Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Farao matras

  • € 860,00Farao matras - Schuin slapen volgens de IBT-methode

Schuin slapen als de Farao's
Positief effect op uw gezondheid
Goed voor de bloedsomloop
25cm hoog

Waarom het Farao matras?

Door schuin te slapen, namelijk het hoofdeinde van je bed 16 cm hoger te brengen dan het voeteneind verbetert u zowel uw slaap als uw gezondheid. IBT of te wel Inclined Bed Therapy is gebaseerd op het feit dat zwaartekracht een sleutelrol speelt in de manier waarop ons lichaam functioneert.

Als u op deze manier slaapt en rust, kan uw lichaam optimaal regenereren omdat de sapstromen door het lichaam kunnen circuleren en dat heeft een positief effect op uw gezondheid. Het schuine slapen zorgt ervoor dat de bloedsomloop makkelijker verloopt. Het hart hoeft minder hard te "pompen", en slaat ook tot 10-12x minder per minuut. Daarnaast wordt de ademhaling langzamer en werkt het ook goed tegen snurken, slaapapneu etc. Daarnaast zijn er goede resultaten bij nek en ruggenwervel klachten, schouderklachten, hoofdpijnen, spataderen, MS, beter- en dieper slapen, heldere dromen, fitter wakker worden, betere bloeddruk, ontgiften en nog veel meer!

De naam Farao matras

De Engelsman Andrew Fletcher kwam erachter dat de oude Egyptenaren schuin sliepen met hoofd 16 cm hoger dan de voeten. Hij begreep dat dit niet zomaar gebeurde en hij ontwikkelde het idee van Inclined Bed Therapy. De naam van dit matras is dus gebaseerd op hoe de Farao's sliepen. Het is feitelijk zeer eenvoudig: verhoog het hoofdeinde van het bed met 16 cm. Het is van belang dat het hoofdeinde in één rechte lijn verhoogd wordt vanaf het voeteneind. Een verstelbaar bed werkt hiervoor dus niet want er mag géén knik in het matras ontstaan. Het gehele bed moet, van voeteneind tot hoofdeind, een stijgende lijn hebben van 6 graden. 

Hoe zit het Farao matras in elkaar?

Het Farao matras is gemaakt zoals de Premium Support (ons beste traagschuim matras) met als enige verschil dat het Farao matras naar beneden toe schuin wegloopt naar het voeteneinde toe. De traagschuim laag van 9 cm met het blokjesprofiel is over de gehele linie  dezelfde dikte. Het is alleen de drager (de koudschuim onderkant die schuin is weggesneden op 6 graden. Het Farao matras is 25 cm dik aan het hoofdeinde en het voeteneinde is 10 cm hoog  inclusief de luxe Tencell tijk die gebiesd is en een 3D breisel zijde heeft voor extra goede ventilatie.

Overlay propositie
Dikte matras 25 cm
Soort koudschuim HR65
Specificaties matras
Soort matras Inclined Bed Therapy matras
Soort traagschuim 50KG/m³

Bekijk of schrijf een review

    Slecht           Goed