Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Koudschuim

Als er één materiaal ideaal is om matrassen van te maken dan is het wel koudschuim. Koudschuim is enorm veerkrachtig waardoor het goede ondersteuning biedt, het kan bijzonder goed ventileren door de open celstructuur en blijft deze eigenschappen lang houden. Koudschuim biedt dus ondersteuning, lange levensduur en veel comfort. Een goed koudschuim matras (met een hoge HR waarde) kan enorm lang meegaan en biedt het meest comfort.
Koudschuim matrassen krijgen nauwelijks te maken met drukverlies en gaan zodoende lang mee zonder dat er ondersteuning of comfort verloren gaat. Daarnaast bieden koudschuim matrassen ook andere voordelen die op het eerste gezicht niet zo belangrijk lijken. Zo is een bijzonder hygiënisch, geruisloos en flexibel (vergemakkelijkt het opmaken). Ook zal een goed koudschuim niet op het einde van haar levensduur verpulveren zoals met latexmatrassen altijd het geval is. Koudschuim matrassen zijn ook gifvrij, reukvrij en anti-allergisch. De belangrijkste eigenschap van koudschuim is de hoge punt-elasticiteit want hierdoor biedt het bijzonder veel ondersteuning.

Kwaliteitverschillen koudschuim

Helaas zijn er ook minder goede soorten koudschuim, de kwaliteitsverschillen zijn enorm. De kwaliteitsverschillen uiten zich bij koudschuimmatrassen in het comfort en de levensduur en uiteraard in de prijs. Je kunt bij schuimleveranciers meerdere kwaliteiten koudschuim in dezelfde HR waarde kopen en zelfs afgekeurd koudschuim. De kwaliteitsverschillen van koudschuim zijn onder te verdelen in 4 verschillende kwaliteiten, Medische kwaliteit koudschuim, A keuze koudschuim, B keuze koudschuim en C keuze (afgekeurd schuim dat versnipperd zou moeten worden). De effecten van deze verschillen zijn voel- en meetbaar en hebben direct effect op het comfort, de ondersteuning (ergonomie) en op de levensduur van het koudschuim. De koudschuim kwaliteit ontstaat in het schuimproces. Bij een mindere kwaliteit koudschuim zijn de cellen (luchtbelletjes) niet egaal verdeelt waardoor er drukverschillen optreden.

Medische kwaliteit
A keuze koudschuim
B keuze koudschuim
C keuze(afgekeurd schuim)

 

Bij RHF werken wij alléén met medische kwaliteit koudschuim.

 

Dichtheid van koudschuim

Koudschuim benamingen

  • Polyurethaan schuim
  • HD Schuim
  • HR Schuim
  • Coldfoam
  • HD-Foam
  • HR- Foam
  • PU schuim
  • Bultex schuim

 

Koudschuim is niet warm

Koudschuim wordt niet warm omdat het ventilerende vermogen geweldig is. Als u beweegt op het matras zal u de “oude” warme lucht uit het matras drukken en zuigt het schuim nieuwe verse koele lucht weer aan. Hierdoor blijft koudschuim koeler en verdampt het vocht beter en sneller. Het matras blijft hierdoor koel en het vocht verdampt hierdoor snel en gemakkelijk. Een droger bed slaapt niet alleen prettiger maar een goede ventilatie zorgt er ook voor dat de kans op schimmel aanzienlijk verminderd wordt.

Celstructuur van koudschuim
"De ventilatie van koudschuim geweldig. Bij elke beweging op het matras blaast u “oude” en warme lucht het matras uit en zuigt het nieuwe verse koele lucht aan."

 

Wat betekent HR bij koudschuim

HR staat letterlijk voor High Resilience dat naar het Nederlands vertaald hoge veerkracht betekend. De veerkracht en puntelasticiteit van het koudschuim is hoog en zorgt voor goede ondersteuning en conformiteit. Hoe hoger de HR-waarde des te beter de veerkracht is. HR60 koudschuim heeft dus een hogere veerkracht dan een HR45 koudschuim en biedt dus meer ondersteuning en gaat langer mee. De HR-waarde zegt niets over de hardheid. Je kan een HR60 koudschuim in een soft, medium of firm uitvoering krijgen. een HR 45 kunnen dezelfde hardheid hebben waardoor ze bijna hetzelfde aanvoelen. Als u voor een koudschuim matras gaat kijken is het daarom heel belangrijk om naar de HR waarde van het koudschuim te kijken want de hoogte van de HR waarde bepaalt mede de kwaliteit en het comfort.

De certificaties van ons koudschuim

De veiligheid van koudschuim wordt door middel van certificaties gegarandeerd. Hiervoor zijn meerdere certificaties van belang. Deze certificaties zijn Schadstoff gepruft, CertiPur, en medischien getest en HygCen. Deze certificaten garanderen dat het koudschuim volledig vrij is van giftige stoffen. Dat dit van groot belang is spreekt voor zich omdat u zo’n 8 uur per dag op het matras zal slapen. Als u de hierboven genoemde certificeringen op u matras heeft koopt u een veilig en kwalitatief goed matras zonder dat u er veel vanaf hoeft te weten.

Giftige stoffen in koudschuim

In principe is koudschuim veilig. Zeker als het de juiste certificaten heeft (Schadstoff gepruft, CertiPur, en medischien getest). Maar tegenwoordig worden er vaak brandvertragers aan het schuim toegevoegd. Brandvertragers zijn chemische gifstoffen en verwerken wij niet standaard in onze koudschuim matrassen. Daarnaast worden er soms ook anti huisstofmijt chemicaliën toegevoegd aan koudschuim en ook dit raden wij ten sterkste af.

Dikte van een goed koudschuim matras

Hoe dikker een matras hoe meer comfort dit zal bieden. Daarnaast is de levensduur van een dikker koudschuim matras langer omdat het schuim minder geplet wordt. Ook heeft de dikte van een (koudschuim) matras invloed op de mate waarin uw lichaam in het matras zakt en heeft de dikte invloed op het slaap- en ligcomfort. De regel is dat hoe dikker het matras, hoe comfortabeler en wij gaan van minimaal 20 cm dikte uit.

Geprofileerd koudschuim

Door het koudschuim te profileren (in te snijden) ontstaan er zachtere en stevigere delen in het matras. Hierdoor kan het koudschuim zich  beter aanpassen aan uw lichaamsvorm en gewicht. Het is bijvoorbeeld wenselijk dat het matras iets zachter is in de schouder en heupzone. Door het schuim op deze plaatsen te profileren ontstaan daar zachtere delen. Daarnaast zorgt het profileren voor extra ventilatie. Er zijn twee verschillende profileringen mogelijk, één maal over de breedte van het matras en over de breedte én lengte van het matras. De dubbele profilering kost 2 keer zoveel tijd en dus meer geld maar is ook echt beter.

Koudschuim is van nature anti-allergisch

Koudschuim matrassen zijn volledig anti allergeen waardoor er geen chemische toevoegingen nodig zijn om een matras anti allergeen te maken. dit is dan ook de voornaamste reden dat koudschuim matrassen tegenwoordig in zo goed als alle ziekenhuizen gebruikt worden.

Recycling van koudschuim

Alle producten komen op een bepaald moment aan het einde van hun levensduur. Om het milieu zo min mogelijk te belasten wordt het steeds belangrijker dat een product een lange levensduur heeft en dat het recyclebaar is. Koudschuim (Flexibele polyurethaan) biedt een aantal heel belangrijke product voordelen: Koudschuim gaat heel lang mee waardoor de noodzaak van vervanging lang op zich laat wachten, dit is goed voor uw portemonnee en voor het milieu. En er is bovendien vanaf het begin van de productie van koudschuim al rekening gehouden dat restmateriaal gerecycleerd moet kunnen worden. Ook hoeft koudschuim niet over enorme afstanden vervoerd te worden zoals bijvoorbeeld Latex rubber dat de milieu belasting ook aanzienlijk verminderd.

Royal Health Foam Koudschuim

Ons koudschuim is zowel fysisch als chemisch recyclebaar. Het is Öko-Tex 100 Klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Bekijk de technische gegevens en/of download de Oko-tex normering certificatie (getest op schadelijke stoffen).

Meer informatie over onze schuimleverancier.