Hoe onderhoud u uw matras?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Hoe onderhoud u uw matras?

Hoe onderhoud u uw matras?

Een matras gaat langer mee en blijft schoner als u uw matras onderhoud. Buiten uw matras gebruikt u ook de slaapkamer elke dag en in deze ruimte adem je van alles in. Daarom is het niet alleen belangrijk dat u uw matras goed schoon houdt maar ook de vloer, het bed textiel en uw gordijnen. Door alle textiel te wassen dood u niet alleen bacteriën maar ook huisstofmijt en maakt u uw slaapkamer stofvrij.

Wekelijks onderhoud

Was uw matras-molton en hoeslakens om de week. Doe dit altijd minimaal op 60 graden. Pas bij een temperatuur van 60 graden worden schimmels en huisstofmijten gedood. Door transpiratie wordt het bed textiel elke dag een beetje vochtig en door de combinatie van lichaamsvocht en warmte is dit ideaal voor bacterie vorming. Warmte en vocht zijn immers een kweekbodem voor bacteriën. Lucht uw bed daarom elke dag. Het is het best dat als u opstaat uw dekbed op te schudden en dubbelgevouwen op het voeteneind te leggen. Laat het dekbed gedurende de dag aan het voeteneind liggen totdat u weer naar bed gaat. Op deze manier kan alles goed drogen en houdt u uw bed frisser. Stofzuig ook elke week onder het bed. Stof trekt stof aan dus juist onder het bed wordt het bijzonder snel stoffig.

Maandelijks onderhoud

Door een goede molton te gebruiken verlengt u de levensduur van uw matras en houdt u uw matras schoner en frisser. Er zijn ook moltons voor om het hoofdkussen. Met een kussen-molton houdt u uw kussen ook schoner en frisser. Keer uw matras één keer per maand. Hoe meer u uw matras keert des te langer zal deze meegaan. Door het matras te keren komt de bovenzijde onder te liggen waardoor deze goed kan drogen en deukt u het matras van de andere zijde in. Als er een goede matrastijk (textiel dat om het matras heen zit) zal deze goed vocht opnemen en gemakkelijk het vocht weer doen verdampen. Als een matras niet-symmetrische is hoeft deze nooit gekeerd te worden. De meeste traagschuim matrassen zijn zo opgebouwd dat de traagschuim-laag maar aan één zijde zit, deze matrassen hoeft u dus nooit om te keren. Het regelmatig keren van matrassen verlengt de levensduur omdat de matras steeds anders belast wordt.

Halfjaarlijks onderhoud matras

Kwalitatief goede matrassen hebben meestal een afritsbare en wasbare tijk. Het is aan te raden de matrastijk eens in de 6 maanden te wassen. Als u allergisch bent voor huisstofmijt dan is het aan te raden de matrastijk elke 6 weken te wassen. Huisstofmijt leeft van uw huidschilfers en gedijt goed bij een vochtig klimaat. De uitwerpselen van de huisstofmijt zijn minuscuul en kunnen heel gemakkelijk ingeademd worden.

Ventilatie

Ventileer uw kamer dagelijks. Een goede ventilatie is goed voor de toevoer van zuurstof en het afvoeren van muffe lucht en schadelijke stoffen. Ook daalt door de ventilatie de vochtigheid waardoor het matras en het bedtextiel makkelijker kan drogen. Hierdoor krijgen schimmels en huisstofmijten minder kans om te gedijen. Ook gedurende de nacht is het wenselijk om de slaapkamer te luchten en met het raam open te slapen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin