Houding correctie periode
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Houding correctie periode

Als u op een nieuw matras gaat slapen is de kans zeer groot dat u in het begin (rug- en/of schouder)klachten zult krijgen en onrustig zult slapen. Allereerst is het goed te weten dat het volkomen normaal is dat er (meer) rugklachten ontstaan als u op een nieuw matras gaat slapen. Uw rug moet wennen aan de nieuwe houding en vele spieren komen onder spanning te liggen die dit niet “gewend” zijn. Wij noemen deze periode de zogenaamde houdingcorrectie periode. 8 van de 10 mensen ondervinden problemen in de eerste weken. De problemen variëren met pijn tot slecht slapen en veel wakker worden. Een vermoeide rug of een pijnlijke schouder is in de eerste weken dus heel normaal. Het lichaam heeft meestal enkele weken nodig om te wennen aan een nieuwe matras. Ook wordt een nieuwe matras in het begin stugger ervaren en wordt deze soepeler door gebruik. We raden oprecht aan dat u de matras minimaal 30 dagen probeert.

Waardoor ontstaan deze aanvangsproblemen?

De oorzaak van deze aanvangsklachten is dat de spieren en ledematen zich aan de nieuwe ondergrond moeten aanpassen en er spanningen op spieren kunnen ontstaan die dat niet “gewend” waren. Ook kan het zijn dat u het warmer heeft op uw nieuwe matras. Een betere bloedsomloop kan er toe leiden dat u het wat warmer krijgt, want als er minder drukbelasting is, resulteert dit in een betere doorbloeding. Om een matras een goede kans te geven heeft u minimaal 3 à 4 weken nodig om door deze houdingcorrectie periode heen te komen maar meestal is de wenperiode zelfs nog langer.

Mensendieck therapie

Mensendieck therapie is een houdingstherapie. Gezamenlijk met een Mensendieck therapeute gaat u voor een drieluikspiegel staan waarna u in de best mogelijke (ergonomische) houding gaat staan. Vrijwel direct voelt u uw spieren trekken en gaat het pijn doen. Ondanks dat het pijn doet is dit toch de best mogelijke ergonomische houding. De bedoeling van deze therapie is dat u zo vaak mogelijk in deze goede houding gaat staan totdat uw lichaam aan deze houding gewend is en u geen pijn meer ervaart. De conclusie hiervan is dat als u een nieuwe houding aanneemt hier pijnklachten door ontstaan. Zo ook met een nieuw matras.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin