Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Matrastoppers

Wij maken kwalitatief hoogwaardige oplegmatrassen van koudschuim en traagschuim. Elke topper heeft twee stevigheden in één, een zachtere zijde én een stevigere zijde. Daarnaast zijn onze toppers gezoneerd (schouder zone , lende zone en heup zone) wat zorgt voor een goede ergonomie. Oplegmatrassen, ook wel matrastoppers of toppers genoemd, zijn ideaal om uw huidige matras zachter en comfortabeler te maken. De matrastoppers van Royal Health Foam zorgen voor meer comfort en een goede ventilatie.

Er zijn twee soorten matrastoppers: Koudschuim matrastoppers voor comfort, extra steun en goede ventilatie en traagschuim matrastoppers voor drukverlagende eigenschappen bij lichamelijke klachten.

Wij geven op onze matrastoppers 14 dagen omruilgarantie. Bekijk de matrastopper proeftijdvoorwaarden hier

Bekijk de best verkochte topper

Matrastopper kopen

 • 2 volledige jaar garantie
 • Leverbaar is meerdere hardheden
 • Matrastoppers gratis bezorgd
 • Oplossing bij lichamelijk klachten
 • Volledig vrij van schadelijke stoffen

"Verrijk uw slaapcomfort met comfortable topmatrassen van Royal Health Foam. Leverbaar in verschillende hardheden!"

Profiteer nu van €50.- korting op alle topmatrassen

Matrastoppers:
166 producten

Hulp bij het kiezen van een topper

Een goed en fijn matras is essentieel voor een goede nachtrust. Maar soms blijkt een matras toch te hard of al na een paar jaar niet meer voldoende steun te bieden. Een matrastopper (ook wel topdekmatras, oplegmatras of oplegger genoemd) kan dan een oplossing bieden. Een oplegmatras is bedoeld om uw huidige matras comfortabeler of steviger te maken en is ook ideaal om mee te nemen op vakanties om ook daar fijn en goed te kunnen slapen. Een goed oplegmatras zorgt voor extra zachtheid en kan ook voor een betere ondersteuning zorgen. Het oplegmatras zorgt voor veel meer comfort. Ook zal uw matras onder de topper langer kunnen meegaan omdat deze minder belast wordt en ook schoner en droger blijft. Wij bieden twee soorten matrastoppers namelijk de drukverlagend traagschuim toppers die goed werken voor mensen met lichamelijke klachten en koudschuim toppers die veerkrachtig zijn en voor meer steun kunnen zorgen.

Beide type matras toppers hebben hun eigen voor- en nadelen die we hieronder met u door zullen nemen. Daarnaast hebben beide type toppers verschillende werkingen en zijn ze ook verschillend in temperatuur en ventilatie.

Voordelen topdekmatras

 • Kan het ligcomfort van uw bestaande matras verbeteren
 • Gemakkelijker op te maken
 • Kan uw huidige matras zachter en comfortabeler maken
 • Maakt de naad tussen twee losse matrassen minder voelbaar
 • Kan de levensduur van uw matras verlengen

De nadelen van een topdekmatras

 • Kan opkrullen in de hoeken
 • Kan verschuiven (met name bij één persoons maten)
 • Gaat mee met eventuele kuilvorming
 • Niet inzetbaar om uw matras harder te maken
 • Kan de ergonomie negatief veranderen

Welk oplegmatras past bij u?

Er zijn vier verschillende soorten (type) matrastoppers. Deze soorten zijn koudschuim toppers, traagschuim topper, Latex toppers en polyether toppers. Latex- en polyether toppers maken en leveren wij niet omdat hier meer nadelen dan voordelen aan zitten. Hieronder kunt u de eigenschappen van koudschuim- en traagschuimtoppers lezen zodat u weet welke type oplegmatras het beste voor u zou kunnen werken.

Traagschuim oplegmatras

Een traagschuim topper zorgt voor meer comfort en werkt drukverlagend. Traagschuim maakt een unieke mal van uw lichaamsvorm en zorgt ervoor dat uw doorbloeding niet afgekneld wordt. Hierdoor slaapt u rustiger en hoeft u minder om te keren in bed gedurende de nacht. Het comfort van een traagschuim oplegmatras is absoluut fijn en het werkt zodoende ook comfort verhogend. Daarnaast kan traagschuim ook zorgen voor een betere ergonomie omdat het holtes opvult bijvoorbeeld in de onderrug bij rugligging en in uw lendenen bij zijligging.

Het beste kiest u voor u een traagschuim oplegmatras als uw huidige matras voor overdruk zorgt op schouders en of heupen. Daarnaast maakt u met een traagschuim oplegger uw matras zachter en comfortabeler. Wel is traagschuim duidelijk warmer dan koudschuim.

