Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Hemelbed
Wat is een hemelbed? Een hemelbed is een bed met een zogenaamde hemel. Dit is een overkapping boven het slaapgedeelte van het bed. In de meeste gevallen zitten er gordijnen aan deze overkapping die naar wens kunt openen of sluiten. Dit geeft een geborgen gevoel en houdt insecten en pottenkijkers weg. Een hemelbed is meestal opgebouwd uit vier verticale kolommen die een vierhoekig frame boven het bed ondersteunen. Aan dit frame wordt een gordijn bevestigd. Vooral klassieke hemelbedden hebben de..
Hocker
Wat is een hocker? Een hocker wordt ook wel een poef genoemd en is een hoog kussen dat men gebruikt als voetsteun of om op te zitten. De naam komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar de poef zelf komt eigenlijk uit het Midden-Oosten. Hier werden ze van leer gemaakt en rijkelijk gedecoreerd met Oosterse patronen. Hier ontstond de hocker zoals we hem nu kennen. Een voetenbank op lage poten voor bij een zitbank of aan het voeteneinde van een bed. Een hocker wordt vaak in dezelfde stofkleur uitgevo..
Hoge rugklachten
Wat zijn hoge rugklachten? Wat zijn hoge rugklachten? Bij rugpijnen die zich tussen de schouderbladen bevinden spreken we van hoge rugpijn. Hoge rugklachten kunnen extra klachten met zich meebrengen zoals een bewegingsbeperking, hoofdpijn/migraine, pijn in de nek en uitstraling naar de armen. De pijn kan ook ergens anders in het lichaam gevoeld worden, bijvoorbeeld in de ribbenkast of vlak onder de nek. Hoge rugpijn komt minder vaak voor dan lage rugklachten. En dit komt door het feit dat de me..
Hoofdbord
Wat is een hoofdbord? Een hoofdbord is een bord aan het hoofdeinde van uw bed. Hoewel het niet zo lijkt, heeft dit deel van het bed allerlei voordelen. Het hoofdbord heeft van oorsprong de functie om de slaper te isoleren tegen tocht en kou vanuit slecht geïsoleerde muren. Oorspronkelijk werden hoofdborden ook gemaakt van hout, wat minder goed warmte doorlaat dan bijvoorbeeld steen. Doordat de hoofdborden ruimte creëerden tussen de muur en het bed, daalde de koude lucht onder het bed door in ..
Hoofdkussen
Wat is een hoofdkussen? Een hoofdkussen is een kussen dat uw nek en hoofd goed ondersteund tijdens het slapen. Een goed passend hoofdkussen draagt bij aan een betere en comfortabele nachtrust en zorgt ervoor dat u fris en uitgerust opstaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat het hoofd tijdens het slapen recht ligt en dat er geen onnodige en onaangename spanning op de nekspieren komt te staan. Dit voorkomt dat men 's ochtends opstaat met hoofdpijn. Hierbij is het belangrijk dat het hoofd en de nek o..
Hoog-laag bed
Wat is een hoog-laag bed? Een hoog-laagbed is een elektrisch, hydraulisch of mechanisch bed dat in hoogte verstelbaar is. Hierdoor is het in- en uitstappen veel makkelijker voor oudere of minder valide mensen. Tijdens het slapen is het beter om het bed wat lager te zetten om de kans om uit bed te vallen te verminderen. Daarnaast worden er ook onrusthekken aan gemonteerd. Dit zijn zijhekken die ook voorkomen dat je uit bed kan vallen. Hoog-laagbedden zijn voor mensen die zorg aan bed nodig hebb..
Hoogslaper
Wat is een hoogslaper? Een hoogslaper is een bed dat hoog geplaatst is met daar onder extra ruimte. Met deze ruimte kunnen verschillende dingen gedaan worden. Zo kan je er een bureau onder plaatsen, maar deze ruimte is ook geschikt als speelhoek of opbergruimte. Hoogslapers vind je voornamelijk in kinderkamers en studentenkamers om beter gebruik te maken van het grondoppervlak van de kamer. Vooral in wat kleinere slaapkamers is een hoogslaper optimaal omdat de ruimte eronder dan benut kan worde..
Houding-correctieperiode
Wat is een houding-correctieperiode? De houding-correctieperiode is de eerste periode dat u een nieuw matras gaat gebruiken waarin uw lichaam moet wennen aan de nieuwe houding die het matras met zich meebrengt. In deze periode zullen uw spieren moeten wennen aan de nieuwe houding die het lichaam aanneemt door het matras. Wanneer u een nieuw matras aanschaft en hier op gaat slapen, zal uw lichaam een nieuwe houding aannemen waardoor er allerlei spieren onder spanning komen die dit niet gewend wa..
HR-schuim
Wat is HR-schuim? HR-schuim is een polyurethaanschuim met bijzonder fijne eigenschappen voor het gebruik in matrassen. HR is een afkorting voor de Engelse term High Resilience, dit betekent hoge veerkracht. In de volksmond wordt HR-schuim ook wel koudschuim genoemd. HR-schuim heeft een aantal voordelen die het schuim zo geschikt maken voor het matras. Zo is het schuim zeer veerkrachtig met een goed vochtregulerend vermogen en een goede ventilatie. Daarnaast is het een erg duurzaam schuim omdat..
HR-waarde
Wat is HR-waarde? HR-waarde staat voor High Resilience waarde en een waarde om de dichtheid van HR-schuim aan te geven. HR-schuim is een andere naam voor koudschuim. Deze schuimen bieden een betere ondersteuning en hebben een betere veerkracht over het hele oppervlakte dan conventionele FPFs. De open celstructuur van HR-schuim heeft zorgt voor een betere ondersteuning en ventilatie. De veerkracht zorgt ervoor dat de open celstructuur niet dichtgedrukt kan worden waardoor er optimale luchtcircul..
Huisstofmijt
Wat is huisstofmijt? Een stofmijt of een huisstofmijt is een microscopisch klein beestje dat behoort tot de spinachtige. Een huisstofmijt is gemiddeld 0,3mm groot en is niet waarneembaar met het blote oog. Het leeft op donkere plekken met een luchtvochtigheid van 65 tot 80% en een temperatuur van rond de 25 graden. Dit zijn bijvoorbeeld plekken als hoofdkussens, matrassen en dekbedden, maar ook in knuffels en tapijten. Huisstofmijten leven in ieder huis. Ze voeden zich met huidschilfers van me..
IBT
Wat is IBT? IBT staat voor Inclined Bed Therapy. Dit is de naam voor een therapie waarbij je slaapt in een bed wat helt onder een hoek van 6%. Op deze manier schuim slapen biedt allerlei gezondsheidvoordelen. Zo helpt het bijvoorbeeld de luchtwegen te openen en verlicht het snurken. Doordat men schuim slaapt zullen de luchtwegen geopend worden en komt er dus meer zuurstof binnen wat sneller bij de hersenen komt. Door de zwaartekracht in combinatie met de schuine helling zal u ook minder last h..
IC tijk
Wat is een IC tijk? Een IC tijk is een waterdichte matrastijk. IC staat voor incontinentie. Een IC tijk is dus een tijk die uw matras beschermt tegen vocht ten gevolge van incontinentie. Deze waterdichte hoezen zijn afritsbaar en zijn kunnen gewassen worden op 95 graden zodat ze weer volledig vrij zijn van bacteriën Een IC tijk is waterdicht, maar laat vaak wel lucht door. Het nadeel is dat de ventilatie van een IC tijk minimaal is. Hierdoor maakt een IC tijk een matras vaak wel wat warmer. De..
Incontinentie
Wat is incontinentie? Incontinentie is een aandoening waarbij u ongewild urine en/of ontlasting verliest. Wanneer u last heeft van incontinentie, heeft u geen controle over het legen van uw blaas of darmen. Hierdoor kunt u uw urine of ontlasting niet meer goed ophouden. De aandoening kan optreden doordat de kringspieren waarmee de ontlasting wordt geregeld niet meer goed functioneren. Ook kan het komen doordat u de drang om naar de WC te gaan niet meer goed voelt, hierdoor kunt u het uiteindeli..
114295 producten