Duur matras of een goedkoop matras
Corona maatregelen: Levertijden zijn onveranderd (2 à 3 weken) Showroom open, max 8 personen tegelijk Bel gerust: 070 - 338 7010
Royal Health Foam matrassen
Gratis persoonlijk advies
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Duur matras of een goedkoop matras

Duur matras of een goedkoop matras

Volgens de consumentenbond kun je net zo goed een budget matras kopen als een dure variant. Hoe zit dat? Zijn de verschillen werkelijk zo klein?
Het probleem met deze dure vs goedkope- matrassen vergelijking is onder andere het volgende:

De consumentenbond laat 12 testslapers in een hotel één nacht op verschillende matrassen slapen. Hier zit gelijk het probleem. Ten eerste moet je bijna altijd wennen aan een nieuw matras. Je komt namelijk in een andere houding te liggen waardoor er allerlei spieren onder spanning komen te liggen die dat niet “gewend” waren. Hierdoor slaap je meestal de eerste nachten niet echt fijn op een nieuw matras. Daarnaast word je ook vaker wakker waardoor je een onderbroken nacht hebt.

Proeftijd op matrassen

Wij geven sinds 1998 matrassen op proef met Royal Health Foam en constateren dat zo’n 80% van de klanten in het begin aanvangsklachten heeft. Deze variëren van onrustige nachten met een beetje spierpijn tot zeer ernstig verstoorde nachten met enorme lichamelijk klachten waar pijnstillers voor nodig zijn. Het gekke is dat het in beide gevallen eigenlijk niets zegt over het matras. Vaak is het wennen en gaan deze aanvangsklachten na een poosje vanzelf weg. Tenzij de ergonomie echt verkeerd is want dan worden de klachten alleen maar erger totdat de klachten overdag niet meer weggaan en de klachten dus chronisch worden. Als het matras wel bij de slaper past kan het zo maar 4 weken duren voordat deze er pijnvrij op slapen kan.

Kwaliteit en levensduur

Je kunt ervan uitgaan dat duurdere matrassen ook uit betere materialen bestaan. Dit zal nauwelijks voelbaar zijn en al helemaal niet in de eerste nacht.  Kwaliteit kan je gedeeltelijk inschatten aan de hand van de gegeven garantie. Maar nog beter de hand van het aantal garantie gevallen. Wij kunnen duidelijk zien dat wij aanmerkelijk meer garantie gevallen en service hebben op onze budget matrassen ten opzichte van onze kwaliteitsmatrassen. Dit is ook niet verwonderlijk omdat de kwaliteit een stuk minder is. Als het alsmaar goedkoper moet dan is het toch ook logisch dat dit ten koste van iets gaat. En het kan vast nog wel ergens NOG goedkoper. Wat denkt u dat dat uiteindelijk met de kwaliteit van het matras doet. Het is helemaal niet nodig een echt duur matras te kopen maar van een matras die wel erg goedkoop is moet je geen comfort en ook geen ondersteuning verwachten.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.