Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Traagschuim matrassen

Een traagschuim matras biedt uitstekende ondersteuning en is heel comfortabel. Als iemand op zijn zij slaapt, vormt de matras zich zo naar het lichaam dat de wervelkolom recht ligt. Zo ligt u niet alleen prettig maar ook ergonomisch goed.

Bekijk het best verkochte matras

Veilig traagschuim matras kopen

  • Volledig gecertificeerd
  • Gegarandeerd gifvrij
  • 45 nachten gratis proefslapen
  • Tot 10 jaar garantie
  • 'Niet goed, geld terug'

" Comfortabele traagschuim matrassen. Zwevend slapen en heerlijk wakker worden"

De traagschuim matrassen


Wat is een traagschuim matras?

Traagschuim is een schuim dat oorspronkelijk ontwikkeld is voor de ruimtevaart, vandaar staat het ook wel bekend als NASA-schuim. Daarna is het doorontwikkeld voor medische toepassingen omdat het een drukverlagend materiaal is. Het schuim wordt ontwikkeld op basis van polyurethaan en bestaat uit holle cellen zodat er ruimte is voor compressie wanneer het ingedrukt wordt.

Traagschuim matrassen worden ook wel memory foam matrassen genoemd. Het matras vormt zich namelijk naar uw lichaam en herstelt zich vervolgens wanneer u opstaat. Omdat deze matrassen druk verlagend en volledig ergonomisch zijn, zijn ze perfect voor mensen met lichamelijke klachten.

Hoe werkt traagschuim?

Traagschuim is visco-elastisch. Dit betekent dat het een temperatuurgevoelig schuim is. Als traagschuim warm wordt door uw lichaamstemperatuur zal het schuim zachter worden en zo de druk over het gehele lichaam verlagen. Op deze manier maakt traagschuim een perfecte mal van uw lichaam en verhelpt het drukpijn op gevoelige punten of pijnlijke gewrichten. Het gevolg hiervan is dat de doorbloeding nergens wordt afgekneld en dat er een heerlijk ligcomfort ontstaat. Op deze manier creëert een traagschuim matras van Royal Health Foam de ideale omstandigheden om goed te kunnen slapen en uitgerust wakker te worden.

Voor wie is een traagschuim matras geschikt?

Traagschuim matrassen zijn ideaal voor mensen met lichamelijke klachten, maar ook mensen die comfortabel willen slapen hebben enorm veel baat bij traagschuim.

Mensen met drukgerelateerde klachten, zoals reuma, artrose of decubitus, kunnen enorm profiteren van de drukverlagende werking van een traagschuim matras. Omdat het matras een perfecte mal van uw lichaam maakt, zal er nergens overdruk ontstaan en wordt uw hele lichaam optimaal ondersteund.

Wanneer u het ’s nachts snel warm heeft in bed of veel draait, is traagschuim minder geschikt. U kunt dan beter kijken naar een koudschuim matras.

Voor welke lichamelijke klachten werkt een traagschuim matras?

Naast het feit dat een goed traagschuim matras bijzonder prettig slaapt en ligt, werkt het ook goed bij vele lichamelijke klachten. Bij reuma of artrose zijn de resultaten absoluut goed, maar ook bij rugklachten biedt traagschuim vaak de oplossing.

Voor- en nadelen van traagschuim

Slaap is persoonlijk, het verschilt per persoon wat men nodig heeft om goed te slapen. Een onderbouwde keuze voor een goed matras is daarom heel belangrijk. Zoals eerder beschreven is traagschuim zeer geschikt voor mensen met lichamelijke klachten en biedt het een goede ergonomie. Het lichaam wordt overal perfect ondersteund waardoor er nergens overdruk ontstaat.

Het enige nadeel is dat traagschuim wat warmer aanvoelt. Voor mensen die het ’s nachts al erg warm hebben en veel transpireren is dit niet ideaal. Deze mensen kunnen beter naar een koudschuim matras kijken.

De SG waarde bij traagschuim matrassen

Bij traagschuimmatrassen wordt de kwaliteit van het schuim uitgedrukt in een SG waarde. SG in een afkorting voor soortelijk gewicht en beschrijft feitelijk hoeveel kilo schuim er in een kubieke meter zit. Dit matras bestaat namelijk uit materiaal en lucht. De verhouding tussen materiaal en lucht geeft de kwaliteit van een traagschuim matras goed weer. Hoe hoger de SG waarde, hoe meer schuim, dus hoe beter de kwaliteit. Wanneer de SG waarde lager is, bevat het matras minder schuim en zal de levensduur van het matras korter zijn.

Bij Royal Health Foam gebruiken we uitsluitend traagschuim van hoge kwaliteit, namelijk SG50. Hierdoor gaan deze matrassen langer mee en kunt u langer genieten van een goede nachtrust.

De opbouw van een traagschuim matras

Een traagschuimmatras bestaat nooit volledig uit traagschuim. Als dit zo was dan zou men helemaal in het matras zakken.

Om dit te voorkomen bestaan de traagschuimmatrassen uit een combinatie van traagschuim en koudschuim. Het laagje traagschuim zorgt voor de ergonomie, het comfort en de drukverlagende eigenschappen en de laag koudschuim fungeert als stevige drager.

Waarom een traagschuim matras van Royal Health Foam

Royal Health Foam maakt sinds 1998 kwalitatief hoogwaardige traagschuim matrassen. Omdat we dit al zo lang doen hebben we uitgebreide ervaring met dit type matras. Hieronder vindt u de belangrijkste eigenschappen van onze unieke traagschuim matrassen:

Hoge kwaliteit

Bij Royal Health Foam gaan we voor niets minder dan het beste voor onze klanten. Onze traagschuim worden geproduceerd met de beste materialen. Ons traagschuim heeft een SG waarde van 50 en ons koudschuim heeft een HR waarde van 65.

De hoezen van onze matrassen, de zogenaamde tijk, is volledig natuurlijk. Hierdoor is de vochtregulatie en de ventilatie veel beter dan bij een synthetische tijk.

Veilig en gifvrij

In tegenstelling tot andere verkrijgbare matrassen zijn onze matrassen volledig veilig en gifvrij. De matrassen van Royal Health Foam voldoen aan de sterkste kwaliteitseisen en bevatten geen giftige stoffen. Hierdoor ruiken onze matrassen ook niet en kunnen ze meteen beslapen worden zonder te moeten luchten.

De lagen waar onze matrassen uit opgebouwd zijn, worden verlijmd op waterbasis. Hierdoor duurt het produceren misschien wat langer, maar het voordeel is dat het matras geen formaldehyde bevat.

Met onze matrassen bent u er zeker van dat de plek waar u twee derde van uw leven doorbrengt geen giftige stoffen of dampen bevat.

Voor écht lekker slapen

Royal Health Foam staat garant voor echt lekker slapen en wil niets minder dan het beste voor haar klanten. Wij bieden oplossingen voor jong en oud en maken traagschuim matrassen die goed ventileren, lichamelijke klachten verhelpen en veilig zijn voor zowel volwassenen als kinderen.

Royal Health Foam kiest enkel voor duurzame materialen omdat deze 100% vrij zijn van giftige stoffen en schadelijke metalen.

Eerlijke prijs

Royal Health Foam produceert haar eigen traagschuim matrassen en levert direct van haar eigen fabriek aan de consument. Royal Health Foam werkt niet met winkels en tussenpersonen zodat de prijs voor comfortabel slapen en uitgerust wakker worden betaalbaar is en blijft.

45 nachten proefslapen met een glasheldere niet-goed-geld-terug garantie

Wij geloven dat ieder mens uniek is en weten dat de keuze voor een goed matras zeer persoonlijk is. Daarom kunnen de matrassen van Royal Health Foam in vier hardheden 45 dagen thuis worden geprobeerd met 100% niet-goed-geld-terug garantie. Als het matras dat u besteld heeft na 45 dagen niet bevalt, kunt u het matras weer op laten halen en krijgt u het volledige aankoopbedrag terug. Of u kiest voor een ander matras en/of een andere hardheid en betaalt alleen het prijsverschil.

Gratis bezorging in de hele Benelux

Royal Health Foam bezorgt alle traagschuimmatrassen gratis tot in de slaapkamer. Royal Health Foam heeft een betrouwbare en kundige bezorgdienst en bezorgt kosteloos in de gehele Benelux.

Eigen fabrieksshowroom

Royal Health Foam heeft een eigen fabriekshowroom in Scheveningen (Soetensstraat 18) waar alle matrassen kunnen worden vergeleken, geprobeerd en gevoeld. In de showroom wordt u geholpen door kundige en professionele medewerkers bij het kiezen van het best mogelijke matras.

Wij leveren dus veilige, kwalitatief hoogwaardige, gecertificeerde traagschuim matrassen. Alle matrassen zijn volledig antiallergisch en verkrijgbaar in alle maten en vier verschillende hardheden. Heeft u hulp nodig bij het kopen van een traagschuim matras? Bel 070-338 70 10, we helpen u graag en adviseren u met het maken van de beste keuze.

Veelgestelde vragen over traagschuim matrassen

Wat is een traagschuim matras?

Een traagschuimmatras bestaat uit een combinatie van traagschuim als bovenlaag en een onderlaag van koudschuim of .

Waarom kiezen voor een traagschuim matras?

Traagschuimmatrassen zijn ideaal voor mensen die heerlijk comfortabel willen slapen. Traagschuim heeft een drukverlagende en malvormende werking, waardoor uw lichaam perfect ondersteund wordt en er nergens overdruk ontstaat.

Wat is het beste traagschuim matras?

Ons beste traagschuim matras is de Premium Support. Dit matras verkopen wij het meeste en krijgen we het minst terug binnen de proeftijd.

Wat kost een traagschuim matras?

De prijs verschilt enorm bij verschillende aanbieders. Een kwalitatief traagschuim matras met een goede SG waarde kost rond de €1200,- in de maat 90 × 200.

Hoe lang gaat een traagschuim matras mee?

De meeste van dit soort matrassen gaan minstens vijf jaar mee. Onze matrassen gaan rond de 10 tot 12 jaar mee omdat we hoogwaardige kwaliteit schuim gebruiken. Om de levensduur te optimaliseren raden wij aan om uw matras regelmatig van hoofd naar voeteneind te keren.


Bekijk ook: