De Waarde van een Matras
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras

De waarde van een matras

Een goed matras is waardevol

De invloed van slaap op onze gezondheid, geluk en productiviteit is enorm. Een slechte nachtrust  kan een enorme negatieve invloed hebben op ons dagelijks functioneren. Een goed en fijn matras heeft hierdoor een grote waarde in ons leven. Vaak schatten we de waarde van een fijn en goed matras niet goed in. Daarnaast wordt de aanschaf van een nieuw matras vaak uitgesteld en als een vervelende kostenpost beschouwd. 

Een matras zorgt voor 80% van het comfort

Elk mens kan slapen. Men kan slapen op een bank, in een stoel of zelfs op de grond. Maar hoe goed wordt onze nachtrust als we op de grond slapen? De kans is groot dat het vrijwel zeker een zeer onrustige nacht wordt met continu draaien om weer even fijn te kunnen liggen. De ondergrond is van groot belang bij het slapen. Het matras is verantwoordelijk voor zo’n 80% van het lig-comfort. Hoe beter het matras bij u past des te meer u zich kunt ontspannen en hoe beter u slaapt. Daarnaast zal op een goed matras uw ergonomie (houding) ook beter zijn waardoor u zonder stijfheid en pijnklachten opstaat en dus veel beter aan de dag kunt beginnen. Voor een goede nachtrust is een goed matras dus een vereiste.

Wat is een matras waard? Is het een kostenpost of elke euro waard?

Slaap zorgt voor regeneratie en laadt je weer helemaal op voor de volgende dag. Er schuilen achter slaapproblemen ook vaak psychische of medische redenen maar een echt goed matras is de allereerste voorwaarde om slaapproblemen op te lossen. Wat kost een goed matras? Laten we uitgaan van een echt top matras. Een top matras kost wellicht €1000,- en hier doet u ongeveer 10 jaar mee. Omgerekend is dat €100,- per jaar of te wel €8,30 per maand. De mobiele telefoon kosten van een gemiddeld persoon zijn al 2 of 3 keer zo hoog! Of als u één per maand uit eten gaat bent u hiervoor al vele malen meer geld kwijt.

Wat mag een goed matras kosten?

Matrassen zijn verkrijgbaar in allerlei prijsklassen. De prijs heeft wellicht niet direct invloed op het comfort maar zeker wel op de levensduur. Goedkope matrassen hebben vrijwel altijd een synthetische matrastijk (het textiel dat om het matras heen zit) dat door wrijving statisch wordt en zodoende stof aantrekt als een magneet. Daarnaast zal een 100% natuurlijke matrastijk ook voor een droger en fijner slaapklimaat zorgen wat uw nachtrust weer ten goede komt.  Met name goedkope matrassen zitten vaak vol met brandvertragers en andere toegevoegde chemicaliën tegen huisstofmijt, bed wantsen etc. . Dit zijn chemische middelen die in mijn optiek helemaal niet thuishoren in matrassen want deze middelen zijn vaak kankerverwekkend en kunnen uw hormoonhuishouding ontregelen. Natuurlijke materialen zijn meestal vrij van chemische stoffen en daarom een gezondere en betere keuze.


Een matras van €100,- of van €1500,-?

Er zijn vijf verschillende type matrassen waarvan polyether en binnenvering de goedkoopste zijn maar ook het minste comfort bieden. Koudschuim, Latex en pocket matrassen zijn de betere matras typen maar die zijn ook meestal duurder. Een koudschuim matras of pocketmatras is al verkrijgbaar vanaf €300,- en dit loopt op tot een €1500,- Waar zitten dan die enorme prijsverschillen in? Het verschil zit hem in opbouw van het matras, de kwaliteit van de gebruikte materialen, de dikte van het matras, wel of geen certificaten en uiteindelijk de veerkracht (ondersteuning) en het ventilerende vermogen. Daarnaast heeft de kwaliteit een direct effect op de levensduur en het comfort. Kortom als u voor kwaliteit kiest tackelt u alles wat van belang is. 


Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: