Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Aanpasbare matrassen

Wij bieden drie verschillende aanpasbare matrassen die op verschillende manieren in te stellen zijn. Het grote voordeel is dat u door middel van een aanpasbaar matras kunt finetunen in hardheid en op die manier de perfecte stevigheid kunt creëren.

Het best verkochte aanpasbare matras

Een aanpasbaar matras kopen

  • Aanpasbaar in stevigheid
  • Gegarandeerd gifvrij
  • Tot 10 jaar garantie
  • Gratis bezorgd tot op de slaapkamer

" Creëer thuis de perfecte stevigheid d.m.v. finetuning "

Aanpasbare matrassen


Over aanpasbare matrassen

Een matras dat je kan aanpassen in verschillende stevigheden (hardheden) is zeer wenselijk echter kan het ook problematisch zijn en kunnen er ergonomische problemen ontstaan. Een matras moet namelijk altijd progressief opgebouwd worden. Dat wil zeggen hoe meer je het matras indrukt hoe meer de tegendruk moet toenemen. Wat is een goed aanpasbaar matras en waar moet je op letten bij de aanschaf?

Het verschil tussen een slecht- en een goed aanpasbaar matras

Feitelijk is het niet moeilijk. Een echt goed matras biedt progressieve tegendruk en een slecht matras biedt dat niet. Wat is progressieve tegendruk precies? Progressieve tegendruk betekend dat de tegendruk opbouwend is. Dus als je het matras van boven met je hand indrukt is het de bedoeling dat de tegendruk toeneemt. Een in vorm gesneden schuim legt het nog beter uit. Als we een schuimblokje in een piramidevorm snijden en je drukt dit van boven in zal er eerst een klein beetje schuim je hand raken en hoe meer je het indrukt hoe meer volume schuim er onder de hand komt en hoe meer de tegendruk opbouwt. Deze vorm leent zich dus perfect voor een matras, zie: het Piramide matras

De voordelen van een aanpasbaar matras

Een van de belangrijkste aspecten van een matras is de juiste stevigheid. Als de stevigheid bij uw wensen en lichaamsgewicht past is de kans dat u fijn en goed slaapt veel groter dan als dat niet helemaal klopt. Er is dus veel te winnen met een goed aanpasbaar matras maar dan moet het wel kloppen hoe het matras in elkaar zit. Er zijn meerde aanpasbare matrassen te koop in Nederland maar die zijn lang niet allemaal even goed. Waar moet u op letten om een echt goed aanpasbaar matras te kopen?

Aanpasbare matrassen die niet goed werken

Er zijn verschillende aanpasbare matrassen verkrijgbaar echter dient u op te passen als u een stevig matras zoekt. Als het matras is opgebouwd uit meerdere schuimlagen die in één hoes zitten kunt u de lagen anders neerleggen waardoor u op die manier de stevigheid kunt veranderen. Echter werkt dit eigenlijk alleen maar goed als u een zacht matras zoekt en zeker niet als u een stevig tot hard matras zoekt. Zoals al eerder uitgelegd dient een (goed) matras progressief opgebouwd te zijn. Dit betekent dat de zachtste laag boven moet liggen en de stevigste laag onder. Maar als u het aanpasbare lagenmatras stevig wilt hebben is het de bedoeling dat u de stevigste laag boven legt en de zachte laag onder en dit is precies verkeerd om!

Een instelbaar of aanpasbaar matras

Als je een matras enigszins kan veranderen qua stevigheid kan je als het ware fine tunen en ervoor zorgen dat het matras op bepaalde plaatsen harder dan wel zachter gemaakt kan worden. Dit kan bijvoorbeeld met het Royal Air matras. Het Royal Air matras heeft twee verschillende luchtkernen die afzonderlijk van elkaar harder en of zachter gemaakt kunnen worden.

One fits all vs aanpasbaar

Een one fits all matras is een matras dat voor iedereen goed en fijn zou slapen. De matrassenbranche is al jaren op zoek naar het matras dat voor iedereen het beste is en goed werkt. Echter is dit in de praktijk niet mogelijk omdat ieder lichaam anders is en iedereen andere eisen en wensen heeft. Het is namelijk juist de stevigheid die een matras comfortabel en ergonomische kloppend maakt. Algemeen gesproken is een redelijk stevige matras het beste. Dat geldt zeker voor iemand die boven de 85 kilo weegt want; hoe zwaarder, hoe meer steun je nodig hebt en hoe dieper je wegzakt. Maar ook de gewenste temperatuur en of een matras verend of juist stug is speelt een belangrijke rol voor behaaglijk en goed slapen.

Het beste aanpasbare matras

Het werkt het beste als u alleen kunt finetunen in plaats van volledig veranderen. Dat wil zeggen u kiest de stevigheid die bij u past en door middel van de aanpas mogelijkheid kunt u dan het matras iets zachter of juist iets harder maken. Als een matras van zacht tot hard gemaakt kan worden betekend dit automatisch dat het matras in de stevige uitvoering onderdelen in zich heeft die juist zacht zijn. Daarom is het verreweg het beste als u alleen kunt fine-tunen en kleine veranderingen kan maken.  

Aanpasbare matrassen van Royal Health Foam

Wij hebben drie verschillende aanpasbare matrassen die in hardheid veranderd kunnen worden. Deze matrassen zijn op verschillende manieren aanpasbaar en werken dus ook allemaal anders. Dit zijn de Royal Air, De Perfection en het stromatras.


Bekijk ook: