Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Wat maakt een goed matras goed en een slecht matras slecht?
Een echt goed matras biedt de juiste ondersteuning en zorgt voor een goede nachtrust, terwijl een slecht matras dit niet biedt en dit heeft weer negatieve effecten op de slaapkwaliteit en gezondheid. Er zijn grote verschillen tussen een goed matras en een slecht matras. Wat zijn de belangrijkste verschillen en waar kan je op letten? Hier zijn enkele kenmerken die een goed matras onderscheiden van een slecht matras:Veerkracht en progressieve tegendrukHet belangrijkste verschil tussen een goed mat..
Holistisch slapen, hoe doe je dat?
Slapen is een subtiel gebeuren. Alle zaken die de slaap kunnen beïnvloeden hebben een direct effect op de kwaliteit van onze nachtrust. Een holistische kijk op slapen is gericht op het begrijpen van slaap als een belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid en welzijn van een persoon. Holistisch slapen benadrukt de relatie tussen slaap, lichaam, geest en omgeving en streeft ernaar om al deze elementen te harmoniseren om zo de best mogelijke slaapervaring te kunnen creëren. Een holist..
Matrassen van natuurlijke materialen en zonder giftige stoffen
Het belang van een veilig matras is wellicht groter dan u denkt. De meeste matrassen bevat tegenwoordig toegevoegde chemische middelen zoals brandvertragers en pesticiden tegen muggen, huisstofmijt en bedbugs. Dit zijn chemicaliën die in mijn optiek absoluut niet thuishoren in een matras. Dit is namelijk de plek waar u één derde van uw leven doorbrengt. Gedurende de nacht maakt u het matras warm en vochtig waardoor deze schadelijke stoffen makkelijker verdampen. Matrassen zonder gifstoffen Hoe..
Welk matras voor kinderen is het beste?
Wat voor kindermatras?Wat is een goed kindermatras? Een kindermatras is een matras dat speciaal gemaakt is voor kinderen. Kindermatrassen zijn anders in opbouw dan tiener- en volwassenen matrassen omdat een kind nog niet volgroeid is. Een kindermatras heeft bijvoorbeeld geen zones omdat het kinderlichaam te klein is en dan ‘verkeerd’ in de zones zou komen te liggen. Een kindermatras moet goed ventileren en mag niet te warm worden omdat dit voor een onrustige nachtrust zorgt. Ook mag een kinderma..
De waarde van een matras
Een goed matras is waardevolDe invloed van slaap op onze gezondheid, geluk en productiviteit is enorm. Een slechte nachtrust  kan een enorme negatieve invloed hebben op ons dagelijks functioneren. Een goed en fijn matras heeft hierdoor een grote waarde in ons leven. Vaak schatten we de waarde van een fijn en goed matras niet goed in. Daarnaast wordt de aanschaf van een nieuw matras vaak uitgesteld en als een vervelende kostenpost beschouwd. Een matras zorgt voor 80% van het comfortElk ..
Komt meer dan 80% van het slaap -en ligcomfort door je matras?
Toename aantal mensen met slaapproblemen In Nederland en België kampt ongeveer 10% met slaapproblemen. De laatste twee jaar zijn onze slaapproblemen zelfs nog meer toegenomen. Want door de uitbraak van het corona virus zijn er nog veel meer mensen met slaapproblemen bijgekomen. De reden hiervoor is dat we meer stress zijn gaan ervaren en meer zijn gaan piekeren waardoor de kwaliteit van onze nachtrust er nog verder op achteruit is gegaan. Wat is ervoor nodig om zo goed mogelijk te kun..
Dit jaar bestaat Royal Health Foam 25 jaar en dat vieren we graag samen met u!  Deze maand bieden wij daarom onze hoogste korting ooit, namelijk  €250,- korting op een matras naar keuze. Historie Met trots kijken wij terug op 25 jaar groei met prachtige ontwikkelingen. Het had allemaal nooit gekund zonder onze klanten en daar zijn wij heel dankbaar voor.  Royal Health Foam introduceerde als eerste in Nederland proeftijd op kwaliteits matrassen en later proeftijd op onlin..
Ergonomie
Wat is ergonomie? Wat is ergonomie? Ergonomie is een toegepaste wetenschap die zich richt op het analyseren, ontwerpen en het optimaliseren van de mens in relatie tot diens omgeving. Met de ‘omgeving’ bedoelen we de ruimtes waarin men zich begeeft maar ook de objecten die men hiervoor gebruikt. Het doel van een goede of juiste ergonomie is altijd gericht op veiligheid, welzijn en efficiëntie. Voor ontwerpen van producten wordt tegenwoordig veel rekening gehouden met een juiste ergonomie. Wij we..
Fibromyalgie
Wat is fibromyalgie? Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in het bindweefsel en de spieren. Dit beschrijft wat er aan de hand is, maar niet de oorzaak van de problemen. Fibromyalgie is een vorm van reuma die pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen met zich meebrengt. Deze vorm van reuma kan ook zorgen voor slaapproblemen. In Nederland zijn er ongeveer 340.000 mensen fibromyalgie. Iemand met deze aandoening heeft te maken met een hogere spierspanning dan mensen die geen fibr..
HD-schuim
Wat is HD-schuim? HD-schuim staat voor High Density, wat in het Engels hoge densiteit betekent. In de volksmond wordt dit schuim koudschuim of HR-schuim genoemd. Het is een polyurethaanschuim dat bijzonder fijne eigenschappen voor matrassen bezit. HD-schuim is bijvoorbeeld veerkrachtig en door de open celstructuur biedt het ook een goede vochtregulatie en ventilatie. Daarnaast is het een duurzaam schuim omdat het erg lang meegaat. Ook is HD-schuim erg comfortabel met een hoog aanpassingsvermoge..
Hemelbed
Wat is een hemelbed? Een hemelbed is een bed met een zogenaamde hemel. Dit is een overkapping boven het slaapgedeelte van het bed. In de meeste gevallen zitten er gordijnen aan deze overkapping die naar wens kunt openen of sluiten. Dit geeft een geborgen gevoel en houdt insecten en pottenkijkers weg. Een hemelbed is meestal opgebouwd uit vier verticale kolommen die een vierhoekig frame boven het bed ondersteunen. Aan dit frame wordt een gordijn bevestigd. Vooral klassieke hemelbedden hebben de..
Hocker
Wat is een hocker? Een hocker wordt ook wel een poef genoemd en is een hoog kussen dat men gebruikt als voetsteun of om op te zitten. De naam komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar de poef zelf komt eigenlijk uit het Midden-Oosten. Hier werden ze van leer gemaakt en rijkelijk gedecoreerd met Oosterse patronen. Hier ontstond de hocker zoals we hem nu kennen. Een voetenbank op lage poten voor bij een zitbank of aan het voeteneinde van een bed. Een hocker wordt vaak in dezelfde stofkleur uitgevo..
Hoge rugklachten
Wat zijn hoge rugklachten? Wat zijn hoge rugklachten? Bij rugpijnen die zich tussen de schouderbladen bevinden spreken we van hoge rugpijn. Hoge rugklachten kunnen extra klachten met zich meebrengen zoals een bewegingsbeperking, hoofdpijn/migraine, pijn in de nek en uitstraling naar de armen. De pijn kan ook ergens anders in het lichaam gevoeld worden, bijvoorbeeld in de ribbenkast of vlak onder de nek. Hoge rugpijn komt minder vaak voor dan lage rugklachten. En dit komt door het feit dat de me..
Hoofdbord
Wat is een hoofdbord? Een hoofdbord is een bord aan het hoofdeinde van uw bed. Hoewel het niet zo lijkt, heeft dit deel van het bed allerlei voordelen. Het hoofdbord heeft van oorsprong de functie om de slaper te isoleren tegen tocht en kou vanuit slecht geïsoleerde muren. Oorspronkelijk werden hoofdborden ook gemaakt van hout, wat minder goed warmte doorlaat dan bijvoorbeeld steen. Doordat de hoofdborden ruimte creëerden tussen de muur en het bed, daalde de koude lucht onder het bed door in ..
114305 producten