouders op het kussen liggen, maar er wel tegenaan liggen.

Buikslaper: het beste kiest u als buikslaper voor een heel dun kussen. Zodra het kussen te dik is komt er veel spanning op de nek en onderrug.  

De juiste dikte van het hoofdkussen

Als we naar de juiste dikte en het comfort van hoofdkussens kijken zijn de 3 verschillende slaaphoudingen leidend voor het bepalen van het type kussen. De juiste dikte is afhankelijk van uw voorkeur, schouderbreedte en slaaphouding. Uw slaaphouding speelt dus de grootste rol bij het kiezen van de juiste dikte.  Als u  op uw zij slaapt heeft u een dikker kussen nodig dan als u op u rug slaapt. Bij zijligging heeft uw nek extra steun nodig en is een steviger en dikker kussen vaak het beste. Als u op uw rug slaapt heeft u een dunner hoofdkussen nodig en als u op uw buik slaapt heeft helemaal geen kussen of het dunste kussen nodig.

Een stevig of zacht hoofdkussen

Of u kiest voor een zacht- of juist stevig kussen is niet alleen een kwestie van persoonlijke voorkeur. Buik- en de rugslapers kunnen beter voor een wat zachter en dunner hoofdkussen kiezen, terwijl zijslapers juist beter voor een dikker en steviger kussen kunnen kiezen. Zachte kussens zoals donzen hoofdkussens bieden niet bijzonder veel steun maar werken goed voor mensen die op hun rug slapen. Mensen die op hun zij slapen kunnen beter voor een steviger kussen kiezen zoals Latex of koudschuim want dit type hoofdkussen biedt meer steun. Wat voor kussenmateriaal er gebruikt is in combinatie met de hoeveelheid vulling bepaald de stevigheid van een kussen.  

Kussens die u zelf harder en zachter kunt maken

Met een hoofdkussen dat u zelf harder en of zachter (dikker of dunner) kunt maken kunt u eigenlijk niet fout gaan tenzij u het toch te warm of gewoon niet prettig vindt. Of een kussen fijn is en goede steun biedt is met name afhankelijk van de juiste dikte. Met onze koudschuim- en traagschuim vlokken kussens kunt u de dikte zelf instellen. Door middel van meer of minder vulling kunt u het kussen dikker of dunner maken. Zie traagschuim vlokkenkussens of zie ons koudschuim vlokkenkussen

Bent u allergisch?

Als u allergisch bent voor stof of huisstofmijt dan is het raadzaam om voor een wasbaar hoofdkussen te kiezen. U zou kunnen denken dat een kussen gemaakt van natuurlijke materialen hier het beste tegen werkt maar dat is niet het geval tenzij het kussen behandeld is met chemische middelen tegen bijvoorbeeld huisstofmijt. Een kussen van wol of kapok kan op deze manier behandeld worden om langdurige bescherming te bieden tegen huisstofmijt en stof. Het beste kiest u voor een wasbaar hoofdkussen als u allergisch bent zoals bijvoorbeeld het Naturest hoofdkussen dat op 60 graden gewassen kan worden .

Ergonomic hoofdkussen

Het beste hoofdkussen bij nekklachten

Als u nekklachten heeft wordt het extra belangrijk om aandacht te besteden aan het vinden van het juiste kussen. Als u nekklachten heeft en u mist steun uit uw kussen dan zou u kunnen kijken naar een ergonomisch kussen (voorgevormd). Ergonomische Hoofdkussens hebben vaak een nek/rol waardoor uw nek extra ondersteuning krijgt. Bij ons heten deze ergonomische hoofkussens de Ergonomic

Temperatuur van hoofdkussens

Zijde is het koelste type hoofdkussen en werkt ook zeer goed bij transpiratie (blijft droog) en latex kussens zijn de warmste type hoofdkussens. Wollen hoofdkussens kunnen ook goed ventileren en zijn zodoende niet echt warme hoofdkussens. Vlokkenkussens, zowel traagschuim als koudschuim ventileren relatief goed waardoor ze temperatuur neutraal zijn. Hoewel traagschuim vlokken toch weer net iets warmer zijn dan koudschuim vlokken. Daarnaast zijn vlokkenkussens zelf dikker en dunner te maken door er vulling uit te halen of bij te doen. Een ander goed ventilerend kussen is het stevige kapok kussen .

Wilt u een hoofdkussen met een vaste vorm of een kussen die u zelf kunt vormen?

Wij bieden twee verschillende type hoofdkussens aan: De vaste vorm (latex of traagschuim met nekrol) en de losse vorm (dons, of koudschuim/traagschuim vlokkenkussens). Als u meerdere slaaphoudingen aanneemt gedurende de nacht is een vaste vorm hoofdkussen meestal niet aan te raden. Als u op uw rug slaapt heeft u een dunner hoofdkussen nodig dan wanneer u op u zij ligt waardoor de vaste vorm in één van die twee lighoudingen niet goed gaat werken. Het beste kiest u voor de vaste vorm als u op uw zijde slaapt. Als u alle houdingen aan neemt gedurende de nacht kiest u het beste voor vlokkenkussens. U kunt dan het beste kiezen voor een traagschuim- of koudschuim vlokkenkussen die u zelf dikker en dunner kunt maken door er vulling bij te doen of uit te halen.

Wanneer vervangt u uw hoofkussen?

Een kussen wordt snel onhygiënisch en verliest ook veerkracht en daardoor ondersteuning. Vocht en warmte zijn de meest ideale kweekbodem voor bacteriën waardoor een hoofdkussen echt snel vies wordt. Een wasbaar hoofdkussen is dus eigenlijk voor iedereen aan te raden en niet alleen verstandig als u allergisch bent. Let er wel op dat u het op tenminste 60 graden kunt wassen want pas dan doodt u ook de huisstofmijt. Meestal gaat een hoofdkussen zo’n 5 jaar mee maar er zijn ook mensen die veel en veel langer met hun kussen doen. Als u goed slaapt en u heeft geen nekklachten dan kunt u er van uit gaan dat uw hoofdkussen nog goed is en niet vervangen hoeft te worden.

Hoofdkussens van natuurlijke materialen

Wij bieden meerdere kussens aan die volledig natuurlijk zijn. Zo hebben wij zijde hoofdkussens, kapokkussens, latex kussens en wollen hoofdkussens maar ook het Naturest kussen dat gemaakt is van cellulose van mais. Natuurlijke hoofdkussens bieden een goede temperatuur- en vochtregulerende werking en zijn meestal ook wasbaar (latex is niet wasbaar).

Silvana Support hoofdkussens

Wij bieden alle hoofdkussens van het merk Silvana (met de drie gezichtjes). De Silvana serie bestaat uit 6 verschillende kussens van dun tot dik met één kinderhoofdkussen, het ‘Mijn eerste kussen’ dat extreem goed ventileert en wasbaar is op 60 graden. Silvana heeft hoofdkussens voor elk type slaper (rugslaper, zijslaper en buikslaper) en zijn alle soorten kussens in diverse hardheden verkrijgbaar. In alle Silvana kussens zitten latex nekrollen voor extra steun.

Latex hoofdkussens van Castella

Het Castella Orion hoofdkussen is een latex kussen dat voor ondersteuning van nek en hoofd zorgt. Dit kussen werkt goed bij het slapen op de zij maar kan ook goed door rugslapers gebruikt worden. De latex kern, bestaande uit 50% natuurlatex en 50% synthetische latex, is geperforeerd voor goede ventilatie. De gaatjes zorgen er ook voor dat het hoofdkussen plaatselijk iets steviger of juist zachter is. De geperforeerde gaatjes zijn kleiner aan de zijdes en groter in het midden van het kussen. Als u op uw zij ligt zal u meer naar de rand van het kussen liggen en dus op de kleinere gaatjes waardoor dan het kussen iets steviger is dan als u op uw rug ligt (gaatjes groter). Het kussen heeft een kleine inkeping waardoor u niet snel met uw schouders op het kussen komt te liggen.


Bekijk ook: