Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Veilig en comfortabele kindermatrassen

Voor kinderen is alleen het beste goed genoeg. Daarom gebruiken wij voor onze kindermatrassen top kwaliteit schuim dat medisch gecertificeerd is. Dat betekent dat het gegarandeerd vrij is van schadelijke stoffen en alle mogelijke medische certificaten heeft.

Bekijk het best verkochte kindermatras

Beste kwaliteit kindermatras

  • Beste kwaliteit in NL
  • Gegarandeerd gifvrij
  • Veertien dagen gratis proefslapen
  • Tien jaar volledige garantie
  • 'Niet goed, geld terug'

"Wij doen geen concessies aan kwaliteit. Niet bij de matrassen voor volwassenen en niet bij onze kindermatrassen."

Nu tot €50,- korting op topkwaliteit kindermatrassen

Top kwaliteit kindermatrassen van Royal Health Foam:


Het beste kindermatras van 2024

Voor een kind is goed slapen extra belangrijk. Slapen levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en groei van kinderen. Een goede nachtrust is dus uitermate belangrijk voor uw kind. Een extra goed kindermatras draagt bij aan een goede nachtrust. Maar wat is een goed kindermatras en waar moet u op letten bij de aankoop? Niet alleen comfort speelt een rol maar ook ventilerend vermogen en veiligheid zijn belangrijk.

Het belang van een goed kindermatras

Een echt goed matras is voor kinderen nog belangrijker dan voor een volwassene. Kinderen vertoeven namelijk vele malen meer in bed dan een volwassene en waardoor de veiligheid (géén giftige stoffen) en het comfort een nog grotere rol spelen. Ook is een kind in de groei en gebruikt veel energie om te kunnen groeien en leren. Een goede nachtrust draagt bij aan een betere ontwikkeling waardoor het belang van een goed en veilig kindermatras groot is.

De kinderslaapkamer

De slaapkamer van uw kind is de plek waar uw kind zich fijn en geborgen moet voelen. Maar bovenal moet de slaapkamer bijdragen aan een rustige slaap. Het belangrijkste aspect van de kinderkamer zou het kindermatras moeten zijn. Dit is het gereedschap om fijn en goed te kunnen slapen. Kijk ook naar het dekbed. Het beste voor kinderen is katoen. Dit is wasbaar en is niet zo veder licht maar heeft wat gewicht en dit biedt weer meer geborgenheid.

Het verschil tussen een volwassene matras en een kindermatras

In een matras voor volwassenen zitten als het goed is zones (schouderzone onder de schouder, lende zone onder de lendenen en een heupzone onder de heup). Een kindermatras mag feitelijk geen zones hebben. De kans dat uw kind niet goed in de zones komt te liggen is bijzonder groot omdat het nog in de groei is. Het is daarom beter om voor een kind een matras te kiezen dat géén zones heeft. Pas als uw kind in de pubertijd komt en vrijwel volledig volgroeid is zal het de zones in het matras ook daadwerkelijk benutten.

Een veilig kindermatras

Als u een Europees kindermatras met het CertiPur label koopt weet u in elk geval zeker dat er geen schadelijke stoffen in het matras zitten. Het CertiPur label geeft u de garantie dat alle gebruikte materialen in Europa geproduceerd zijn. Daarnaast vind ik het belangrijk dat er geen toegevoegde chemische stoffen (anti bedbug of antihuisstofmijt) in het kindermatras zitten en ook geen brandvertragers. Dit zijn giftige stoffen die absoluut niet thuishoren in matrassen en al helemaal niet in kindermatrassen. En dan is er nog het medisch getest label. Misschien is medisch getest label wat overdreven hoewel wij het zelf wel belangrijk vinden. In onze optiek kun je niet ver genoeg gaan om er zeker van te zijn dat het kindermatras volkomen veilig is en gegarandeerd vrij van giftige stoffen, juist omdat een kind zoveel uren op het matras zal doorbrengen. De laatste jaren worden er door grote concerns veel kinder- en babymatrassen geïmporteerd uit Azië maar nu (2024) ook uit Duitsland en Polen. Omdat alles zo goedkoop mogelijk gemaakt en geleverd moet worden wordt er veelal met minder goede en onveilige materialen gewerkt.

Veilig kindermatras gecertificeerd met CertiPur Veilig kindermatras gecertificeerd met Oeko-Tex

Kindermatras van koudschuim

Voor kindermatrassen wordt polyether, latex of koudschuim gebruikt. Polyether is het goedkoopst maar biedt weinig veerkracht en ventileert niet goed. Latex is goed veerkrachtig maar is een warm type matras dat ook niet bijzonder goed ventileert. Koudschuim biedt juist veel veerkracht maar let wel op de HR-waarde, deze dient hoger dan HR 50 te zijn. Koudschuim is comfortabel en elastisch en heeft een lange levensduur. Omdat koudschuim een open celstructuur heeft ventileert het goed waardoor het ook koeler blijft. De waardes van koudschuim zijn bijzonder goed voor kindermatrassen omdat het een hoog corrigerend vermogen heeft. Al onze kindermatrassen zijn gemaakt van koudschuim al dan niet met een extra comfort traagschuim-laagje. Ook hebben onze kindermatrassen géén zones en een medium stevigheid wat goed is voor kinderen in de groei. Daarnaast zijn al onze kindermatrassen geproduceerd in Nederland en voldoen aan de Europese regelgeving, OKO-Tex 100 norm, CertiPUR label en zijn 100% gifvrij.

Een goed kindermatras

Voor kindermatrassen wordt er vaak gekozen voor de goedkoopst mogelijke materialen om het matras zo scherp mogelijk te kunnen aanbieden. Maar voor een kwalitatief goed kindermatras moet je natuurlijk juist niet besparen op de materialen. Het zijn namelijk de materialen die ervoor zorgen dat het matras comfortabeler en veiliger zal zijn. Een echt goed kindermatras, wellicht een van de beste kindermatrassen, is het kindermatras Donna. Het Donna kindermatras heeft alles in huis; het is een kindermatras dat veel comfort biedt, heeft alle belangrijke keuringen en certificaties, is ruim 14 cm dik en is netjes afgewerkt. Het tijkje is afritsbaar en wasbaar op 60 graden. Het kindermatras Donna bevat de best mogelijke materialen en biedt absolute veiligheid en comfort.

Wellicht het beste kindermatras

Als zelfs één van de beste kindermatrassen nog niet goed genoeg is zou het kindermatras de Prima Donna matras wellicht iets voor uw kind kunnen zijn. Het Prima Donna kindermatras is een nóg luxere uitvoering dan het kindermatras Donna . Het Prima Donna kindermatras heeft naast alles wat het Donna matras heeft ook nog een laagje van 4 cm traagschuim (ook medisch gekwalificeerd) wat voor extra comfort zorgt en de drukverlagend werkt. Het kindermatras Prima Donna is 16 cm dik, biedt nog meer comfort dan de Donna en is een gegarandeerde goede basis voor de rest van de kinderjaren tot aan de pubertijd.

Ons top kindermatras

Het nieuwste kindermatras van ons is de Prima Donna de Luxe en dit is een Premium tienermatras. Dit matras is het doorontwikkelde resultaat van het Prima Donna matras. Het matras is op dezelfde manier opgebouwd maar dikker (ipv 16 cm 18 cm dik) en heeft een laag van 5 cm traagschuim. Ook heeft het Prima Donna de Luxe matras een luxe Tencel tijk met 3D breisel zijde en is de tijk gebiesd aan onder- en bovenzijde. Dit kindermatras biedt absoluut comfort en is 100% veilig. De gebruikte schuimen zijn vrij van toegevoegde chemische bestrijdingsmiddelen en vrij van brandvertragers. De gebruikte lijm is op waterbasis en is vrij van formaldehyde. Ook dit matras kan direct beslapen worden en behoeft niet eerst een aantal dagen gelucht te worden.

Proeftijd op kindermatrassen

Of uw kind goed gaat slapen op het nieuwe matras is altijd afwachten. Wij bieden al onze matrassen op proef aan en dus ook onze kindermatrassen. Onze proeftijd is volledig gratis en wij dragen alle kosten mocht het matras niet aan uw kinds verwachtingen voldoen. De proeftijd op onze kindermatrassen is twee weken wat meestal lang genoeg is om te zien of uw kind goed op zijn of haar nieuwe matras slaapt.

Het textiel van onze top kindermatrassen

Zowel het Donna matras, de Prima Donna als het Prima Donna De Luxe matras hebben een comfortabele Tencel tijk die rijk gewatteerd is en gebiesd. De tijken hebben allen een opengewerkt 3 D breisel zijde voor extra ventilatie. De tijk is afritsbaar en kan gewassen worden op 60 C.zonder krimp.

Tip: Koop er een Swissa katoenen onderdeken bij. Dit beschermt het matras en zorgt voor een schoner en frisser slaapklimaat. De Swissa molton onderdeken is één centimeter dik en daarmee veel dikker dan een gewone molton. De Swissa molton onderdeken heeft als eigenschap dat deze bijzonder goed vocht opneemt en voor een droger en koeler slaapklimaat zorgt. De onderdeken kan op 60 graden worden gewassen wat voldoende is om huisstofmijt te doden. Al vanaf €49,- heeft u de Swissa onderdeken erbij en u kan er jarenlang mee doen. Voor meer informatie zie: https://www.healthfoam.com/bedtextiel/moltons/swissa-onderdeken-katoen


Bekijk ook: