Wat is een hoofdbord? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Hoofdbord

Hoofdbord

Wat is een hoofdbord?

Een hoofdbord is een bord aan het hoofdeinde van uw bed. Hoewel het niet zo lijkt, heeft dit deel van het bed allerlei voordelen. Het hoofdbord heeft van oorsprong de functie om de slaper te isoleren tegen tocht en kou vanuit slecht geïsoleerde muren. Oorspronkelijk werden hoofdborden ook gemaakt van hout, wat minder goed warmte doorlaat dan bijvoorbeeld steen. Doordat de hoofdborden ruimte creëerden tussen de muur en het bed, daalde de koude lucht onder het bed door in plaats van over het bed heen. Hierdoor had de slaper er minder last van.

Voordelen van een hoofdbord

Nu huizen beter geïsoleerd zijn en er minder kou door de muren heen naar binnen komt, is het weghouden van de kou niet meer het grootste voordeel. Gelukkig heeft een hoofdbord nog meer grote voordelen.

Zo voorkomt u bijvoorbeeld dat uw muur vies wordt. Een bezweet kussen en vettig haar kunnen snel vlekken op de muur achter laten. Mensen die gewend zijn om wat dichter met hun hoofd bij de muur te slapen hebben dus heel veel baat bij een hoofdbord.

Ook maakt een hoofdbord het zitten in bed veel comfortabeler. Als u het fijn vindt om zittend te lezen of tv te kijken in bed, dan is het veel comfortabeler om tegen een hoofdbord te zitten dan tegen een harde muur.

Daarnaast draagt een hoofdbord bij aan de sfeer in de slaapkamer. Er is tegenwoordig zo veel keuze en het is makkelijk om een hoofdbord te vinden wat bij uw interieur past.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin