45 nachten gratis proefslapen Gratis bezorgd in NL & BE
Royal Health Foam matrassen

Bel ons gerust +31(0)70-3387010

Royal Health Foam

Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd

Open maandag - zaterdag

Bel voor persoonlijk advies:
  070 - 338 70 10

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Verifieerbaar 3 jaar op nummer 1 TrustPilot categorie slaapkamer

Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Echt veilige matrassen

Echt veilige matrassen

We slapen gemiddeld één derde van onze tijd, dat is ongeveer 25 jaar van uw leven! Acht van de tien Nederlanders is vaak nog moe en niet uitgerust door slaapproblemen. Bij 30% van de kinderen, in de leeftijd van 0-18 jaar komen nu ook slaapproblemen voor. Het belang van een goed en vooral veilig matras is heel groot maar toch besparen veel mensen op hun matras. Tegenwoordig worden er veel vluchtige stoffen gebruikt waardoor een nieuw matras vaak stinkt. Meestal zijn dit goedkope pocket-of binnenveringsmatrassen waar synthetische lijm voor gebruikt is en waar alles aan elkaar geplakt is. Maar er worden ook bewust chemische stoffen in matrassen gedaan ter voorkoming van brand of tegen schimmelvorming.

Giftige toevoegingen 

Ik kom regelmatig matrassen tegen die je gerust een chemische nachtmerrie mag noemen. Aan deze matrassen zijn in mijn ogen onnodige chemische stoffen toegevoegd en gebruikt. Stoffen die huisstofmijt moet voorkomen of stoffen die brand moeten tegen houden (brandvertragers). Brandvertragers en formaldehyde zijn echt giftig en zouden we niet in onze directe omgeving moeten willen hebben. En dan al helemaal niet in onze matrassen! Tegenwoordig worden deze giftige vlamvertragers en formaldehyde gekoppeld aan kanker! Hoe kan dit dan bewust in onze matrassen én onze kindermatrassen gedaan worden?  Is de kans op brand dan zo groot? 


VOC gassen in matrassen

VOC chemicaliën waaronder de kankerverwekkende stof benzeen hebben een hoge verdampingsgraad op een normale kamertemperatuur. VOC wordt veel toegevoegd in Pocket- en binnenveringmatrassen maar ook in kindermatrassen. Met onze lichaamstemperatuur verwarmen wij het matras waardoor deze gassen uitwasemen (vrij komen). Let op! De meeste VOC gassen hebben geen specifieke geur of kleur. Deze VOC chemicaliën worden vaak gelinkt met aan de ene kant milieu-onvriendelijkheid en aan de andere kant schadelijk voor de gezondheid. Deze stoffen kunnen gezondheidsklachten geven als chronische bronchitis, misselijkheid, luchtwegproblemen, ademnood, hoofdpijn, en zelfs kanker. Eerder onderzoek heeft al aangetoond dat VOC-blootstelling al verbonden is met grotere kansen op longontstekingen, allergieën en astma bij baby’s. Baby’s worden dagelijks blootgesteld aan veel hogere concentratie van VOCs omdat ze meer dan de helft van de dag op bed liggen.

Alle certificaten die de RHF matrassen hebben

100% veilig matras

Een matras zou in mijn optiek vanzelfsprekend 100% vrij moeten zijn van schadelijke stoffen. Eén derde van onze tijd vertoeven we op onze matrassen en verwarmen we ze en maken ze vochtig. Een onveilig matras is problematisch en ongezond omdat er chemische gassen uitwasemen. In deze onveilige matrassen word veel lijm gebruikt gecombineerd met een chemische mix van stabilisatoren, brandvertragers, katalysatoren, antischimmel additieven en synthetische verven. 

Ik vind dat al deze stoffen niet in matrassen thuis horen en doe er alles aan om onze matrassen 100% veilig te maken. Al onze matrassen zijn dan ook gecertificeerd en hebben diverse certificaten. De certificaten waar ik waarde aan hecht zijn: CertiPur, HygCen, LGA, TUV, EcoVadis, Öko-tex normering

LGA-Certificaat wordt uitgereikt aan matrassen die vrij van schadelijke stoffen zijn getest. HygCen is een internationaal gerenommeerd testlaboratorium op het gebied van hygiëne en veiligheid. CertiPur Alleen producenten die voldoen aan strikte veiligheid-, gezondheid- en milieueisen mogen gebruik maken van dit label.


Bronvermelding:

Agency for Toxic Substances and Disease Registry (ATSDR). Managing Hazardous Materials Incidents. Volume III-Medical Management Guidelines for Acute Chemical Exposures: Methylene Chloride. Atlanta, GA: US. Department of Health and Human Services, Public Health Service.2001

Alliance for the Polyurethanes Industry (API). ‘Hyperreactivity and Other Health Effects of Diisocyamates: Guidelines for the Medical Professional.’ Technical Bulletin, Jan 2000, AX150

http://www.gezond24.nl/tv-uitzending/g24_iv_5792/Nieuwe-matrassen-ziekmakend 

http://www.milieu-en-gezondheid.be/onderzoek/luik%2021/factsheets/vlamvertragers-PBDE.pdf Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Chris Nederhorst en collega's geven u inzicht en informatie over matrassen en slapen. Op deze manier kunt u een helder beeld krijgen waar u op zou kunnen letten bij de aanschaf van een nieuw traagschuim matras of koudschuim matras.