Matras testen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Matras testen

Maar waar moet u op letten bij het testen? Er zijn wel een aantal mythen waar u rekening mee dient te houden bij het testen van uw nieuwe matras zoals; en goed matras zou hard moeten zijn, hoe meer pockets (veren) in pocketmatrassen zitten hoe beter. Of dat een duurder matras garandeert een betere nachtrust biedt. Bij het testen of proefliggen is het belangrijk dat u niet moe bent. U kunt een nieuw matras dan ook het beste testen s’morgens vroeg in plaats van aan het einde van de dag. Een goede test om te kijken of het lichaam zich wel ontspant is om vanuit een zittende positie u langzaam achterover op uw rug te latten zakken. Op deze manier kunt u goed voelen of uw spieren zich wel of niet ontspannen.

Bij het testen van nieuwe matrassen zijn een paar zaken heel belangrijk

  • Zorg voor losse kleding en trek bij het testen uw schoenen uit
  • Ga niet af op de aangegeven hardheid maar voel zelf wat u prettig vind liggen
  • Kijk niet naar merknamen maar test elk matras zelf
  • Probeer koudschuim matrassen zeker uit
  • Ga bij het testen van uw nieuwe matras in de houding liggen waar u meestal in slaapt
  • Ga op het matras wat het beste uit uw test is gekomen minimaal 15 minuten liggen
  • Kies ten alle tijden voor een proeftijd (niet goed geld terug garantie)
  • Pas op voor acties zoals 2 voor de prijs van een. Vaak worden hier speciaal goedkopere matrassen voor gemaakt.
  • Probeer traagschuim matrassen uit
  • Probeer u ook om te draaien en kijk hoe gemakkelijk dit gaat
  • Het beste kunt u uw nieuwe matras thuis testen. Dit gaat natuurlijk alleen als u het des betreffende matras gratis op proef krijgt. Ik zou u oprecht adviseren om ten alle tijde bij een bedrijf te kopen waar u uw nieuwe matras op proef krijgt en zonder problemen kunt terug geven als het onverhoopt toch niet bevalt.

    Matrassen test

    Links: persoon ligt op een traagschuim matras
    Rechts: persoon ligt op een pocketvering matras. Duidelijk is te zien dat in de rode gebieden er meer druk ontstaat door dat er geen drukverlagend materiaal zoals traagschuim gebruikt is.

    Ergocheck test matrassen

    Er zijn verschillende test mogelijkheden om een matras op duurzaamheid te testen. Na 2002 worden de matrassen tests uitgevoerd door de consumenten bond waar voorheen TNO de matrassen nog testen. De matras test methode verschillen behoorlijk en ook waarop de matrassen nu getest worden ten opzichte van vroeger. Het is dan ook niet verstandig om volledig op de matrassen testen af te gaan. De consumentenbond test de matrassen vooral op technische aspecten terwijl TNO vooral op duurzaamheid en comfort de matrassen testen. Helaas is de matrassen test van de Consumentenbond niet voor iedereen beschikbaar. Voor het inzien van de matrassen test dient u lid te zijn van de consumentenbond.>

    Zelf matras testen: Het is absoluut aan te raden een matras voor u tot een definitieve aanschaf over gaat eerst goed te testen. U kunt in bedden winkels alle type matrassen testen en zo een redelijk goed beeld krijgen wat voor type matras u het fijnst lijkt. Het is echter wel dat zo'n korte matrassen test niet echt veel zegt. Een aantal nachten er echt op slapen geeft een veel beter beeld van hoe het matras echt is. Ook bieden sommige matras fabrikanten aan om hun matrassen in een hotel te testen. Het testen van een matras in een hotel werkt ook niet echt ideaal omdat dit meestal maar om 1 of 2 nachten gaat wat veel te kort is om een goed beeld te krijgen van het betreffende matras. Het thuis testen van een matras, in uw eigen omgeving geeft het meest betrouwbare beeld. Een matras test je dus het beste thuis maar zorg er dan wel voor dat u minimaal 3 a 4 weken de tijd krijgt om het matras te testen aangezien u dan zeker weet of het matras voor u werkt of niet.

    Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

    Chris Nederhorst - Oprichter RHF

    Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

    Matras.info | Youtube | Linkedin

    Vaak gecombineerd met: