Het beste matras voor seks
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Het beste matras voor seks

Wat is het beste matras voor seks?

Laten we eerlijk zijn. De meeste mensen gebruiken een bed voor twee belangrijke doeleinden: slapen en seks. Daarnaast gebruiken wij ons bed ook nog eens één derde van de tijd. Dus is het belangrijk om matrassen te vinden die voor beide activiteiten goed (mee) werken.

Zoete dromen voor twee

Het eerste wat van belang is bij het vinden van een goed matras is een goede nachtrust, seks komt wat betreft het vinden van een goed matras op de tweede plaats. U slaapt natuurlijk meer dan dat u seks heeft. Dus, maak comfort een prioriteit voor jullie beiden.

Een groot matras

Koop een bed dat groot genoeg is. De maat van uw bed is belangrijk. Hoe meer ruimte, hoe meer comfort. Ook voor fijne seks is een ruim bed een pré. Een klein matras, bijvoorbeeld een één persoon matras kan een prima plek zijn voor fijne seks maar als u echt de ruimte heeft en elkaar bij wijze van spreken kunt verliezen in bed draagt dit zeker bij tot fijnere seks. Ook voor een goede nachtrust is genoeg ruimte in bed essentieel. Het beste matras  geeft comfort tijdens te seks, als u zich om kunt draaien zonder dat u van het bed dreigt zal dat uw nachtrust minder verstoren. Dus als u twijfelt over de maat van uw bed is mijn advies om zo groot mogelijk te nemen. Ik hoor mensen wel eens zeggen dat de ruimte in de slaapkamer niet zo groot is en dat ze daarom een kleiner bed willen nemen.

Stevig of zacht matras

De stevigheid of de zachtheid van uw matras is een kwestie van persoonlijke smaak maar heeft ook effect op uw seksleven. Een echt harde matras is zeker niet optimaal voor goede seks en ook niet voor uw lichaamshouding. Het zelfde geldt voor een heel zachte matras hoewel een echt zachte matras wel bij draagt aan prettige seks is dit houding technies meestal niet goed. Vooral voor buikslapers is een zacht matras niet aan te raden daar de onderrug in een kromming komt te liggen waardoor deze zich niet kan ontspannen. Vaak is het daarom het beste om voor twee losse matrassen kiezen zodat beide partners een hardheid kunnen kiezen welke het beste bij hen past.

En hoe was de seks op uw matras?

Een matras die zorgt voor een goede nachtrust kan geen garantie bieden voor goede seks. Een extra verende matras (pocket of koudschuim) werkt mee terwijl een polyether matras heel dof is en dus niet mee beweegt. Op een waterbed kan seks een zware opgave zijn terwijl een goed verend matras het “werk” een stuk lichter maakt. Een matras draagt dus zeker bij aan een beter seksleven maar dan dient u wel een materiaal te nemen dat meewerkt in plaats van tegen.

Proefseksen op uw nieuwe matras?

Veel matrassen en bedden leveranciers bieden hun klanten de mogelijkheid om proef te slapen op het matras dat de klant zou willen hebben. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk een proeftijd is daar het echt vaak voorkomt dat mensen goed hebben proefgelegen in de showroom maar dat slapen op het betreffende matras enorm tegenvalt. Dus in mijn optiek is een proeftijd een must! Over proefsexen wordt niet gesproken maar het spreek voor zich dat u in de proeftijd de mogelijkheid heeft om de seks op het nieuwe matras te ervaren. Neem in uw beslissing ook mee hoe de seks op het betreffende matras is. Pas als u heerlijk slaapt en de seks fijn en goed is op het nieuwe matras weet u zeker dat u het juiste matras heeft gevonden.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin