Bel ons gerust +31(0)70-3387010

45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen

Royal Health Foam

Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd in:
  Matrassen gratis thuisbezorgd in Nederland Matrassen gratis thuisbezorgd in België

Zaterdag en zondag open

Bel ons gerust voor persoonlijk advies:
  070 - 338 70 10

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Verifieerbaar 3 jaar op nummer 1 TrustPilot categorie slaapkamer

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Stro matras

  • € 999,00
De binnenkant van een stromatras

Onze moderne stromatrassen zien er op het eerste gezicht niet anders uit dan normale luxe matrassen en kunnen in elk bed en op elke bedbodem worden gebruikt. Maar de binnenkant is enorm verschillend van de gebruikelijke met stalenveren- of schuim gevulde matraskernen want stro is een volledig natuurlijk gekweekte grondstof die 100% biologisch afbreekbaar is. Maar dat niet alleen, stromatrassen bieden nog véél meer voordelen.

Positieve eigenschappen van een stromatras
Stro heeft enorm veel voordelen die een positief effect op slaap hebben. Deze eigenschappen zijn:

-Bijzonder goed ventilerend/ademend en creëert een aangename slaapomgeving
-Uitstekend vochtregulerend, creëert een zeer droge slaapomgeving
-Goede temperatuurregulatie, slaat warmte op (stro werd vroeger gebruikt als isolatie in huizen)
-Uitstekende stabiliteit, die de wervelkolom van de slapende persoon optimaal ondersteunt
-Volledig natuurlijk product, werkt homeopathisch tegen een tekort aan kiezelzuur
-Voorkomt interferentiezones (stralingsbescherming) afschermingseffect tegen geopathologische straling
-Niet behandeld met chemische pesticiden of insecticiden en van nature géén rotting of schimmelgroei

Rogge stro
Roggestro is een van de meest ademende en vocht opnemende materialen. Het heeft al een luchtvochtigheid van 6 - 8%   en kan 10 - 12% vocht absorberen wat weer verdampt gedurende de dag.
Stromatrassen zijn bijzonder goed ventilerend en absorberen enorm goed vocht, maar laat dit tegelijkertijd ook snel los. Dit zorgt voor een zeer goede temperatuur- en vochtbalans en creëert het perfecte slaapklimaat.
Niet alleen het ventilerende vermogen is bijzonder goed van stro maar ook de vocht absorberen en . Volgens ervaring hebben ze een kalmerend effect, wat uiterst gunstig is voor een gezonde en diepe slaap. Het rietje wordt samengeperst tot ongeveer een kwart van het oorspronkelijke volume, waardoor de matras zijn kracht krijgt. Onze strokern-matrassen zijn volledig gemaakt van natuurlijk materiaal, het hoofdbestandsdeel bestaat uit geperst, kiezelhoudend roggestro. Het rietje dat we verwerken voor onze stromatrassen is geselecteerd stro van de hoogste kwaliteit. Ander stro is niet rotbestendig. Ons stro wordt niet behandeld met insecticiden of pesticiden.

Slapen op een stromatras
In de meeste gevallen zijn de beschikbare matrassen gemaakt van roggestro. Aan de ene kant heeft dit rietje de eigenschap dat het zeer weerbestendig is en vocht goed transporteert. Bovendien is een dergelijk ondergrond heel gezond. Omdat het ook echt comfortabel moet zijn, bestaan deze matrassen uit verschillende geperste strolagen die ombonden zijn. De oude strozakken van vroeger, waarin het stro los lag, en snel brak en vaak vernieuwd moesten worden, zijn lang verleden tijd. Wij hebben de ombonden stromatten in een koudschuim kuip geplaatst met daarbovenop een laag 9 cm koudschuim of traagschuim.

Productie van stro-matrassen

Voor de productie van onze stromatrassen wordt het moderne traagschuim en koudschuim gecombineerd met het kiezelachtige roggestro. Omdat dit type rietje bijzonder rotbestendig en vochtregulerend is werkt het ideaal voor matrassen. Het rietje wordt eerst met lucht schoongemaakt met behulp van een speciale hogedrukreiniger. Dit verwijdert stof en andere resten. Daarna wordt het rietje gestoomd en samengeperst tot een mat. Het rietje komt in ongeveer een kwart van zijn oorspronkelijke volume, waardoor de sterkte van de matras wordt gecreëerd. De rieten kern wordt vervolgens ingebed in een omhulsel van koudschuim met 5 cm HR 55 koudschuim als onderlaag. Op de stro-mat ligt een laag (9 cm) traagschuim waardoor een middelhoge, elastische matraskern ontstaat. Het rietje dat we verwerken voor onze stromatrassen is stro van de hoogste kwaliteit. Het is biologisch stro dat niet behandeld is met insecticiden of pesticiden. Voor de verwerking wordt het rietje gereinigd met een speciale hogedrukreiniger met lucht. Hierdoor wordt het stro volledig kiemvrij gemaakt in een complex proces met stoom.

Het slaapgedeelte en de interferentievelden
De menselijke lichaamsfuncties worden gecontroleerd via het centrale en autonome zenuwstelsel. Dit gebeurt door kleine stroompulsen. Om deze reden hebben de verschillende verstoringen in termen van de stralingsomgeving op mensen hun effecten. Vooral in het slaapgedeelte moeten we aannemen dat alle onnatuurlijke externe invloeden in het lichaam interfereren met ons redenerende vermogen de daaropvolgende regeneratie of herstel. En dus is het met name belangrijk om een stralingsvrije slaapplaats te hebben die door natuurlijke materialen straling kan afschermen. Op dezelfde manier zorgen de natuurlijke materialen voor een uitgebalanceerd klimaat, omdat stromatten veel water kunnen opnemen (elke persoon geeft tijdens het slapen ongeveer 400 milliliter water af) en bijzonder snel weer af kan geven is de kans op bacterie en schimmelgroei minimaal.

Onderhoud van het Stromatras
Het verzorgen van een stromatras is niet moeilijk: ons stro-matras heeft een stevige koudschuim omlijsting met daarin de strozak.  De strozak dient regelmatig gedraaid en gekeerd te worden om zijn vorm te behouden.
De stromat kan ook gemakkelijk vervangen worden met de tijd. 

Elke maat en dikte
Wij kunnen het stro-matras in elke gewenste maat en dikte maken. Ook kunnen wij de stevigheid bepalen door de afdeklaag aan te passen. Het matras kan in vier verschillende hardheden geleverd worden.


Bekijk of schrijf een review

    Slecht           Goed


Gerelateerd: stro
1998 - 2018   Royal Health Foam  -  Matrassenfabriek Den Haag