Verschil tussen proeftijd op matrassen en omruilgarantie op matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Verschil tussen proeftijd op matrassen en omruilgarantie op matrassen

Verschil tussen proeftijd op matrassen en omruilgarantie op matrassen

Oorsprong proeftijd op matrassen

In 1998, direct, vanaf onze opening, zijn wij, als eerste in Nederland, matrassen 14 dagen op proef gaan geven met een niet goed geld terug garantie. Dit was toen volledig uniek. In het begin gaven wij onze matrassen 14 dagen op proef maar dit bleek véél te kort. We hebben dit toen verlengd naar 30 dagen op proef maar ook dit bleek in de praktijd nog steeds vaak te kort. Er kunnen namelijk ook naar verloop van tijd lichamelijke klachten ontstaan en dan zijn mensen al voorbij de proeftijd en kunnen het matras dus niet meer terug geven. De 45 dagen proeftijd die we nu bieden is meestal lang genoeg maar als mensen er nog niet helemaal uit zijn en de proeftijd dreigt te verlopen dan kunnen we in overleg altijd de proeftijd met nog eens 2 weken verlengen.

 

Houdingscorrectie periode- gewenning periode

Het is belangrijk dat u even de tijd heeft om de nieuwe matrassen uit te proberen. In de proeftijd periode heeft u de tijd (nodig) om te kunnen beoordelen hoe uw nieuwe matras ligt, en nog belangrijker; hoe u 's ochtends wakker wordt. In  deze periode zal u en uw lichaam moeten wennen aan het nieuwe matras. Dit kan in het begin rugklachten veroorzaken omdat u uw oude matras nog gewend bent en omdat er spieren onder spanning komen die dit niet “gewend” waren. Het is zelfs zo dat u de eerste paar dagen prima op uw nieuwe matras kunt slapen omdat het lichaam de oude houding nog vast houd. Na een paar weken gaat uw lichaam mee in het nieuwe matras waardoor dan pas de houdingcorrectie-periode aanbreekt. Niet voor iedereen geldt dat deze periode  klachten met zich meebrengt maar het is wel belangrijk om er rekening mee te houden. Deze  houdingcorrectie-periode duurt over het algemeen 20 tot 30 dagen. Pas daarna weet u hoe goed het matras voor u werkt en  hoe u er op wakker wordt.

 

Wat gebeurd er met de gebruikte matrassen?

Bij de meeste matrassen leveranciers is het volstrekt onduidelijk wat er met de retour gekomen matrassen gebeurd. De één zou ze via een out-let shop door verkopen en de ander geeft ze weg aan een derde wereld land. Wij verkopen alle matras , ook al is er maar één nacht op geslapen, via onze koopjeshoek. Wij geven op de gebruikte matrassen 50 % korting en leveren deze gratis af. Matrassen die wij uit de koopjeshoek verkopen geven wij niet nogmaals op proef.

 

Onbeperkt matras omruilen

Bij ons mag je onbeperkt ruilen. Wij willen niets liever dan alleen maar tevreden klanten. Dit is te bereiken met de proeftijd en met de niet goed geld terug garantie. Om het juiste matras te vinden is het soms nodig dat er meerdere keren omgeruild kan worden. Dit is een unieke service want bij de meeste collega’s is dit niet mogelijk. Lees hier meer over de voorwaarden van proefslapen

 

Welke maat op proef?

Wij geven elke maat op proef in elke gewenste hardheid. Ook dit is bij de meeste collega’s meestal niet mogelijk. Het is van belang dat u het matras dat u wilt proberen ook daadwerkelijk in de door uw gewenste maat kunt proberen. Een grootte maat bijvoorbeeld 180 x 200 ligt anders dan het zelfde type matras in de maat 90 x 200. Daarom is het van belang dat u elke maat op proef kunt krijgen.

 

Geld terug of een tegoedbon

Mocht het matras niet naar wens zijn dan nemen wij deze terug en krijgt u 100% van het door u betaalde matras terug. Bij ons krijgt u het matras dus daadwerkelijk op proef en werken wij niet met een omruil-garantie. Bij een omruil-garantie kunt u alleen het matras (meestal maar éénmalig) omruilen in plaats van uw geld terug krijgen. Las het dan nog steeds niet naar wens is krijgt u bij de meeste collega’s een tegoedbon en moet u uw geld weer bij hen uitgeven.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: