Wat is het verschil tussen de matrassen van Ravensberger en Royal Health Foam?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Verschil Ravensberger en Royal Health Foam


Het verschil tussen Ravensberger en RHF Royal Health Foam matrassen

  • Ravensberger is een Duitse fabrikant van matrassen en lattenbodems die sinds begin 2016 op de Nederlandse markt actief is. De verkoop vindt plaats vanuit een winkel in Zoeterwoude en via internet.

  • Royal Health Foam is een Nederlandse matrassen en hoofdkussens fabrikant die sinds begin 1998 op de Nederlandse markt actief is. De verkoop vindt plaats via internet en via de showroom in Scheveningen.

Ravensberger en RHF Royal Health Foam matrassen

  • Ravensberger is een Duitse matrassenproducent in het goedkopere segment. De matrassen worden gemaakt in Espelkamp in Duitsland. Ravensberger levert niet aan medische instellingen of ziekenhuizen.

  • Royal Health Foam is een Nederlandse matrassenproducent die met medisch gekwalificeerd koud- en traagschuim werkt. Alle matrassen worden zelf ontwikkeld en gemaakt en er wordt gewerkt met kwalitatief goede materialen. Royal Health Foam heeft meerdere vooraanstaande Nederlandse ziekenhuizen als klant, instellingen waarbij kwaliteit een bijzonder belangrijk punt is.

Het gebruikte textiel

De matrastijk om het matras heen is belangrijk voor een goed bedklimaat. Naast een juiste temperatuur is het ook belangrijk dat het bed droog blijft. Een droog bed zorgt voor minder bacteriegroei en is automatisch een schoner bed.

  • Bij Ravenberger zijn de meeste matrastijken van synthetisch materiaal op de Medicot na. De vullingen van alle gebruikte tijken van Ravensberger is polyester. Als er ruim € 100,- wordt bijbetaald kun je een matrashoes krijgen van natuurlijke materialen in plaats van synthetisch. Het gemiddelde vulgewicht van Ravensberger matrastijken is 300 gram.

  • Bij Royal Health Foam zijn de meeste tijken met Tencell (100% natuurlijk materiaal). Ook CoolMax en Silverness worden gebruikt als matrastijk. Het gemiddelde vulgewicht van Royal Health Foam matrastijken is 590 gram

Gebiesd of matrastijken zonder bies

  • Bij Ravensberger wordt alleen het meest luxe ERGOspring 1000 matras uitgevoerd met een bies.

  • Bij Royal health Foam worden alle matrassen standaard uitgevoerd met een bies. Een bies zorgt ervoor dat de zijde van het matras veel strakker- en rechter blijven. Hierdoor is de naadvorming tussen twee matrassen minder en blijft de tijk netter om het matras heen zitten. Doordat een mens gemiddeld 30 tot 70 keer per nacht omdraait gedurende de nacht kan een tijk gaan plooien. Een matras met een gebiesde tijk zal nooit gaan plooien (dubbel liggen).

Met border of zonder border:

  • Bij Ravensberger worden de matrassen zonder border (zijde van het matras) geleverd.

  • Bij Royal Health Foam worden bijna alle matrassen uitgevoerd met een luxe 3 D-breisel border . Het 3 D-breisel houdt maar 2% lucht tegen waardoor de matrassen beter kunnen ventileren.

De garantie

Aan de gegeven garantie kan je zowel de kwaliteit toetsten, maar ook de verwachte levensduur.

  • Bij Royal Health Foam wordt tot 5 jaar volledig afbouwend naar 10 jaar garantie gegeven.

  • Op de website van Ravensberger wordt weliswaar over '10 jaar garantie' gecommuniceerd, maar de garantie is volledig afbouwend. U krijgt bij Ravensberger 2 jaar volledige garantie op de matrassen. Als je een probleem krijgt ziet dat er als volgt uit: na twee jaar moet je zelf 20% betalen om een nieuwe te krijgen en in het negende jaar loopt dat op tot 90%.

De matras diktes

Hoe dikker een matras, hoe langer deze mee gaat. Ook is het comfort van een dikker matras groter en gaat het matras aanmerkelijk langer mee. De kern van een matras is het matras zonder het textiel. We spreken hier van de kern dikte.

  • De gemiddelde kern dikte van matrassen bij Ravensberger is 16 cm. Maximale dikte van Ravensberger koudschuim matrassen is 18 cm.

  • De gemiddelde dikte van Royal Health Foam matrassen is 25 cm. De maximale dikte van Royal Health Foam matrassen is 30 cm.

Gebruikte schuimen en matras-opbouw

  • Ravensberger: De gebruikte schuimen in diverse kwaliteiten komen van de fabrikanten Carpenter Dumo en Recticel. Alle matrassen van Ravensberger bestaan uit één stuk schuim. Er worden géén lagen opgebouwd voor het verkrijgen van een hogere progressieve tegendruk.

  • Royal Health Foam: Royal health foam werkt met Eupenschuim. Alléén de budget matrassen zijn uit één stuk schuim. Alle luxere matrassen worden opgebouwd met meerdere schuimlagen. Voor deze opbouw wordt gekozen om een hogere progressieve tegendruk te verkrijgen. Het verlijmen gebeurd uitsluitend met waterbasis lijm om het ventilerende vermogen niet te belemmeren.

Proeftijd op matrassen

  • Ravensberger geeft matrassen 30 dagen op proef. U kunt éénmalig omruilen en Ravensberger rekent u daar €20,- voor als bijdragen. Volgens Ravensberger zelf heeft meer dan één keer omruilen geen zin vanwege het beperkte assortiment. Tegen bijbetaling van €15,- extra kunt u kiezen welk dagdeel de bezorger uw matras komt brengen of ophalen. Wat gebeurt er met retour gekomen matrassen? Deze worden via een outlet-shop verkocht.

  • Royal Health Foam is als eerste in Nederland matrassen thuis op proef gaan geven. Royal Health Foam hanteert bijzonder soepele voorwaarden. U krijgt een matras 6 weken (45 dagen) gratis thuis op proef. U mag meermalen omruilen voor een andere stevigheid of voor een andere model matras. Als het nieuwe matras goedkoper is krijgt u het prijsverschil terug en als het matras duurder is betaald u het bij. U betaalt voor het omruilen verder geen kosten ook geen transportkosten.
    Als u heeft omgeruild krijgt u het nieuwe matras wederom 6 weken op proef, weer met een niet goed, geld terug garantie. Wat gebeurt er met retour gekomen matrassen? Deze worden via de koopjeshoek (website en fysieke in de winkel) met hoge korting als tweedehands product verkocht.

Afleveren en bezorging

  • Bij Ravensberger wordt uw bestelling tot achter de eerste drempel of tot aan de eerste traptrede geleverd, zo staat te lezen op hun website. “Als er één chauffeur kan worden ingezet is de meerprijs 75 euro. Of er één chauffeur kan worden ingezet hangt af van de type bestelling en zal vooraf contact/ overleg over zijn. Bij twee chauffeurs is de meerprijs 95 euro”.

  • Bij Royal health Foam wordt uw bestelling tot in uw slaapkamer bezorgd. De matrassen worden uitgepakt en op uw bed gelegd. Hier is geen meerprijs voor. Ook niet als er met twee chauffeurs gekomen moet worden voor de levering van één groot matras.
Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin