Een kindermatras kopen
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

Een kindermatras kopen

Een kindermatras kopen

Waar moet je nu op letten als je een kindermatras of baby matras gaat kopen? En waar moet een baby of kindermatras aan voldoen?
Kinderbedmatrassen waar je kindje jaren op kan dromen. Bij een matras voor kinderen is comfort gek genoeg niet het enige wat belangrijk is. Het kindermatras moet ook jarenlang aan hun nachtelijke behoeften voldoen en ja, ongelukjes gebeuren. Kindermatrassen moeten goed ademen en druk verlichten. Ook is van belangrijk dat het matrashoesje gewassen kan worden zodat je kleintje altijd in een fris bedje kan slapen.

Baby’s en slapen
Omdat een kind zoveel tijd doorbrengt in bed is het van groot belang dat uw kindje gezond en veilig slapen kan.
Gemiddeld slaapt een baby wel 20 uur per dag daarom is het verstandig goed bij het bedje stil te staan omdat uw kindje hier zo veel tijd in zal doorbrengen.
Het matras is het belangrijkste onderdeel van het bedje van u kind.

Het eerste matras, waar moet u opletten?
Het matras is het belangrijkste onderdeel van het kinderbed en zorgt voor een goede, gezonde en veilige nachtrust. De veiligheid van het kindermatras is van groots belang. Er worden veel kindermatrasjes uit China geïmporteerd en deze zijn zo goed als allemaal aan de zeer scherpe prijs te herkennen. De veiligheid van deze (Chinezen) kindermatrassen laat zwaar te wensen over. In China zijn totaal geen richtlijnen waar een veilig kindermatras aan moet voldoen. De schuim fabrikanten kunnen zodoende eigenlijk van alles toevoegen zonder dat hier maatregelen tegen worden getroffen. In Europe kennen wij het CertiPur certificaat. Dit garandeert dat het gebruikte schuim veilig is en vrij van schadelijke stoffen.

Let op! Een tweedehands kindermatras is zeker niet aan te raden. Een kindje verlies veel vocht wat uit eindelijk in het matras zal trekken.
Het vocht creëert in combinatie met lichaam warmte veel bacteriën waardoor een tweedehands kindermatras meestal niet schoon en fris meer is.
Meestal zit er urine of urineresten in de kern van het matrasje maar ook vind men veel schimmelvorming in of op het matrasje.

Waar op te letten als u een kindermatras koopt?
Als u een kinder- of baby matras gaat aanschaffen kunt u op de volgende punten letten:

Maat van het kindermatras
Koop de juiste maat. Zorg dat het kindermatras goed aansluit op de randen van het ledikantje of wieg. Er mag rondom het matras niet meer dan 2 cm ruimte openblijven.
Hardheid van het kindermatras
Een kindermatras dient niet echt zacht te zijn maar voldoende stevigheid te bieden.
Als een kindermatras te zacht is kan het gezichtje in het matras weg zakken en krijgt het kindje minder zuurstof.
Tijk /cover van het kindermatras
Het beste is een tijkje dat van het matras afgehaald kan worden door middel van een rits waardoor u het kunt wassen. Ook zijn anti allergische eigenschappen aan te raden.
Pas op met het gebruiken van een plastic hoes. Plastic ventileert niet en is warm.
Anti allergisch van het kindermatras
Het beste is het om te werken met een matras, dat anti allergisch is. Dat wil zeggen dat het geleverde schuim in het matrasjes antiallergisch is. U kunt hiermee een heleboel problemen voorkomen daar u nooit vante voren weet of uw kindje baby allergisch is voor bepaalde materialen
Dikte van het kindermatras
De dikte van een wiegmatras is ca. 8 cm dik.
De dikte voor een campingmatrasje moet minimaal 5 cm dik zijn.
De dikte voor een kindermatras tot 7 jaar moet minimaal 8 cm zijn maar liever iets dikker.
De dikte voor een kindermatras tot 14 jaar moet minimaal 12 cm zijn.
Kindermatrassen die niet aan te bevelen zijn:
Als het land van herkomst dubieus is zou ik het zelf nooit aanschaffen. Let op het CertiPur certificaat.
Koop geen tweede hands kindermatras
Beter ook geen matras dat gevuld is met zeegras of kapok. Kinderen kunnen allergisch voor deze materialen zijn.
Latex natuur rubber is ook niet echt ideaal daar het ventilerend vermogen te wensen overlaat.
Ook het gebruik van pocket of binnenverings kunt u beter vermijden omdat staal spierspanning in de hand werkt en omdat er veel meer kans is op allergie vorming.

Een goed Kindermatras
Een goed kindermatras geeft het comfort dat een groeiend kinderlichaam nodig heeft. Een goed kindermatras zorgt voor een behaaglijke, veilige omgeving. Er zijn verschillende soorten matrassen voor kinderen om uit te kiezen: binnenveringsmatrassen, polyether matrassen en latex matrassen.
De meeste kindermatrassen zijn om- keerbaar. Uw kindje kan dus op beide zijden slapen, waardoor de matrassen langer meegaan en meer comfort blijven bieden. Als u het matrastijkje kunt wassen houd je de matrassen eenvoudig fris en schoon.

Algemene tips kindermatras

Maak het bedje kort op met de voeten van de baby vrijwel tegen het voeteneind, maar vermijd dubbel slaan van het beddengoed.
Katoenen dekentjes zijn het meest geschikt. Bij allergieën verdienen synthetische dekentjes de voorkeur.
Als je een trappelzak gebruikt, neem dan een passende trappelzak (niet te groot) .
Let op voor te veel warmte.
De wieg dient op een horizontale ondergrond geplaatst te worden
Laat jonge kinderen niet zonder toezicht bij de wieg.
Gebruik de wieg niet meer als een kind kan zitten, knielen of zichzelf optrekken.
Gebruik geen hoofdkussen, hoofd- en zijwandbeschermers, zeiltjes en plastic matrashoesjes ( dit om te voorkomen dat er adembelemmering optreedt en ook om te voorkomen dat er te veel uitgeademde lucht weer wordt ingeademd).
Gebruik geen tuigjes en/of koordjes in het wiegje/ledikantje.
Rook niet, laat je baby niet mee roken.
Pas altijd op met bepaalde geneesmiddelen

Hierboven staan een aantal adviezen om je alvast vooruit te helpen, deze tekst is tot stand gekomen na raadpleging van diverse verloskundige, wij zijn niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze tekst. Mocht je nog vragen hebben vraag het aan je verloskundige.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: