Minder reumatische klachten door een goed matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Minder reumatische klachten door een goed matras

Minder reumatische klachten door een goed matras

Slapen is van groot belang om te kunnen regenereren maar als je pijn hebt van reumatische klachten kan dit jouw nachtrust enorm verpesten. Hoe kan je er wat aan doen en wat is er dan aan te doen? Het eerste waar je echt een voordeel uit kunt halen is jouw bed en je matras. Met name het matras kan echt een groot verschil maken. Als je minder druk op je lichaam krijgt is het mogelijk om met aanmerkelijk minder pijnklachten te kunnen slapen. Aan wat voor matras moet je dan denken?

Comfort en ergonomie

Het matras heeft een grote invloed op het lig-comfort en op de ergonomie. In feite heeft iemand met reumatische klachten een zacht matras nodig. Echter kan je niet oneindig zacht gaan want dan is de ondersteuning van de wervelkolom totaal niet goed, je komt dan in een banaan-vorm te liggen. Je hebt ondersteuning nodig en tegelijkertijd ook zachtheid en minder druk op gewrichten. Naast minder druk is de doorbloeding ook bijzonder belangrijk bij reumatische klachten aangezien een goede doorbloeding ontstekingen kan helpen afvoeren.

Drukverlagende matrassen

Zelfs minimale druk kan al pijnlijk zijn voor mensen die last hebben van reuma. Daarom is het een groot voordeel als het matras drukverlagend werkt. Dit heeft een direct effect op de uitstekende delen van het lichaam, zoals schouders en heupen. Het liggen en slapen wordt veel minder pijnlijk en gaat daardoor gemakkelijker en beter.

Traagschuim biedt steun en maakt een mal van het lichaam. Het materiaal wordt zacht door lichaamswarmte en past zich hierdoor aan de lichaamsvorm aan. Het drukverlagende effect is goed voelbaar op de schouders en heupen omdat je direct voelt dat daar veel minder druk op komt. Mensen met reuma ervaren veel minder pijnklachten op een traagschuim matras wat zorgt voor een betere nachtrust.

Het meest ideale matras bij pijnklachten

We hebben meerdere matrassen die drukverlagend werken. Met twee van onze drukverlagende matrassen hebben wij bijzonder veel succes als het om mensen met lichamelijke klachten gaat. Dit zijn het Premium Support matras en het Perfection matras. Beiden matrassen hebben in het traagschuim een blokjesprofiel wat ervoor zorgt dat de druk nog lager is dan bij een niet ingesneden traagschuim. Het Perfection matras is ons matras voor de prinses op de erwt. Dit matras is thuis zelf aanpasbaar in stevigheid. Het matras heeft een losse toplaag die je kunt omdraaien en of veranderen in stevigheid.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin