Verschil tussen het Emma matras en Royal Health Foam traagschuim matras?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Verschil tussen het Emma matras en Royal Health Foam traagschuim matras?

Verschil tussen het Emma matras en Royal Health Foam traagschuim matras?

Wij hebben het Emma matras geanalyseerd en maken hier een vergelijking met het Premium Support matras.

Een matras is toch een matras zou je zeggen echter niets is minder waar. Als we bijvoorbeeld de tijk (het textiel) van het matras bekijken en zien dat het Emma matras een 100% polyester tijk gebruikt en dat afzetten tegen een 100% natuurlijke Tencel tijk die om de Premium Support matras zit is het verschil enorm. Het gehele slaapklimaat wordt hierdoor beïnvloed. Zowel de temperatuur als ook de vochtopname zijn bij een polyester tijk beduidend minder goed.

Het zelfde geldt min of meer voor de verlijming. Het schuim van het Emma matras is verlijmd met een synthetische lijm in plaats van waterbasis lijm. Het lijmen met synthetisch lijm gaat veel sneller maar hierdoor smeer je de celstructuur dicht. Het ventilerende vermogen wordt hierdoor teniet gedaan en het slaapklimaat zal beduidend warmer zijn.

De opbouw van de schuimlagen is bijzonder vreemd omdat de traagschuimlaag onder een koudschuim ligt. Het malvormende effect van de traagschuimlaag zal hierdoor nauwelijks werken.

Over de kwaliteit van de schuimlagen kunnen we niet veel vertellen. Het is altijd maar de vraag hoeveel Polyol er in het koudschuim verwerkt is dus de tijd zal dit moeten leren hoe goed de veerkracht is en blijft.

Dan de stevigheid. Het Emma matras wordt maar in één stevigheid (hardheid) gemaakt en geleverd. Het is juist de stevigheid die een matras fijn maakt of juist niet. Daarom maken wij bij Royal Health Foam al onze matrassen in minimaal 4 verschillende stevigheden. Dit is noodzakelijk om goed te kunnen slagen. Deze twee matrassen zijn dan ook eigenlijk niet met elkaar te vergelijken. Als u voor een echt kwalitatief goed matras wilt gaan is de Premium Support helemaal uw matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin