Onderhoud van matrassen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Onderhoud van een matras

Onderhoud van een matras Onderhoud van een matras

Om een matras in goede conditie te houden dient een matras onderhouden te worden. Maar ook uw slaapkamer wordt snel stoffig.

Het matras maar ook het textiel (molton, hoeslaken en dekbedden) wordt altijd vochtig door transpiratie tijdens het slapen. Bovendien maak je het geheel elke nacht lekker warm. Warmte en vocht zijn dei deale kweekbodem voor bacteriën. Het is daarom echt aan te raden om elke dag je matras en het dekbed te luchten. Het beste is om direct na het opstaan het dekbed open te leggen en het bed zodoende niet te af te dekken.  Het matras en het dekbed kunnen op deze manier goed drogen. Laat dit alles gedurende de dag open liggen totdat u weer naar bed gaat.
Maak ook onder het bed schoon. Omdat u gedurende de nachtvocht verliest en vocht stof aantrekt wordt het met name onder uw bed al snel stoffig. Stofzuig dus regelmatig onder uw bed zodat u uw slaapkamer minder stoffig houdt.


Gebruik een molton of onderdeken

Het is zeker aan te raden om uw beddengoed wekelijks te wassen en altijd minimaal op 60 graden. Bij een temperatuur van 60 graden worden schimmels en huisstofmijt gedood en creëert u een schoon bed.

Om uw matras in goede conditie en schoon te houden is het gebruik van een dikke molton of onderdeken een absolute aanrader. Als wij hier oude matrassen zien is het gelijk duidelijk of mensen een onderdeken gebruikt hebben of niet. Als u een onderdeken gebruikt zal het meeste vuil zich in de onderdeken nestelen en deze wast u gemakkelijk weer schoon. Als de onderdeken echt lekker dik is (bijvoorbeeld 1 cm) zal deze ook zo’n 95% van het huisstofmijt en stof opvangen en zal u al snel zweetkringen in de onderdeken zien. Was uw onderdeken minimaal eens in de twee maanden. De huisstofmijt heeft ca. zes weken nodig om van eitje tot beestje te groeien. Dus als u allergisch bent voor huisstofmijt dient u de onderdeken minimaal eens in de 6 weken te wassen.

Het keren van uw matras

Keer uw matras regelmatig om. Om langer met een matras te kunnen doen is het aan te raden om uw matras regelmatig om te keren. Doe dit zowel van hoofd naar voeteneind als onderkant naar boven. Het keren van een matras verlengt de levensduur omdat het matras hierdoor steeds anders belast wordt. Overigens hoeven niet alle matrassen gekeerd te worden. Bij echt goede koudschuim matrassen is keren eigenlijk niet nodig om de levensduur te verlengen maar is het wel aan te raden om het matras schoner (minder bacterievorming) te houden.  Ook is het keren van traagschuim matrassen niet nodig.

Een andere reden om uw matras te keren is om hem schoner te houden. Vooral de bovenkant (de kant die u beslaapt) neemt transpiratie vocht op. Als u uw matras keert, kan deze kant goed drogen en heeft u minder bacterievorming in het matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: