Gewenningsperiode bij aanschaf nieuw matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Gewenningsperiode van uw matras tijdens de proeftijd

Gewenningsperiode van uw matras tijdens de proeftijd

Omdat wij onze matrassen al 20 jaar op proef geven krijgen wij veel feedback van onze klanten. Het is voor ons heel duidelijk dat een nieuw matras zo goed als altijd een gewenningsperiode met aanvangsklachten met zich meebrengt. Met name mensen die boven de 50 jaar oud zijn lopen veel kans op aanvangsklachten. Veel klanten schrikken enorm omdat het nieuwe matras allerlei klachten veroorzaakt. Het vervelende hiervan is dat de meeste mensen juist een nieuw matras kopen omdat het oude matras lichamelijke klachten gaf waar ze juist van af willen. Daarnaast hebben veel mensen in de eerste weken last van onderbroken nachten. Omdat er een nieuwe ligging ontstaat is het omdraaien anders waardoor je in het begin gemakkelijk meerdere keren wakker wordt per nacht.

De eerste weken krijgt ongeveer 80% van de mensen die op een nieuw matras slapen te maken met de zogenaamde houdingcorrectieperiode. Het lichaam komt in een nieuwe houding te liggen en daardoor komen er allerlei spieren onder spanning te staan die dat niet gewend waren. Dit brengt meestal veel pijn met zich mee en zorgt voor een verstoorde nachtrust.

Hoe verloopt de proeftijd?

Meteen in het begin van het beslapen van uw nieuwe matras krijgt u vrijwel zeker te maken met wat last hier en daar. De aanvangsklachten variëren van lichte tot erge pijn. Over het algemeen gaat het om een stijf gevoel bij het opstaan, slapende ledematen of tintelingen. Maar soms kunnen de klachten heel erg pijnlijk zijn en is het zelfs nodig dat mensen even pijnstillers nemen om door deze periode heen te komen. Het is meestal ook niet zo snel voorbij. Deze houdingcorrectieperiode kan wel tot twee maanden duren. Het komt maar zelden voor dat men op een nieuw matras gelijk helemaal goed slaapt. Bijna altijd zal men moeten wennen aan de nieuwe houding en aan het verschil ten opzichte van het oude matras. Het kan ook zijn dat u het in het begin wat warmer heeft doordat uw doorbloeding beter is, want als er minder drukbelasting is, resulteert dit in een betere doorbloeding. Ook is een nieuw matras iets stugger (steviger) en heeft het tijd nodig om soepeler te worden. De tijk (het textiel) en het schuim zullen na een paar weken soepeler worden wat over het algemeen het ligcomfort ten goede komt.

Schrik dus niet als u bij de 80% van de mensen hoort die lichamelijke klachten krijgen in het begin en probeer u vooral te concentreren wat er wel goed en fijn is aan uw nieuwe matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: