Wat is nou echt een goed bed?
45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen
Royal Health Foam
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Wat is nou een echt goed bed?

Wat is nou een echt goed bed?

Het zou goed zijn als u zichzelf deze vraag stelt op het moment dat u een nieuw bed wilt kopen. Het antwoord is niet zo moeilijk maar het vinden kan een uitdaging zijn. Het simpele antwoord is: een goed bed is een bed waar u goed en comfortabel op slaapt én helemaal uitgerust op wakker wordt. Op zich lijkt dit niet zo moeilijk maar in de praktijk is het ideale bed voor iedereen anders en vaak lastig te vinden. Daarnaast spelen leeftijd en eventuele lichamelijke klachten een grote rol. Als men de vijftig gepasseerd is gaat het allemaal veel nauwer luisteren en kan een bed wat net te hard of net te zacht is al voor problemen zorgen. Hetzelfde geldt voor mensen met lichamelijk klachten. Het is aan te raden om van tevoren goed stil te staan bij wat u nodig heeft. In dit artikel geef ik diverse tips waar u op kunt letten om een echt goed én passend bed te vinden.

De maat van het bed

Iets wat veel mensen zich niet realiseren is dat de maat van een bed een rol speelt in het comfort. Hoe meer ruimte hoe meer comfort is de stelregel. Zowel in de breedte als in de lengte dient u voldoende ruimte te hebben. Ik kan u aanraden per persoon minimaal voor de maat 90 x 200 te kiezen. Let er ook op dat uw bed minimaal 20 cm langer is dan u zelf lang bent. U dient de ruimte te hebben die u nodig heeft.

Welke type matras en welke stevigheid?

Een echt goed bed bestaat uiteraard ook uit een echt goed matras. Er zijn vijf (5) type matrassen die allen hun eigen voor-en nadelen hebben. Er vallen er in mijn optiek gelijk twee af want dit zijn absoluut mindere producten. Dat zijn polyether matrassen en bonellveer matrassen. Dan blijven over: latexmatrassen, koudschuim matrassen en pocketmatrassen. Deze matrassen hebben elk hun eigen specifieke temperatuur. Latex is het warmst en ventileert niet echt goed, koudschuim is temperatuur neutraal en ventileert juist zeer goed en pocket matrassen zijn koele matrassen die eveneens bijzonder goed ventileren. Een goed passend matras biedt ook de juiste stevigheid voor u.

drukverlagend traagschuim

En dan is er nog traagschuim wat drukverlagend werkt. Een traagschuim matras is nooit volledig gemaakt van traagschuim maar heeft een veerkrachtige drager (onderzijde van het matras) nodig. De onderzijde aan het matras zorgt voor de steun en de laag traagschuim zorgt voor comfort en druk verdeling. Traagschuim maakt een mal van het unieke lichaam en biedt bijzonder veel comfort. Met name oudere mensen en mensen met artrose of reuma hebben veel baat bij een traagschuim matras.

Proeftijd en omruilgarantie

Omdat het vinden van een passend bed en matras een uitdaging kan zijn is het zeer aan te raden om ervoor te zorgen dat u uw nieuwe matras thuis op proef krijgt. Mocht uw nieuwe matras toch te hard of te zacht zijn dan kunt u deze laten omruilen of teruggeven. Het beste kiest u voor een proeftijd met een niet goed geld terug garantie. Pas dan wordt het voor uw leverancier ook echt belangrijk dat het nieuwe matras u ook echt goed bevalt.

Kussen en dekbed

Met fijn bedtextiel maakt u het bed helemaal af. Als u fijne zachte frisse lakens gebruikt zal dat bijdragen aan een fijne nachtrust. Zo ook het hoofdkussen. Een goed passend hoofkussen maakt een groot verschil met een kussen dat net niet helemaal fijn en goed voor u is. Let erop als u een nieuw matras koopt dat u er ook een goed passend hoofdkussen bij koopt. Als laatste het dekbed. Als u het snel warm heeft of transpireert dan is het beter om geen donzen dekbed te kiezen. Dons isoleert en zal dus ook uw warmte en vocht vasthouden. Als u transpireert kiest u beter voor een katoenen dekbed. Katoen neemt vocht op en is qua temperatuur neutraal. Daarnaast is een katoenendekbed wasbaar op 60 graden waardoor uw dekbed huisstof vrijmaakt.

Slaap heerlijk!

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.