Moet ik nou een hard of zacht matras kiezen?
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Moet ik nou een hard of zacht matras kiezen?

Moet ik nou een hard of zacht matras kiezen?

Hard of zacht matras

Wat is het beste voor mij? Een harde matras of juist een zacht matras? Dit is echt een lastige vraag en het antwoord is niet voor iedereen gelijk. Als u een nieuw matras gaat kopen is de juiste hardheid/stevigheid één van de belangrijkste zaken.  Ik vertel mijn klanten bij het uitkiezen van hun nieuwe matras altijd dat er nu een lastige keuze gemaakt moet worden. Namelijk een keuze tussen ergonomie en comfort. Een zacht matras zal altijd meer comfort bieden en zeg maar lekkerder liggen dan een hard matras. Maar een harder en steviger matras biedt meer steun en is meestal beter voor de juiste ergonomie. U moet dus kiezen tussen comfort en ondersteuning en dit is meestal heel lastig.

Proeftijd

Het vinden van de juiste stevigheid is dus essentieel voor het slagen. Met even proefliggen in  een beddenwinkel bent u er meestal niet. Het goed en juist beoordelen of een matras de perfecte stevigheid voor u biedt is bijna niet te doen in een beddenshowroom. U dient er daadwerkelijk (meerdere nachten) op te slapen om te kunnen beoordelen of het matras u de juiste ondersteuning biedt. De tijd die de meeste mensen nodig hebben om goed te kunnen beoordelen of het matras de juiste steun biedt is minimaal 4 weken. Ik heb hier vaak meegemaakt dat een nieuw matras de eerste twee weken prima lag maar dat er later toch klachten ontstonden. Neem dus alle tijd en probeer een matras minimaal 4 weken uit. Op onze matrassen geven wij zelfs ruim 6 weken proeftijd. Lees meer over onze proeftijd.

Wat speelt een belangrijke rol voor de juiste stevigheid?

Uw lengte in combinatie met uw lichaamsgewicht speelt een belangrijke rol in de juiste keuze qua stevigheid van uw nieuwe matras. Iemand met een lichaamslengte van 1.50 cm en met een lichaamsgewicht van 90 kg heeft een steviger/harder matras nodig dan iemand van 1.95 cm met precies hetzelfde lichaamsgewicht. Algemeen wordt aangenomen dat een goed matras een hard matras is. Dit klopt gedeeltelijk. Uit onderzoeken blijkt dat mensen met chronische rugklachten vaak beter slapen op een middelhard matras dan op een harde matras. De S curve van de rugwervel kan beter zijn natuurlijke vorm behouden met als gevolg minder pijn tijdens het slapen, bij het opstaan en gedurende de dag. Samengevat is de juiste stevigheid een individuele kwestie en is de keuze in hardheid is sterk afhankelijk van de persoonlijke voorkeur. 

4 verschillende hardheden

Ieder mens is uniek en heeft andere behoeften. Vroeger werd aangenomen dat een hard matras het beste was.  Nu weten wij inmiddels dat dit achterhaald is en dat een hard matras juist voor drukpunten zorgt. Wij zijn er van overtuigd dat de juiste stevigheid essentieel is om te kunnen slagen. Daarom maken wij bij RHF al onze matrassen standaard in 4 hardheden. De staffel die u bij onze matrassen vindt geeft u een indicatie welke stevigheid zeer waarschijnlijk het beste bij u past. Let op want uw persoonlijke voorkeur speelt ook een grote rol in het kiezen van de juiste stevigheid. Als u met uw lengte en gewicht  nét in de Firm (hard) versie uitkomt maar u houdt van een zacht matras kiest dan voor de Medium of neem contact met ons op. 

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin

Vaak gecombineerd met: