Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Een matras zorgt ervoor dat je goed slaapt en dat is goed voor je gezondheid maar een matras kan ook erg ongezond zijn. Dat komt omdat het tegenwoordig normaal is om allerlei chemische, vaak giftige stoffen, in matrassen te (mogen) verwerken. In ruim 80% van de matrassen die in Nederland verkocht worden zitten giftige stoffen. We hebben het dan over brandvertragers, synthetisch lijmstoffen en chemische middelen zoals antihuisstofmijt, anti bedbug en anti mug. Maar ook in het textiel van matr..
20 bewezen tips om beter te slapen
Goede slaap is enorm belangrijk voor het fysieke en mentale welzijn. Het kan een uitdaging zijn om elke nacht voldoende slaap van goede kwaliteit te krijgen. De impact van een slechte nacht (slecht slapen) is voelbaar op alle gebieden van het leven. De slaapgewoonten die je elke dag volgt – ook wel slaaphygiëne genoemd – hebben veel effect op hoe goed je slaapt. In dit artikel gaan we de 20 belangrijkste tips doornemen hoe je beter kunt slapen, om het gemakkelijker te maken om in slaap te val..
Goed om te weten: zo test de Consumentenbond het beste matras
Al jarenlang zijn de uitslagen van de matrassentest voor de matrassenbranche vreemd en regelmatig zelf uiterst vreemd. De uitslagen zijn vrijwel altijd afwijkend van mijn matrassenkennis waardoor ik hier grote moeite mee heb. Want hoe test de consumentenbond het beste matras precies en wat zijn de belangrijkste criteria voor het beste matras?Wijzelf willen absoluut niet getest worden onder de testvoorwaarden van de consumentenbond en leggen de uitslagen ook al enkele jaren naast ons neer. Waarom..
Het beste bed voor senioren
Oudere mensen slapen over het algemeen een stuk minder goed dan jonge mensen. De biologische klok verandert, er ontstaan minder diepe slaapfases en de kans op medische aandoeningen die de slaap kunnen verstoren neemt toe. Senioren hebben hierdoor veel meer last van slaapproblemen dan jongere mensen. Wat kan helpen om als senior toch goed te kunnen slapen? Voor oudere mensen kan het enorm helpen om zo min mogelijk druk op het lichaam te voelen gedurende de nacht (drukverlagend). Senioren hebben ..
Een goede nachtrust heeft een directe invloed op uw cognitieve functies, wat verwijst naar mentale processen zoals denken, leren, concentreren, geheugen en besluitvorming. Door middel van een goede nachtrust kunt u uw cognitieve functies absoluut verbeteren. Hoe kunt u zorgen voor de best mogelijke nachtrust en hoe kunt u uw cognitieve vermogens op deze manier verbeteren?De beste mogelijke nachtrustEen goede en gezonde nachtrust kan worden bevorderd door het volgen van goede slaapgewoonten en he..
Slaap is van het allergrootste belang voor jonge kinderen vanwege de cruciale rol die het speelt in hun algehele ontwikkeling en gezondheid. Tijdens de slaap vinden er verschillende essentiële processen plaats die van invloed zijn op fysieke, mentale en emotionele groei. Het kiezen van het beste kindermatras is dus enorm belangrijk voor de gezondheid, de groei én ontwikkeling van je kind. Een belangrijke factor die het meeste bijdraagt aan een goede nachtrust is het juiste kindermatras. Jonge o..
Waarom slaap je het beste naakt?
Zonder kleding slapen, de één zweert erbij en de ander trekt toch liever een pyjama- of t-shirt aan. Maar toch is volledig naakt slapen het beste. Wat is de reden dat naakt slapen beter is dan met nachtkleding aan?Om goed te slapen is een juiste temperatuur essentieel. Het is namelijk je lichaamstemperatuur die voor een deel bepaald wanneer je in slaap valt en weer wakker wordt. Je biologische klok wordt voornamelijk aangestuurd door temperatuurschommelingen. Elke avond naakt slapen heeft een aa..
Wat is het verschil tussen een kwaliteitsmatras en een budgetmatras
Volgens de consumentenbond zijn er nauwelijks verschillen tussen dure- en goedkope matrassen. Hoe zit dat precies? Want dit is voor mij net zoiets als stellen dat er nauwelijks verschillen zijn tussen dure auto’s en goedkope auto’s (Suzuki en Mercedes) en dat ze dus allemaal hetzelfde zouden rijden! Volgens de consumentenbond krijgen goedkope matrassen vaak veel hogere testoordelen dan de duurste matrassen. Dat is eigenlijk ook vreemd. Ook zou je je af kunnen vragen hoe één van de goedkoopste..
Goed slapen is gezond voor zowel de geest als het lichaam. Feitelijk is slapen van vitaal belang voor onze algehele gezondheid en welzijn. Slapen heeft een direct effect op ons energieniveau, op onze stemming en ons vermogen om goed te functioneren overdag. Om ervoor te zorgen dat we een goede nachtrust krijgen, zijn er verschillende zaken die helpen beter te slapen en die we kunnen overwegen en implementeren. Hieronder nemen we de verschillende aspecten onder loep in de vorm van een verhaal. ..
Tijdens de vakantieperiode 2023 maken wij u er op attent dat: Onze showroom gesloten is op maandag 14 augustus 2023 en maandag 21 augustus 2023 is Tijdens de vakantieperiode kan de post langer onderweg zijn dan u gewend bent De levertijd van onze matrassen, kindermatrassen, toppers en bedbodems kan 1 a 2 weken langer zijn dan normaal Kindermatrassen Donna en Prima Donna zijn op voorraad en kunnen worden afgehaald ..
Waarom het keren van je matras belangrijk is
Je matras keren, waarom eigenlijk?Een matras is dagelijks onderhevig aan slijtage en zal op den duur vervormen en zijn veerkracht verliezen. Vooral de plaats waar de romp ligt wordt het meeste belast en zal dan ook daar sneller zijn veerkracht verliezen.Het is het beste als het matras overal gelijk belast wordt. Door het matras regelmatig te keren en te draaien, zorg je ervoor dat het drukgewicht gelijkmatig over het oppervlak wordt verdeeld. Dit helpt voorkomen dat bepaalde delen van het matras..
Welke matrastopper is het koelst?
Om een matras helemaal fijn en comfortabel te maken bestaan er zogenaamde matras toppers ook wel opleg matrassen genoemd. Een topper is een dun matrasje dat boven op je dikke matras gelegd wordt en zodoende het matras beschermt en het comfort verhoogt. Toppers worden ook vaak gebruikt om de naad tussen twee losse matrassen te doen verdwijnen door één geheel topper op twee losse matrassen te leggen. Als je op zoek bent naar een koele topper die ook goed ventileert, raden wij je zonder twijfel een..
Royal Health Foam: Het goed bewaarde geheim van ScheveningenMaak kennis met Royal Health Foam, een kleine maar uiterst bijzondere matrassenfabriek uit Scheveningen die al 25 jaar lang een goed bewaard geheim vormt binnen de matrassenbranche. Bekend en geliefd bij kenners en professionals in de industrie, is Royal Health Foam een naam die vaak wordt gefluisterd als het gaat om unieke en kwalitatieve matrassen. Dit bedrijf heeft zijn sporen verdiend door vakhandel te voorzien van uitmuntende produ..
Wat maakt een goed matras goed en een slecht matras slecht?
Een echt goed matras biedt de juiste ondersteuning en zorgt voor een goede nachtrust, terwijl een slecht matras dit niet biedt en dit heeft weer negatieve effecten op de slaapkwaliteit en gezondheid. Er zijn grote verschillen tussen een goed matras en een slecht matras. Wat zijn de belangrijkste verschillen en waar kan je op letten? Hier zijn enkele kenmerken die een goed matras onderscheiden van een slecht matras:Veerkracht en progressieve tegendrukHet belangrijkste verschil tussen een goed mat..
114318 producten