Dus wanneer kiest u het beste voor een traagschuim -topper?

  Als u behoefte heeft aan een zachter matras
 • Als uw doorbloeding snel wordt afgekneld op uw huidige matras
 • Als u overdruk ervaart op schouders en of heupen
 • Als u het snel koudschuim heeft op uw huidige matras
 • Om de naad tussen twee losse matras te doen verdwijnen

Koudschuim oplegmatras

Een koudschuim oplegmatras zorgt voor meer veerkracht en ondersteuning. Koudschuim is bijzonder veerkrachtig waardoor het steviger aanvoelt als een traagschuim topper. Daarnaast is een koudschuim topper koeler en beter ventilerend dan een traagschuim topper. Koudschuim is ook zeker wel zacht en comfortabel maar steviger dan traagschuim en ventileren ook een stuk beter. Een koudschuim topper zal voor meer veerkracht en meer steun zorgen als u deze op uw bestaande bed zal leggen.

Het beste kiest voor een koudschuim oplegmatras als u meer steun nodig heeft en u van een relatief koel matras houdt. U kunt ook voor koudschuim kiezen als u uw huidige matras iets zachter en comfortabeler zou willen maken. Kort door de bocht: wilt u drukverlaging dan kiest u het beste voor traagschuim. Mist u ondersteuning en wilt u juist meer veerkracht dan kiest u het beste voor koudschuim.

Wanneer kiest u het beste voor een koudschuim-topper?

 • Als u behoefde heeft aan extra steun
 • Als u behoefde heeft aan een wat zachter matras
 • Als u het snel warm heeft én u wilt uw huidige matras zachter laten zijn
 • Om de naad tussen twee losse matras te doen verdwijnen

Twee verschillende stevigheden in één matrastopper

Bij Royal Health Foam maken we al onze toppers in vier verschillende stevigheden (Soft, Medium, Firm en extra Firm). Daarnaast hebben al onze toppers twee verschillende zijde. De ene zijde is geprofileerd en is daardoor zachter dan de andere zijde. Hierdoor kunt u thuis kijken welke zijde u het beste bevalt. Daarnaast hebben al onze koudschuim matrastoppers zonering in het schuim gesneden. Ook dit is weer aan één zijde waardoor ook onze koudschuim toppers twee verschillende stevigheden hebben en u thuis kunt kijken welke zijde u het beste bevalt.

De tijk (het textiel) van onze matrastoppers

Bij een kwalitatief goede topper hoort ook goed textiel. Wij kiezen voor natuurlijke materialen en geen synthetische materialen. De Regular topper heeft een dubbeldoek silverness tijk waar zilvergaren in verwerkt is. Dit zilvergaren werkt goed tegen bacterie vorming. De De Luxe heeft een dikke luxe gewatteerde tijk die ook voorzien is van een bies waardoor de zijdes recht blijven en u tot op de rand van het matras kunt liggen zonder dat u er afrolt. De zijde van de tijk bij de De Luxe heeft een drie D breisel die zorgt voor een goede ventilatie. De Premium topper heeft een luxe rijk gewatteerde Tencel tijk die ook gebiesd is en de 3 D zijde heeft. Al onze tijken zijn wasbaar op 60 graden.

Prijzen van onze matrastopper

De prijzen van onze matrastoppers zijn afhankelijk van de dikte, de maat en of het om koudschuim of traagschuim oplegmatras gaat. Eerst kijkt u welke type topper u wilt hebben: de Regular is 6 cm dik, de De Luxe is 8 cm dik en de Premium is 10 cm dik. Daarna selecteert u de maat en dan weet u de prijs van de matrastopper. De prijzen zijn inclusief btw en afleveren bij u thuis. U kunt kiezen voor betalen bij afleveren (contant of per Pin) of direct in het bestelproces per PayPal of Ideal.

Hoe lang doet u met een kwalitatief goed oplegmatras?

Een kwalitatief goede matrastopper gaat gemiddeld zo’n 4 a 5 jaar mee. Het is sterk afhankelijk van de gebruikte materialen en het onderhoudt. Het is het beste als u uw matrastopper om de drie à vier maanden draait van hoofd naar het voeteneinde. Een steviger oplegmatras gaat langer mee dan een zachter oplegmatras. Daarnaast slijt een dikker oplegmatras minder snel dan een dunnere variant.

Hoe houdt u een topdekmatras het beste schoon?

U kunt de tijk (het textiel) bij al onze toppers wassen op 60 graden. Het is in meerdere opzichten het beste om er een katoenen onderdeken overheen te doen. Deze heeft evenals een hoeslaken een instopstrook met elastiek waardoor de topper beter en vaster op uw matras blijft liggen. Kijkt u hiervoor naar de Swissa onderdeken, zie: De Swissa Onderdeken


Ga direct naar