Slapeloosheid
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Slapeloosheid

Slapeloosheid oftewel Insomnia is een veel voorkomende slaapstoornis. De term stoornis is wellicht niet helemaal juist. Insomnia is een vorm van slapeloosheid maar is eerder een symptoom met een onderliggende oorzaak. Insomnia uit zich meestal met het niet in slaap kunnen vallen en het regelmatig wakker worden gedurende de nacht. Ook kan insomnia er voor zorgen dat men vroeg wakker word en vervolgens niet meer in slaap kan vallen. De duur van insomnia varieert meestal en is afhankelijk van de persoon en de psychische omstandigheden.. De slapeloosheid komt vaak voor als stress of andere vormen van overmatige mentale of fysieke tensie aanwezig is en dit duurt vaak niet langer dan een paar dagen tot een paar weken. Als de slapeloosheid langer aan houdt, dan spreken we van insomnia en dan is de oorzaak vaak te vinden in een medisch of psychiatrisch toestand. Ook kan langdurige insomnia veroorzaakt worden door verslavingen van alcohol en of drugs. Een echte oplossing voor slapeloosheid is vaak niet makkelijk. De oorzaak ervan is vaak heel moeilijk te vinden. Het is zaak eerst een goede diagnose te stellen alvorens over te gaan tot een behandeling. In meeste gevallen geldt voor een korte termijn insomnia dat de mens tegenwoordig te weinig beweegt, te hard probeert in slaap te vallen, of binnen twee uur voor het slapen gaan nog consumeert. Warme thee of melk is trouwens juist wel goed.

Beter slapen op een nieuw matras

Slapeloosheid kan veel te maken hebben met het vele draaien en woelen in bed. Een hard of oud matras dat u onvoldoende ondersteuning biedt zorgt voor een onrustige slaap.

Bekijk onze matrassen, en probeer het zelf thuis uit. De drukverlagende eigenschappen van de matrassen zorgen voor een ontspannen nachtrust. U kunt het 45 dagen gratis thuis uitproberen

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin