Nieuw: Het stro matras, een combinatie van oude- en nieuwe technologie
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Nieuw: Het stro matras, een combinatie van oude- en nieuwe technologie

Nieuw: Het stro matras, een combinatie van oude- en nieuwe technologie

Nieuw: Het stro matras, een combinatie van oude- en nieuwe technologie

Onze stromatrassen zien er op het eerste gezicht niet anders uit dan een normale luxe matras en kunnen op elke bedbodem worden gebruikt. Maar de binnenkant is enorm verschillend van de gebruikelijke met stalenveren gevulde matraskernen want stro is een volledig natuurlijk gekweekte grondstof die 100% biologisch afbreekbaar is. Maar dat niet alleen, stromatrassen bieden nog véél meer voordelen.
De positieve eigenschappen van een stromatras

Stro heeft enorm veel voordelen die een positief effect op slaap hebben. Deze eigenschappen zijn:

 - Bijzonder goed ventilerend/ademend en creëert een aangename slaapomgeving

- Uitstekend vochtregulerend, creëert een zeer droge slaapomgeving

- Goede temperatuurregulatie, slaat warmte op (stro werd vroeger gebruikt als isolatie in huizen)

- Uitstekende stabiliteit, die de wervelkolom van de slapende persoon optimaal ondersteunt

- Volledig natuurlijk product, werkt homeopathisch tegen een tekort aan kiezelzuur

- Voorkomt interferentiezones (stralingsbescherming) afschermingseffect tegen geopathologische straling

- Niet behandeld met chemische pesticiden of insecticiden en van nature géén rotting of schimmelgroei

Rogge stro

Roggestro is een van de meest ademende en vocht opnemende materialen. Het heeft al een luchtvochtigheid van 6 - 8%   en kan 10 - 12% vocht absorberen wat weer verdampt gedurende de dag.

Stromatrassen zijn bijzonder goed ventilerend en absorberen enorm goed vocht, maar laat dit tegelijkertijd ook snel los. Dit zorgt voor een zeer goede temperatuur- en vochtbalans en creëert het perfecte slaapklimaat.

Niet alleen het ventilerende vermogen is bijzonder goed van stro maar ook de vocht absorberen en . Volgens ervaring hebben ze een kalmerend effect, wat uiterst gunstig is voor een gezonde en diepe slaap. Het rietje wordt samengeperst tot ongeveer een kwart van het oorspronkelijke volume, waardoor de matras zijn kracht krijgt. Onze strokern-matrassen zijn volledig gemaakt van natuurlijk materiaal, het hoofdbestandsdeel bestaat uit geperst, kiezelhoudend roggestro. Het rietje dat we verwerken voor onze stromatrassen is geselecteerd stro van de hoogste kwaliteit. Ander stro is niet rotbestendig. Ons stro wordt niet behandeld met insecticiden of pesticiden.


Slapen op een stromatras

In de meeste gevallen zijn de beschikbare matrassen gemaakt van roggestro. Aan de ene kant heeft dit rietje de eigenschap dat het zeer weerbestendig is en vocht goed transporteert. Bovendien is een dergelijk ondergrond heel gezond. Omdat het ook echt comfortabel moet zijn, bestaan deze matrassen uit verschillende geperste strolagen die ombonden zijn. De oude strozakken van vroeger, waarin het stro los lag, en snel brak en vaak vernieuwd moesten worden, zijn lang verleden tijd. Wij hebben de ombonden stromatten in een koudschuim kuip geplaatst met daarbovenop een laag 9 cm koudschuim of traagschuim. Hierom heen komt dan nog de luxe afritsbare Tencel-matrastijk die wasbaar is op 60 graden.


Productie van stro-matrassen

Voor de productie van onze stromatrassen wordt het moderne traagschuim en koudschuim gecombineerd met het kiezelachtige roggestro. Omdat dit type rietje bijzonder rotbestendig en vochtregulerend is werkt het ideaal voor matrassen. Het rietje wordt eerst met lucht schoongemaakt met behulp van een speciale hogedrukreiniger. Dit verwijdert stof en andere resten. Daarna wordt het rietje gestoomd en samengeperst tot een mat. Het rietje komt in ongeveer een kwart van zijn oorspronkelijke volume, waardoor de sterkte van de matras wordt gecreëerd. De rieten kern wordt vervolgens ingebed in een omhulsel van koudschuim met 5 cm HR 55 koudschuim als onderlaag. Op de stro-mat ligt een laag (9 cm) traagschuim waardoor een middelhoge, elastische matraskern ontstaat. Het rietje dat we verwerken voor onze stromatrassen is stro van de hoogste kwaliteit. Het is biologisch stro dat niet behandeld is met insecticiden of pesticiden. Voor de verwerking wordt het rietje gereinigd met een speciale hogedrukreiniger met lucht. Hierdoor wordt het stro volledig kiemvrij gemaakt in een complex proces met stoom.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.