Matrassen voor campers en caravans - Maatwerk
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Matrassen voor caravan of camper

Matrassen voor caravan of camper

Matras voor caravan of camper 

Wij maken veel matrassen voor campers en caravans maar ook voor boten. Het is altijd leuk om dit te doen omdat er veel bij komt kijken. Vaak zijn matrassen voor boten een hele uitdaging omdat deze bijvoorbeeld in het vooronder komen te liggen en deze zowel taps-toe als scheef mee met de romp moeten worden gemaakt. Het ligcomfort staat altijd voorop en dit is alleen bereikbaar met de beste schuimsoorten. Ook de meeste caravans en campers hebben afwijkende maten of bijvoorbeeld bankkussens die tevens als matras moeten dienen.  In de meeste campers en caravans is het plaatsen van een goede lattenbodem of schotelbodem niet mogelijk. Al het comfort zal uit het matras moeten komen. Ook speelt de dikte en het gewicht vaak mee voor een matras voor caravan of camper waardoor de matrassen ook nooit echt dik en zwaar mogen zijn. Lees meer over matrassen op maat.

Iedere maat matras is mogelijk

Omdat wij toch al elk matras op maat maken, brengt het voor ons géén extra kosten met zich mee om een matras op maat te maken. Wij kunnen werkelijk elke maat maken en leveren. Vorig jaar hebben wij bijvoorbeeld de kussens van een zeilboot mogen vervangen. De kussens waren in een banaanvorm en in de lengtemaat (uit één stuk) 320 cm. De kussens waren opgebouwd met 7 cm koudschuim en 4 cm stevig (firm) traagschuim. Het zitcomfort is werkelijk subliem geworden.

Absoluut meer comfort en ondersteuning

Meestal is er voor boten, campers en caravans meer comfort en ondersteuning uit het matras te halen. De geldt met name voor caravan en camper matrassen. Op de één of andere manier besparen de meeste fabrikanten van zowel campers als caravans op de matrassen maar ook op de zitkussens. Bijna altijd wordt er vanuit de fabrikant met polyether gewerkt terwijl dit veerkracht mist en een matige ventilatie heeft. Goede ventilatie is voor campers, caravans en boten enorm belangrijk evenals de veerkracht van het schuim. De veerkracht zorgt immers voor de ondersteuning. Zowel voor matras voor caravan of camper is er veel méér comfort mogelijk.

Matras of kussen op maat?

Bel ons via 070-3387010, of mail ons voor de mogelijkheden.

maatwerk matrassen voor boot

Welke matrasmaterialen werken het beste in een caravan, camper of boot?

Het is bij matrassen voor caravan, camper of boot van groot belang dat het matras en de zitkussens goed kunnen ventileren. Daarnaast spelen de temperatuur en het gewicht nog een rol. Zowel in campers als in caravans mogen de matrassen niet te veel wegen. Er zijn eigenlijk maar 3 materialen mogelijk. Dit zijn koudschuim, latex en polyether. Latex rubber is absoluut niet aan te raden. Latex is zwaar en ventileert minimaal. Een goed alternatief is polyether of koudschuim. Polyether is licht in gewicht maar biedt weinig comfort en ventilatie. Koudschuim daarentegen biedt bijzonder veel comfort en ook goede ventilatie. Koudschuim is qua gewicht wel wat zwaarder en het is ook een stuk duurder dan polyether. Ook zijn er tussen koudschuimsoorten enorm veel kwaliteitsverschillen. Deze uiten zich voornamelijk in veerkracht (dus ondersteunend vermogen) en levensduur.

Matras op maat met voorbeeld

Het werkt meestal het beste als wij een mal (meestal het oude matras) van de klant krijgen en deze precies op maat namaken. Ook kunnen we door middel van een sjabloon of tekening op papier perfect een matras op maat maken. Als er nog geen voorbeeld is en er is slechts een ruimte waar de matrassen zouden moeten komen te liggen, kunnen wij dat komen opmeten. Wij gaan er met plezier voor u mee aan de slag.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: