Welk matras en hoofdkussen kiezen bij schouderklachten
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Het juiste matras en hoofdkussen bij schouderklachten

Het juiste matras en hoofdkussen bij schouderklachten

Matras en hoofdkussens voor schouderklachten

21% van de Nederlandse bevolking (2019) heeft last van schouderklachten. Schouderklachten en schouderblessures zijn vaak ontzettend pijnlijk en vervelend en kunnen dagelijkse bezigheden enorm belemmeren.
Maar wat is het verband tussen schouderklachten en een hoofdkussen of het matras? Zowel het hoofdkussen als het matras kan een grote impact hebben op het herstellen van schouderklachten. Een goed matras zorgt voor een betere doorbloeding en dat er minder directe druk op het schoudergewricht kan komen. Ook een (hoger) hoofdkussen kan voor minder druk op de schouder zorgen.

De oorzaak van schouderklachten

Een herhaaldelijke maken van dezelfde beweging is één van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten. Bijvoorbeeld door langdurig en dagelijkse werkzaamheden achter de computer en/of laptop en langdurig autorijden. Maar ook het boven je macht werken zoals bijvoorbeeld bij het schilderen van een plafond of het knippen van een heg kan leiden tot een (slijmbeurs)ontsteking. Een slijmbeursontsteking is lastig te genezen en één van de meest voorkomende oorzaken van schouderklachten. Daarnaast kunnen schouderklachten ook veroorzaakt worden door een beklemde zenuw, een peesontsteking of peesscheuring in de schouder of door schouderinstabiliteit.

Drukverlagend traagschuim matras beste bij schouderklachten

Het verband tussen schouderklachten en een matras

Heeft u direct na het opstaan last van schouderklachten, of weet u niet precies waar uw schouderklachten vandaan komen dan is het mogelijk dat uw klachten veroorzaakt worden door uw matras. Een verouderd- of verkeerd matras of een matras van lage kwaliteit biedt nl. niet de ondersteuning die u nodig heeft. Het matras kan voor verkeerde steun- of te veel druk zorgen waardoor de klachten niet verdwijnen maar zelfs toe kunnen nemen.

Schouderklachten en preventie

Net zoals schouderklachten veroorzaakt kunnen worden door een matras dat niet (meer) de juiste ondersteuning biedt, kunnen schouderklachten ook genezen of voorkomen worden met behulp van een kwalitatief hoogwaardig matras. Essentieel is de juiste mate van ondersteuning en anderzijds dat door het matras de druk optimaal wordt verdeeld.
De perfecte combinatie om dit te realiseren bestaat uit traagschuim en koudschuim. Deze combinatie is cruciaal, u heeft de nodige ondersteuning van het veerkrachtige koudschuim plus de drukverdeling van het traagschuim dat ervoor zorgt dat het matras telkens weer in zijn oorspronkelijke vorm terugkomt. Het grootste voordeel van traagschuim is dat het druk verdelend werkt. Op deze manier wordt de kans op (schouder)klachten kleiner omdat uw schouder, samen met de heupen, verder in het matras zakt dan de rest van het lichaam. Hierdoor heeft u veel minder puntdruk op de heup en schouder en wordt de doorbloeding niet afgekneld en de natuurlijke lichaamshouding gedurende de nacht behouden.

Wat kunt u doen tegen pijn in de schouders?

Belangrijk is om te achterhalen waardoor de schouderklachten zijn ontstaan. Zodra u dit weet kunt u een gepaste behandeling toepassen. Ook is het raadzaam om na te gaan wat de leeftijd en de kwaliteit is van uw huidige matras en hoofdkussen. Een kwalitatief hoogwaardig matras gaat namelijk rond de 10 jaar mee. Matrassen van een minder goede kwaliteit zijn meestal al veel eerder aan vervanging toe. Een verouderd matras biedt weinig comfort en niet de juiste mate van ondersteuning. Dit kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten zoals schouderklachten maar ook (onder) rugklachten, nekklachten, heupklachten en de kwalitatief slechte nachtrust. Het juiste hoofdkussen in combinatie met het juiste matras zal direct zorgen voor minder pijn. Daarnaast zal de betere doorbloeding voor een snellere genezing zorgen omdat afvalstoffen sneller worden afgevoerd.


Een goed hoofdkussen is heel belangrijk bij schouderklachten

Een hoofdkussen behoort steun te geven aan het hoofd, zodoende worden de nek en de schouders ontlast. De schouders krijgen bij de juiste hoogte van het hoofdkussen meer ruimte, zoals bv. bij het Ergowing hoofdkussen. Dit is een zijslaap hoofdkussen gevuld met traagschuim vlokken. Door de vorm ontziet het Ergowing hoofdkussen de nek gedurende de slaap. Het kussen is aan drie zijdes voorzien van een uitsparing die met name de schouders ruimte geven en zodoende ontziet qua druk.
Hierdoor worden klachten zoals nek-, rug- en hoofdpijn voorkomen. Het Ergowing hoofdkussen is comfortabel zacht zonder daarbij vorm en ondersteuning te verliezen.
Het juiste hoofdkussen vinden heeft alles met de juiste dikte van het kussen van doen. Het Ergowing kussen is instelbaar zodat u naar eigen wens doordat je vulling er uit kan halen of er bij kan doen. Hierdoor kunt u het kussen qua dikte instellen naar eigen wens. Zowel de volledig natuurlijke Lyocell buitenhoes als de katoenen binnen hoes zijn wasbaar op 60 graden.

Wilt u weer echt lekker slapen?

Kies dan voor één van de hoogwaardige matrassen van Royal Health Foam, bestaande uit de unieke combinatie van traagschuim en koudschuim. Deze combinatie biedt enerzijds een ontzettend hoge mate van comfort en helpt u anderzijds bij het verminderen van uw klachten. Uiteraard hebben deze klachten in de meeste gevallen een lange tijd gehad om zich te ontwikkelen en zullen dan ook niet van de  ene of andere dag overgaan.
Wel zult u snel verbetering ervaren als het matras of het hoofdkussen goed zijn. Bent u op zoek naar het allerbeste comfort? Kiest u dan voor het Perfection matras van Royal Health Foam. Het Perfection matras kan afgesteld worden op uw lengte en gewicht met 16 verschillende stevigheid graden en zodoende perfecte ondersteuning bieden.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: