Welk matras voor een kind? | RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Welk matras voor een kind?

Welk matras voor een kind?

Welk matras voor een kind?

Een goede nachtrust is voor kinderen essentieel. Dit bevordert de algehele ontwikkeling en vergroot de weerstand.  Een goed matras is feitelijk voor kinderen nóg belangrijker dan voor een volwassene; baby’s en kleine kinderen brengen immers veel meer uren in bed door dan een volwassene. Maar wat is nou een echt goed en comfortabel kindermatras? En waar kunt u het beste op letten bij de aanschaf?

Kindermatrassen en babymatrassen
In een kindermatras mogen géén zones zitten in tegenstelling tot een matras voor volwassenen. Een kind is namelijk nog niet volgroeid waardoor het kind verkeerd in de zones komt te liggen. Pas als een kind rond 12 jaar is is hij of zij lang genoeg om de zones in het matras ook goed te benutten.

De mogelijkheden voor kindermatrassen
Er zijn verschillende mogelijkheden voor kindermatrassen. Deze zijn Latex, Polyether, koudschuim en pocket matrassen eventueel afgedekt met een laagje traagschuim (comfort verhogend). In volgelvlucht is Latex warm met matige ventilatie, biedt Polyether nauwelijks ondersteuning (veerkracht) en comfort, zijn pocketmatrassen het minst hygiënisch en kan zelfs (te) koud zijn. Koudschuim biedt het meeste veerkracht en comfort daarbij is koudschuim het veiligst.

Belangrijk voor een kindermatras
Er zijn dus bijna net zoveel matraskeuzes voor kinderen als voor volwassenen, maar wat is nou echt belangrijk voor een kindermatras? Op een rijtje zijn dit veiligheid, ventilatie en comfort. Veiligheid is van groot belang omdat een kind zoveel uren achteréén in bed zal liggen. De ventilatie is voor de meeste kinderen ook belangrijk omdat kinderen de neiging hebben nogal te zweten gedurende de nacht. Dit vocht moet goed kunnen verdampen want anders ontstaan er al snel bacteriën en schimmels. Daarnaast is het niet echt fijn om in een vochtig en klam bedje te liggen. Als laatste is het comfort van het matras natuurlijk belangrijk. Uw kindje moet lekker liggen. Pas dan zal het makkelijker inslapen en doorslapen.

Veiligheid kindermatras
Mede gezien het feit dat een kind veel meer uren op haar of zijn matras zal doorbrengen is veiligheid van groot belang. Het matras moet uiteraard vrij zijn van schadelijke stoffen. Er zijn diverse certificaten die u de garantie geven dat het kindermatras veilig is. Deze certificaten zijn : CertiPUR, Hygcen, LGA, en Medisch getest. Op onze kindermatrassen zitten al deze certificaten:


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: