Een matras voor zware mensen - Obesitas matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Matras voor zware mensen

Matras voor zware mensen

Matrassen voor zware mensen

Het belang van een goede nachtrust is zo langzamerhand wel bekend. Wie goed slaapt voelt zich fitter en beter, heeft een betere weerstand en is vrolijker.

Elk mens verschilt en zo ook matrassen. Een matras hoort aan te sluiten bij uw wensen en lichaamsbouw. Als dit niet het geval is ontstaan er al snel problemen.

Zeker als u last van overgewicht heeft. Als u zwaar bent zal het matras uw gewicht goed moeten kunnen dragen en mogen er geen overdruk plaatsen ontstaan. U heeft dus een matras voor zware mensen nodig. Dit wordt ook wel een obesitas matras genoemd.

Standaard matrassen

De meeste conventionele matrassen voldoen echter niet aan de eisen die voor zware mensen nodig zijn. Vaak zijn matrassen maar leverbaar in één of twee verschillende stevigheden (hardheden) waardoor een gewicht van bijvoorbeeld 150 kilo al een probleem is voor dergelijke matrassen. Ook speelt de dikte een rol. Een zwaar persoon of iemand die aan obesitas lijdt kan beter voor een dikker matras (meer dan 20 cm)  kiezen dan voor een dun matras. Bij een dun matras (onder de 20 cm) loopt u het risico dat u er doorheen ligt. Dus dat het matras ter plaatse van uw zware delen volledig geplet wordt en geen veerkracht meer over heeft.

Een zwaar persoon of iemand die aan obesitas lijdt heeft dus een matras voor zware mensen nodig en heeft baat bij een steviger en dikker matras en zal hier vrijwel zeker beter op slapen en fitter wakker worden.

Soort matras bij obesitas

Ook het type matras speelt een rol. Een zwaar persoon heeft een veerkrachtig matras nodig en zal dus bijvoorbeeld nooit kunnen slapen op een polyether matras. Polyether heeft weinig veerkracht en ventileert ook minimaal. Want ook de ventilatie is van groot belang voor zwaardere mensen. Vaak hebben mensen met overgewicht het sneller warm waardoor een goed ventilerend matras voor hen ook beter werkt. Stevige koudschuim matrassen hebben een goed ventilerend vermogen en bieden bijzonder veel veerkracht. Het koudschuim matras waar wij zelf zeer goede ervaringen mee hebben is het Royal XL matras. Dit koudschuim matras wordt standaard uitgevoerd in twee stevigheden in één matras. De ene zijde is steviger dan de andere zijde. Ook wordt het matras met twee verschillende tijken aangeboden. U kunt kiezen uit de donkerblauwe ic-hoes (Incontinentie hoes) of uit de 100% natuurlijke Tencel tijk.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: