Verschillende merken koudschuim
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Verschillende merken koudschuim

Verschillende merken koudschuim

HR Koudschuim, het high-tech schuimrubber van dit moment. Koudschuim is met kop en schouders het beste schuimrubber en heeft vele voordelen. Zo heeft het bijvoorbeeld alle voordelen van latex maar mist het de nadelen (slechte ventilatie, warm en kortere levensduur). Maar ook Polyether schuim is achterhaald schuim ten opzichte van Koudschuim. Koudschuim is een stuk veerkrachtiger dan polyether en krijgt nauwelijks kuilvorming. Door de enorme veerkracht ondersteund koudschuim goed en werkt het perfect tegen rugklachten. Maar let op het ene koudschuim is het andere niet want er zijn grote kwaliteit verschillen.

Elke schuimfabiek zijn eigen koudschuim

Elke schuimfabriek maakt zijn eigen soort koudschuim. Sommige fabrieken geven hun eigen benaming aan het koudschuim en stellen dat deze extra goed is.  Zo heb je bijvoorbeeld Pantera schuim waarbij het schuim op een marmerachtige manier gekleurd is. Dit Pantera schuim zou beter koudschuim zijn dan de andere soorten. Recticel doet precies hetzelfde met hun Bultex koudschuim. Bultex koudschuim zou ook beter zijn dan andere en de meerwaarde hiervan zou zijn dat het nog veerkrachtiger is. Dit is echter niet mijn ervaring. De beste A-kwaliteit koudschuim is meestal helaas duurder en niet iedere schuimfabriek maakt dit.

Het bijzondere van koudschuim

Koudschuim is bijzonder door de hoge veerkracht maar ook om het goede ventilerende vermogen. Koudschuim heeft namelijk een open celstructuur. Dit houdt in dat de luchtbelletjes onderling open zijn naar elkaar toe. Hierdoor is de ventilatie goed en kan vocht gemakkelijk verdampen doordat er lucht door het schuim heen gaat. Hierdoor is een koudschuim matras koeler en ook een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld Latex of Polyether. Het schuim wordt immers veel sneller droog waardoor bacterie vorming minder kans krijgt. Door de opencelstructuur gaat koudschuim ook een stuk langer mee en ontstaat er nauwelijks kuilvorming. De cellen kunnen immers niet meer knappen want deze zijn al stuk.


Goed- en minder goed koudschuim

Maar het ene koudschuim is het andere niet. De kwaliteit verschillen tussen verschillende koudschuim leveranciers zijn groot, zo ook de prijs verschillen. Je kunt feitelijk aan de prijs al zien of het om een goed koudschuim of een slecht koudschuim gaat. De HR-waarde staat voor de veerkracht waarbij een HR 30 een lage veerkracht heeft en een HR 60 een zeer hoge veerkracht (de hoogste veerkracht is een HR 65). Als u van een hoge HR-waarde uitgaat weet u in elk geval dat het om een goed veerkrachtig schuim gaat. De kwaliteit is een stuk lastiger te beoordelen, ook voor ons. Wij zelf maken een eerste schifting door alléén voor A-kwaliteit schuim te kiezen met een hoge HR-waarde. Ook willen wij géén toegevoegde chemische middelen zoals antihuisstofmijt of brandvertragers in ons schuim. Daarnaast kiezen wij alleen voor Medische kwaliteit koudschuim dat alle mogelijke certificeringen heeft zoals LGA, Certipur, HygCen. Pas dan heeft u de zekerheid dat u een kwalitatief goed koudschuim matras in huis haalt.


 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin