Het verschil tussen waterbasis lijm en synthetische lijm
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Het verschil tussen waterbasislijm en synthetische lijm

Het verschil tussen waterbasislijm en synthetische lijm

Het verschil tussen waterbasislijm en synthetische lijm

Al onze matrassen waarin meerdere lagen schuim zijn verwerkt worden uitsluitend met lijm op waterbasis verlijmd. De matrassen moeten dan 24 uur drogen.

Het grote voordeel van het lijmen met synthetische lijm is dat de lijm binnen twee á drie minuten volledig droog is. Een matras is hierdoor veel sneller in elkaar te zetten en kan ook direct in plastic verpakt, en direct uitgeleverd worden.

Het nadeel van het lijmen met synthetische lijm is dat je de celstructuur volledig dicht spuit of smeert met lijm. Hierdoor neemt het ventilerend vermogen enorm af en kan vocht minder goed verdampen. Een matras wordt hierdoor warmer en minder hygiënisch. Ook is de levensduur van een matras op basis van synthetische lijm minder lang doordat de synthetische lijm het schuim op den duur steeds meer aantast en beschadigd. 

Het verlijmen op waterbasis heeft veel voordelen en eigenlijk maar één nadeel

De voordelen van het verlijmen op waterbasislijm zijn: een betere ventilatie, een koeler slaapklimaat en een droger en hygiënischer matras. Ook is het vanzelfsprekend veel beter voor het milieu. Het nadeel van schuim verlijmen met waterbasislijm is de lange droogtijd. Als je twee schuimdelen aan elkaar plakt met waterbasislijm wordt het schuim nat. Het schuim moet echter helemaal droog zijn als de matraskern in de matrastijk en in plastic gestopt wordt. Het drogen van een matras duurt 24 uur en dan ook nog in een verwarmde ruimte!
Dit lange drogen brengt echter ook een groot voordeel met zich mee. Het net gesneden en geplakte schuim kan op deze manier goed uitwasemen. De warmte en de droogtijd laat eventuele luchtjes op deze manier goed verdampen en dit trekt niet in het textiel (de matrastijk). Onze matrassen zijn dan ook reukloos.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: