Wat is slapeloosheid? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Slapeloosheid

Slapeloosheid

Wat is slapeloosheid?

Slapeloosheid of insomnie is een slaapstoornis die zich uit in drie vormen. Dit zijn moeilijk in slaap vallen, vaak wakker worden gedurende de nacht of te vroeg wakker worden en niet meer kunnen inslapen. Het is ook mogelijk dat er meerdere vormen tegelijkertijd voorkomen.

We hebben allemaal wel eens met slapeloosheid te maken gehad, maar als slapeloosheid langer dan een paar nachten aanhoudt, kan de aandoening chronisch worden. Het slaaptekort kan zeer nadelige gevolgen hebben op het algehele welzijn. Het natuurlijke slaapritme wordt verstoord en dat is moeilijk te herstellen. Mensen die aan slapeloosheid lijden kunnen de situatie onbedoeld verergeren door overdag een kort dutje te doen waardoor ze 's nachts juist nog slechter inslapen.

Sommige mensen proberen ondanks het gebrek aan slaap te blijven functioneren, wat weer tot ernstige lichamelijke en psychische problemen kan leiden. Het kan ook voorkomen dat iemand denkt aan slapeloosheid te leiden, maar in werkelijkheid gewoon minder behoefte heeft aan slaap. Het is volkomen normaal als men wat ouder wordt om lichter en minder te gaan slapen omdat hun lichaam gewoonweg minder slaap nodig heeft.

Slapeloosheid is een veel voorkomende slaapstoornis doordat het veroorzaakt kan worden door externe factoren, zoals geluidsoverlast, lichthinder of door bijwerkingen van medicijnen. Het kan ook komen door stress, opwinding, een lichamelijke of psychische aandoening, een slecht slaapritme of door de gevolgen van hersenletsel.

Slapeloosheid is een veel voorkomend symptoom bij mensen met een bipolaire ziekte en kan ook een teken zijn van verhoogde schildklieractiviteit, depressie en andere stimulerende fysiologische prikkels.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin