Waarom je nooit een tweedehands kindermatras moet kopen! RHF
Corona maatregelen: Levertijden zijn onveranderd (2 à 3 weken) Showroom open, max 8 personen tegelijk Bel gerust: 070 - 338 7010
Royal Health Foam matrassen
Gratis persoonlijk advies
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Koop géén tweedehands matras voor je kind!

Koop géén tweedehands matras voor je kind!

Tweedehands producten zijn véél goedkoper en in feite is het ook goed voor het milieu om spullen een tweede leven te gunnen. Ben jij ook opzoek naar een tweedehands babyuitzet? Echt helemaal niet gek en zelfs slim om te doen. Er zijn echter wel bepaalde producten die je om veiligheids – en  hygiënische redenen beter niet tweedehands aan kunt schaffen, zoals een kindermatras.
In een matras trekt bijzonder veel stof en deze wordt dagelijks vochtig. Vocht is de ideale kweekbodem voor bacteriën en huisstofmijten en het is juist het matras waar uw kindje gemakkelijk 12 uur per dag op doorbrengt die dat opvangt.

Veiligheid en Hygiëne

Omdat een kindje zo veel tijd door brengt in bed is veiligheid van groot belang. Uw kindje zal zelf niet aangeven dat het branderige ogen of hoofdpijn krijgt van het (nieuwe) matras. Reden te meer kritisch te zijn. Overigens is het prima dat uw kindje in aanraking komt met vuil waardoor het weerstand opbouwt. Maar als ze gaan slapen in hun bedje is een slaaphygiëne wel belangrijk en zeker voor kinderen die allergiegevoelig zijn.
Aanraking met gifstoffen en ook huisstofmijten dient u te voorkomen.

Huisstofmijten bijzonder slecht voor uw kindje

Huisstofmijten zijn haast onzichtbare kleine mijten die nauwelijks zichtbaar zijn met het blote oog. Ze leven het liefst in donkere en vochtige plaatsen. De meest favoriete verblijfplaats voor de huisstofmijt is een (slecht onderhouden) matras.
Huismijten leggen 4 tot 5 eitjes per dag en zijn binnen drie weken een volwassen mijt. Hierdoor heb je binnen een mum van tijd honderdduizenden mijten in je matras. Een kind kan al symptomen van huisstofmijtallergie vertonen bij 100 mijten per gram stof! Naast de huisstofmijten en de uitwerpselen van deze diertjes trekt vocht stof aan waardoor er in een ouder matras ook een aanzienlijke hoeveelheid stof in getrokken is.

Een nieuw of tweedehands kindermatras?

Een tweedehands kindermatras is absoluut niet aan te raden! Als je een zuigeling in de eerste maanden blootstelt aan huisstofmijten heeft het meer kans om op latere leeftijd allergieën te ontwikkelen. Daarnaast zijn er vast in de loop der jaren ongelukjes op het matras gebeurd waardoor er enorm veel bacteriën in een tweedehands matrasje kunnen zitten. Dus zelfs het gebruikte matras van het oudere broertje of zusje is geen goed idee. Een gezond slaapklimaat is een vereiste voor een gezonde (nacht) rust:  Nieuw kindermatras kopen

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.

Vaak gecombineerd met: