Wat is een stapelbed? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Stapelbed

Stapelbed

Wat is een stapelbed?

Een stapelbed is een meubel waarbij er twee of meer bedden boven elkaar geplaatst zijn. Een stapelbed werkt ruimtebesparend omdat er meer mensen op hetzelfde vloeroppervlak kunnen slapen. Dit is waarom je stapelbedden vaak ziet op plekken waar er ruimte bespaard moet worden, zoals studentenhuizen en hostels.

Ook grote gezinnen kunnen voor een stapelbed kiezen om kinderen bij elkaar op de kamer te laten slapen. Een stapelbed is ook geschikt voor een logeerkamer om meerdere gasten tegelijkertijd te kunnen laten overnachten.

Veel mensen verwarren een stapelbed met een hoogslaper. Hoewel beide soorten bedden erg op elkaar lijken zit er toch een groot verschil tussen de beide. Bij een stapelbed zijn twee of meer bedden boven elkaar geplaatst en dit is niet het geval bij een hoogslaper. Een hoogslaper is namelijk een bedmeubel waarbij het bed hoog geplaatst is en waar vaak ander meubilair onder geplaatst wordt, zoals bijvoorbeeld een bureau of een zitbank. Ze hebben wel beide de functie om ruimte te besparen.

Is slapen in een stapelbed gevaarlijk?

Slapen in een stapelbed hoeft niet gevaarlijk te zien. Er zijn wel een aantal zaken waar u rekening moet houden als u een stapelbed gaat kopen. Het is belangrijk dat het bovenste bed voorzien is van een reling om de kans dat de slaper uit bed valt te verkleinen. Omdat het bovenste bed in de meeste gevallen omheind is, is de kans dat je uit het bed valt heel klein.

De kans is wel aanwezig. Het is dus verstandig om als je veel beweegt in je slaap of zelfs slaapwandelt, te kiezen voor het onderste bed. Voor kinderen onder de zes jaar is het ook beter om in het onderste bed te slapen, omdat je een ladder nodig hebt om in het bovenste bed te komen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin