Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Traagschuim

Traagschuim, ook wel tempur, nasa of memoryfoam genoemd is een “warmtegevoelig” schuim dat zacht wordt door warmte. De lichaamstemperatuur maakt het schuim zacht en vormt zo naar uw lichaam en maakt als het ware een "mal" van uw lichaamsvorm. Hierdoor ontstaat er nergens meer overdruk op het lichaam waardoor de doorbloeding niet word afgekneld. Traagschuim werkt daarom drukverlagend maar biedt ook ondersteuning. Ook heeft traagschuim een enorme punt-elasticiteit en ontstaat er een evenwichtige drukpuntverdeling. Traagschuim is perfect om gebruikt te worden in medische omgevingen om druk te verlagen en geeft extra ondersteuning aan de onderrug.

Koudschuim is extra veerkrachtig en geeft veel steun. Het voelt iets "steviger" aan dan traagschuim. Door de open celstructuur is het ademend vermogen maximaal. Kuilvorming komt bij dit materiaal niet voor.

Een keuze voor het te gebruiken voor uw matras is zeer persoonlijk. Als u bekend bent met deze materialen heeft u wellicht al een voorkeur. Zo niet, kom dan gerust langs voor het testen van onze matrassen.

Geschiedenis van traagschuim

Van oorsprong is traagschuim ontwikkeld voor de ruimtevaart om voor de astronauten de druk te verlagen tijdens de lancering van de spaceshuttle. Hiervoor bleek het niet goed te werken. Echter, voor medische toepassingen bleek het bijzonder veel voordelen te hebben. Nu wordt het voornamelijk in matrassen verwerkt. Onder invloed van temperatuur en gewicht neemt traagschuim de exacte vorm van het lichaam aan. Hierdoor ontstaat een gelijkmatige drukverdeling en kan de natuurlijk S-curve behouden blijven (het bekken kantelt waardoor uw wervelkolom recht komt te liggen). Dit zorgt er voor dat er goede ondersteuning aan de onderrug gegeven wordt. Ons traagschuim heeft een open celstructuur wat betekent dat de cellen in het schuim open en in verbinding met elkaar staan. Hierdoor ventileert het goed en laat het vocht door.

De drukverlagende eigenschappen in beeld

Links ziet u een proefpersoon op de Evolution ballenmatras met 9cm traagschuim. Op de rechter matras ligt dezelfde proefpersoon op een 7-zone kwalitatief goed pocketveringmatras. Duidelijk is te zien dat het raakvlak van de Evolution groter is en dat er nergens spraken is van overdruk. Dit betekent dat er minder puntdruk is door de verbeterde drukverdeling van het traagschuim.

Traagschuim benamingen

 • Nasaschuim
 • Nasa foam
 • Traagschuim
 • Traagfoam
 • Draagschuim
 • Memoryfoam
 • Slowfoam
 • Slowmotionfoam
 • Tempur schuim
 • Visco-elastisch schuim
 • Viscoschuim

Visco-elastisch polyurethaan schuim wordt onder verschillende benamingen aangeboden. Er wordt echter altijd traagschuim bedoeld. Bekijk de kwaliteitsverschillen in traagschuim.

NASA Schuim / Traagschuim

"Van oorsprong is traagschuim ontwikkeld voor de ruimtevaart om de druk te verlagen voor de astronauten tijdens de lancering van de spaceshuttle."

Gegarandeerde kwaliteit van Royal Health Foam

Het traagschuim TC50-M en ons koudschuim is medisch gekwalificeerd en kwalitatief hoogwaardig. Elk aspect van onze matrassen is uitgebreid gekeurd en getest. Dit is op ademend vermogen, drukpuntverdeling, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid én op de volledige afwezigheid van schadelijke stoffen gedaan.  Elk matras wordt geproduceerd en afgeleverd conform alle actuele keuringen en normeringen: CE, ISO en Öko-Tex. Ons koudschuim is hypoallergeen (neutraal), brandvertragend conform de MVSS302 (optioneel, voor ziekenhuizen), Öko-Tex 100 klasse 1 gecertificeerd en wordt op een milieuvriendelijke manier geproduceerd (volledig CFK- en halogeenvrij). Ons koudschuim is, evenals het traagschuim, bovendien zowel fysisch als chemisch recyclebaar. Al onze matrassen hebben medische gekwalificeerd traagschuim met een densiteit 50kg/m³.

Royal Health Foam traagschuim

Ons traag- en koudschuim zijn zowel fysisch als chemisch recyclebaar. Ze zijn Öko-Tex 100 Klasse 1 gecertificeerd en worden op een milieuvriendelijke manier geproduceerd.

Bekijk de technische gegevens (.PDF) en/of download de Oko-tex normering certificatie (getest op schadelijke stoffen). Meer informatie over onze schuimleverancier.