Wanneer matras vervangen? |RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Wanneer matras vervangen?

Wanneer matras vervangen?

Wanneer matras vervangen?

De matrasindustrie raad consumenten  aan om het matras om 7 a 8 jaar te vervangen. Dit is echter volledig afhankelijk  van de kwaliteit van het matras en van het gepleegde onderhoud.
"Het matras is letterlijk het fundament van uw nachtrust," zegt Karin Mahoney, woordvoerster van de betere slaap Raad. “Als u wakker wordt met een pijnlijke rug of ledematen zijn dit vaak aanwijzingen dat het tijd is voor een nieuwe matras ". Op zich heel duidelijk maar wat zijn nog meer aanwijzingen dat uw matras aan vervanging toe is?

Matrassen verliezen ondersteunend vermogen
Zonder dat u het echt merkt gaat de veerkracht en dus de ondersteuning van een matras met de jaren achteruit. In de praktijk blijkt dat het merendeel van de matrassen na 6 jaar een belangrijk deel van de veerkracht verloren hebben.  Zodra de nachtrust achteruit gaat of als men opstaat met een vermoeide of pijnlijke rug is dat een indicatie dat uw matras wel eens aan vervanging toe zou kunnen zijn. Een nieuwe matras is dan dus werkelijk een goede investering voor uw gezondheid.

Kuilvorming en hygiëne
Een andere duidelijke indicatie dat uw matras aan vervanging toe is is kuilvorming. Als u kan zien dat het matras kuilen vertoond is dit absoluut een indicatie dat u toe bent aan een nieuw matras. Een matras mag wel een lichte vervorming hebben en dit is zelf volledig normaal en kan geen kwaad.
Ook is het beter een matras te vervangen waar vieze plekken in zijn ontstaan. Op het eerste gezicht lijkt dit niet kwalijk maar als u de plekken onder een microscoop zou bekijken blijken het vaak schimmels en bacteriën te zijn die schadelijk voor uw gezondheid kunnen zijn. Koudschuim en traagschuim matrassen staan bekend als matrassen die lang meegaan doordat deze matrassen van nature antibacterieel zijn.

Levensduur van een kwalitatief goede matras
Een echt kwalitatief goed matras zou minimaal 10 jaar mee moeten gaan mits goed onderhouden. De beste indicator of de levensduur van het matras aan z'n einde is het feit of je nog steeds goed op je matras slaapt en 's ochtends uitgerust wakker wordt.

Een versleten of oud matras is niet goed voor uw houding en nachtrust. Hierdoor krijgt u dus niet alleen verminderde nachtrust door maar op den duur ook lichamelijke klachten. Als u merkt dat u minder goed slaapt en opstaat met een vermoeide of pijnlijke rug is het tijd uw matras te vervangen.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin