Het beste matras - Hoe vind je het en waar u op moet letten?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Beste matras kopen

Beste matras kopen

Beste matras van 2020 kopen? Wij zetten de kenmerken op een rijtje.

Als u dan (eindelijk) een nieuw matras gaat kopen wilt u natuurlijk wel het beste matras dat er is. Maar wat is het beste matras? Een goed kwaliteit matras voldoet aan een aantal eisen die we hier met u door zullen nemen. Want is het nou echt zo moeilijk een passend matras te vinden? Het kan inderdaad enorm lastig en moeilijk zijn maar als u over de juiste informatie beschikt gaat het u zeker lukken. Wilt u nu het beste matras kopen? Wij zetten hieronder alles op een rijtje.

Het beste matras van de consumentenbond

De consumentenbond test elk jaar een aantal matrassen en maakt hiermee een soort top tien lijst. Echter blijkt al jaren dat deze testuitslagen zwaar te wensen overlaat. De informatie is beperkt en niet volledig en de winnende matras blijkt vaak weinig comfort en ondersteuning te bieden. Daarnaast is de testmethodiek (mechanische testmethode) niet toereikend en is de informatie beperkt. Matrassen die geplet en opgerold geleverd worden raadt de consumentenbond juist aan (handig voor het vervoer) maar dit is juist uiterst slecht voor het matras. Mijn advies is dan ook om de uitslagen van deze bond volledig te negeren.

Beste matras tegen rug- en nekklachten

Wat is het beste matras voor mensen met rugklachten of andere lichamelijke klachten? De juiste stevigheid is enorm belangrijk voor mensen met lichamelijke klachten. Meestal werkt een druk-verlagend matras goed als het om slijtage of pijnlijke gewichten gaat. Voor rugklachten is juist vaak meer stevigheid beter. Het kan dan wel iets minder comfortabel liggen maar het ondersteund meestal beter. Ook is de lighouding belangrijk. Iemand die bijvoorbeeld op zijn of haar buik slaapt heeft een steviger matras nodig. Bij een (te) zacht matras ontstaat er veel spanning op de nek en onderrug. Hoe beter het matras ondersteund hoe beter het matras zal werken tegen rugklachten of andere lichamelijke klachten.

Wat is het beste matras voor zware mensen?

Als je zwaarder bent dan gemiddeld is het meestal het beste om voor een relatief stevig en dik matras te kiezen. Het matras moet meer tegendruk aankunnen dan een strandaard matras en goede ondersteuning bieden.  De materialen dienen eigenlijk ook van een betere kwaliteit te zijn omdat deze veel meer te verwerken hebben. Gewoon kiezen voor een bijzonder hard matras is zeker géén goede oplossing. Vaak willen mensen die zwaarder zijn niet speciaal een hard matras. Een hard matras creëert meestal overdruk waardoor er op de schouder en heup te veel druk ontstaat. Hierdoor zal de slaper veel omdraaien gedurende de nacht en onrustig slapen.

Het best geteste matras

De beste geteste matras hoeft helemaal niet het matras te zijn dat ook het beste voor u is. Sterker nog het beste geteste matras kan zelfs een matras zijn die niet geschikt is voor u! Meestal worden de matrastesten mechanisch uitgevoerd (dus door machines). Hierdoor wordt vocht (van zweet), warmte (van lichaamstemperatuur) niet meegenomen in de test uitslagen. Laten dit nou net de parameters zijn om fijn en goed te kunnen slapen. Ook de prijs zegt bijzonder weinig over een matras. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat u op een matras van €699,- fijner ligt en slaapt dan op een matras van €1.299,-.

Wat kost het beste matras?

Dit is een bijzonder lastige vraag. Het ene matras is natuurlijk het andere niet en ook hoeft het beste matras niet het beste matras voor u te zijn. Matrassen zijn er in alle soorten en maten waardoor de prijzen ook vaak erg uiteen kunnen lopen. Als we bijvoorbeeld alleen al naar de dikte kijken. Er zijn matrassen van 15 cm dik maar ook van 30 cm. Logisch als het dikkere matras twee keer zoveel kost. Uiteraard zijn er verschillen die de prijs bepalen. Als we uitgaan van een echt goed matras dan kunnen we ervan uitgaan dat dit matras tenminste 25 centimeter dik zal zijn, dat de tijk afritsbaar is en wasbaar op tenminste 60 graden. Als het matras dan ook nog van een kwalitatief goed koudschuim is gemaakt kost dit matras al gauw €600- €800,- Maar dan heb je ook wel echt wat. Een matras als deze biedt bijzonder veel steun en comfort en gaat ook bijzonder lang mee (tenminste 10 jaar).

Het beste matras kopen? Hier moet u op letten:

  • Zoek een goede bedden showroom en lees u even in via internet
  • Realiseer u hoe belangrijk uw bed is en bespaar er niet op (het beste matras hoeft niet duur te zijn)
  • Beter kiest u niet voor “faillissement” aanbiedingen en of “outlet” acties.
  • Zorg dat u het matras gratis thuis op proef krijgt, met een niet goed geld terug garantie
  • Pas op met een “Beste koop” of met een matras wat opgerold geleverd wordt.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin