Welk matras past bij mij? | RHF
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Welk matras past bij mij?

Welk matras past bij mij? Welk matras het beste bij u past is afhankelijk van een aantal factoren. Deze factoren zijn :  De juiste temperatuur, de juiste stevigheid, de juiste maat

De juiste temperatuur
Elk type matras heeft zijn eigen temperatuur. Als u het snel warm heeft is een koudschuim matras meestal de beste keuze. Als u het snel koud heeft is traagschuim de beste keuze. Als u temperatuur neutraal bent dan kunt u ook voor onze traagschuim matrassen kiezen omdat ons traagschuim zeker niet echt warm is.

De juiste stevigheid
De juiste stevigheid is met name voor mensen met rugklachten (of andere lichamelijke klachten) belangrijk omdat de juiste ondersteuning dan meestal veel nauwer luistert. U dient hiervoor uit te gaan van uw lengte, gewicht en lichaamsbouw maar ook uw persoonlijke voorkeur voor een stevig , medium of zacht matras speelt een belangrijke rol.  Als laatste is het ook van belang om mee te nemen in uw overweging of u een rugslaper, buikslaper of zijslaper bent. Een buikslaper dient altijd van een iets steviger matras uit te gaan omdat anders de onderrug en nek onder spanning komt te staan. Voor zij- en rugslapers is meestal een iets zachter matras, bijvoorbeeld een traagschuim matras fijner. In grote lijnen geldt:


– tot ca 55 kg: Soft matras
– ca 55- ca 70 kg: medium matras
– ca 70- ca 90 kg: Firm matras
– Boven de 90 kg extra firm matras

De juiste maat
Voor lange mensen (boven de 185 cm) is een extra lengte maat, bijvoorbeeld van 210 cm, aan te raden. Mensen met heel brede schouders kunnen het best kiezen voor een breedte maat van minimaal 90 cm. In de regel dient een matras minimaal 20 cm langer te zijn dan uw lichaamslengte. Qua breedte is 80 of 90 cm meestal wel voldoende maar pas op met de maat 70 x 200 want dit wordt vaak als klein ervaren. Voor grote en of brede mensen is 100 cm meestal beter.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin