Verschil tussen Tempur en Royal Health Foam
Tempur is in bijna alle opzichten vergelijkbaar met Royal Health Foam. Beide merken maken geweldig goede producten, kiezen voor kwaliteit en comfort en bieden drukverlagende (traagschuim) matrassen. Kwaliteit staat bij beide bedrijven hoog in het vaandel en beide merken hebben een vergelijkbare opbouw van de matrassen. Namelijk koudschuim als drager (onderkant van het matras) met daar boven op een laag traagschuim.
De oorsprong van Tempur en van Royal Health Foam
Tempur schuim is van origine ontwikkeld voor de ruimtevaart. Omdat het materiaal zo goed druk verdeeld werd dit in de stoelen van de astronauten geplaatst om zodoende de G krachten tijdens de takeoff beter te kunnen verdelen. Al snel bleek het materiaal ideaal tegen doorliggen (decubitus). Tempur kreeg tegen betaling van NASA de rechten om dit traagschuim te mogen gebruiken voor de medische markt. De eerste jaren leverende Tempur alleen medische matrassen via Tempur pedic. Vlak hierna ging Tempur haar matrassen ook aan de particuliere markt aanbieden. De start van Royal Health Foam is vergelijkbaar verlopen. Royal Health Foam is eveneens in eerste instantie gestart met alléén medische matrassen en na 9 jaar ook de particuliere markt gaan leveren. Door de medische oorsprong werken de matrassen werkelijk drukverlagend en is dit geen holle kreet zoals bij veel andere merken.
Verschil tussen Tempur matrassen en Royal Health Foam matrassen
De verschillen tussen de matrassen van Tempur en Royal Health Foam zijn bijzonder klein. Beide merken werken met de combinatie koudschuim met een laag traagschuim. Beide merken werken met afritsbare en wasbare tijken (textiel). Het grootste verschil is de verlijming tussen de koudschuimlaag en de traagschuimlaag. Tempur lijmt haar matrassen namelijk met synthetische lijm waardoor de ventilatie iets minder goed is en het matras ook iets warmer wordt gedurende de nacht. Royal Health Foam werkt met waterbasislijm dat gegarandeerd staat voor een goede vochtregulatie en superieure ventilatie.
Ook is de densiteit van het traagschuim anders. Het Tempur traagschuim heeft een densiteit van 85 kg/m3 en RHF 50 kg/m3 waardoor ons traagschuim iets beter ventileert en minder warm wordt. Daarnaast maakt een hoge densiteit het omdraaien in bed zwaarder en fixeert het de slaper (legt de slaper vast) meer.
De stevigheid
De juiste stevigheid van een matras is van groot belang. Zeker als iemand lichamelijk klachten heeft. Net even een iets steviger of juist een zachter matras kan het verschil betekenen tussen een goede (ergonomische) ondersteuning of niet. Bij Tempur zijn 3 stevigheidmogelijkheden die gelijk ook een ander type matras met zich mee brengt. Hierdoor is de kans van slagen vele malen groter dan bij twee of zelfs maar één stevigheid.
Royal Health Foam biedt alle traagschuim matrassen traagschuim matrassen in vier verschillende stevigheden (hardheden) aan. Het Perfection matras heeft zelfs 16 verschillende stevigheidmogelijkheden. Met zo veel keuzes qua hardheid kun je echt finetunen en de perfecte stevigheid vinden.
Echt op proef of alleen een omruilgarantie?
Royal Health Foam biedt op alle matrassen een 100% gratis proeftijd mét een niet goed, geld terug garantie. In deze proeftijd mag zo vaak geruild worden als nodig waarbij de consument elke keer weer opnieuw een nieuwe proeftijd krijgt mét de niet goed geld terug garantie.
Tempur biedt een omruilgarantie tegen de volgende voorwaarden: 90 dagen omruilgarantie voor alle matrassen, met uitzondering van Tempur outlet matrassen. Geld retour ontvangen is bij Tempur niet mogelijk.
Garantie op Royal Health Foam matrassen en Tempur matrassen
Tempur biedt 10 jaar volledige garantie op al haar matrassen. Van deze garantie wordt niets afgebouwd maar blijft voor alle jaren 10 jaar volledige garantie.
Royal Health Foam geeft 5 jaar volledige garantie afbouwend tot 10 jaar met 50% vergoeding in het zesde jaar, 40% vergoeding in het zevende jaar, 30% vergoeding in het achtste jaar, 20% vergoeding in het negende jaar en 10% vergoeding in het tiende jaar.