Waarom je nooit een tweedehands kindermatras moet kopen! RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Koop géén tweedehands matras voor je kind!

Koop géén tweedehands matras voor je kind!

Tweedehands producten zijn véél goedkoper en in feite is het ook goed voor het milieu om spullen een tweede leven te gunnen. Ben jij ook opzoek naar een tweedehands babyuitzet? Echt helemaal niet gek en zelfs slim om te doen. Er zijn echter wel bepaalde producten die je om veiligheids – en  hygiënische redenen beter niet tweedehands aan kunt schaffen, zoals een kindermatras.
In een matras trekt bijzonder veel stof en deze wordt dagelijks vochtig. Vocht is de ideale kweekbodem voor bacteriën en huisstofmijten en het is juist het matras waar uw kindje gemakkelijk 12 uur per dag op doorbrengt die dat opvangt.

Veiligheid en Hygiëne

Omdat een kindje zo veel tijd door brengt in bed is veiligheid van groot belang. Uw kindje zal zelf niet aangeven dat het branderige ogen of hoofdpijn krijgt van het (nieuwe) matras. Reden te meer kritisch te zijn. Overigens is het prima dat uw kindje in aanraking komt met vuil waardoor het weerstand opbouwt. Maar als ze gaan slapen in hun bedje is een slaaphygiëne wel belangrijk en zeker voor kinderen die allergiegevoelig zijn.
Aanraking met gifstoffen en ook huisstofmijten dient u te voorkomen.

Huisstofmijten bijzonder slecht voor uw kindje

Huisstofmijten zijn haast onzichtbare kleine mijten die nauwelijks zichtbaar zijn met het blote oog. Ze leven het liefst in donkere en vochtige plaatsen. De meest favoriete verblijfplaats voor de huisstofmijt is een (slecht onderhouden) matras.
Huismijten leggen 4 tot 5 eitjes per dag en zijn binnen drie weken een volwassen mijt. Hierdoor heb je binnen een mum van tijd honderdduizenden mijten in je matras. Een kind kan al symptomen van huisstofmijtallergie vertonen bij 100 mijten per gram stof! Naast de huisstofmijten en de uitwerpselen van deze diertjes trekt vocht stof aan waardoor er in een ouder matras ook een aanzienlijke hoeveelheid stof in getrokken is.

Een nieuw of tweedehands kindermatras?

Een tweedehands kindermatras is absoluut niet aan te raden! Als je een zuigeling in de eerste maanden blootstelt aan huisstofmijten heeft het meer kans om op latere leeftijd allergieën te ontwikkelen. Daarnaast zijn er vast in de loop der jaren ongelukjes op het matras gebeurd waardoor er enorm veel bacteriën in een tweedehands matrasje kunnen zitten. Dus zelfs het gebruikte matras van het oudere broertje of zusje is geen goed idee. Een gezond slaapklimaat is een vereiste voor een gezonde (nacht) rust:  Nieuw kindermatras kopen

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: