Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €200 Korting per matras

Begrippenlijst


Ergonomie
Wat is ergonomie? Wat is ergonomie? Ergonomie is een toegepaste wetenschap die zich richt op het analyseren, ontwerpen en het optimaliseren van de mens in relatie tot diens omgeving. Met de ‘omgeving’ bedoelen we de ruimtes waarin men zich begeeft maar ook de objecten die men hiervoor gebruikt. Het doel van een goede of juiste ergonomie is altijd gericht op veiligheid, welzijn en efficiëntie. Voor ontwerpen van producten wordt tegenwoordig veel rekening gehouden met een juiste ergonomie. Wij we..
Fibromyalgie
Wat is fibromyalgie? Fibromyalgie betekent letterlijk pijn in het bindweefsel en de spieren. Dit beschrijft wat er aan de hand is, maar niet de oorzaak van de problemen. Fibromyalgie is een vorm van reuma die pijn, stijfheid, vermoeidheid en soms stemmingswisselingen met zich meebrengt. Deze vorm van reuma kan ook zorgen voor slaapproblemen. In Nederland zijn er ongeveer 340.000 mensen fibromyalgie. Iemand met deze aandoening heeft te maken met een hogere spierspanning dan mensen die geen fibr..
HD-schuim
Wat is HD-schuim? HD-schuim staat voor High Density, wat in het Engels hoge densiteit betekent. In de volksmond wordt dit schuim koudschuim of HR-schuim genoemd. Het is een polyurethaanschuim dat bijzonder fijne eigenschappen voor matrassen bezit. HD-schuim is bijvoorbeeld veerkrachtig en door de open celstructuur biedt het ook een goede vochtregulatie en ventilatie. Daarnaast is het een duurzaam schuim omdat het erg lang meegaat. Ook is HD-schuim erg comfortabel met een hoog aanpassingsvermoge..
Hemelbed
Wat is een hemelbed? Een hemelbed is een bed met een zogenaamde hemel. Dit is een overkapping boven het slaapgedeelte van het bed. In de meeste gevallen zitten er gordijnen aan deze overkapping die naar wens kunt openen of sluiten. Dit geeft een geborgen gevoel en houdt insecten en pottenkijkers weg. Een hemelbed is meestal opgebouwd uit vier verticale kolommen die een vierhoekig frame boven het bed ondersteunen. Aan dit frame wordt een gordijn bevestigd. Vooral klassieke hemelbedden hebben de..
Hocker
Wat is een hocker? Een hocker wordt ook wel een poef genoemd en is een hoog kussen dat men gebruikt als voetsteun of om op te zitten. De naam komt oorspronkelijk uit Frankrijk, maar de poef zelf komt eigenlijk uit het Midden-Oosten. Hier werden ze van leer gemaakt en rijkelijk gedecoreerd met Oosterse patronen. Hier ontstond de hocker zoals we hem nu kennen. Een voetenbank op lage poten voor bij een zitbank of aan het voeteneinde van een bed. Een hocker wordt vaak in dezelfde stofkleur uitgevo..
Hoge rugklachten
Wat zijn hoge rugklachten? Wat zijn hoge rugklachten? Bij rugpijnen die zich tussen de schouderbladen bevinden spreken we van hoge rugpijn. Hoge rugklachten kunnen extra klachten met zich meebrengen zoals een bewegingsbeperking, hoofdpijn/migraine, pijn in de nek en uitstraling naar de armen. De pijn kan ook ergens anders in het lichaam gevoeld worden, bijvoorbeeld in de ribbenkast of vlak onder de nek. Hoge rugpijn komt minder vaak voor dan lage rugklachten. En dit komt door het feit dat de me..
Hoofdbord
Wat is een hoofdbord? Een hoofdbord is een bord aan het hoofdeinde van uw bed. Hoewel het niet zo lijkt, heeft dit deel van het bed allerlei voordelen. Het hoofdbord heeft van oorsprong de functie om de slaper te isoleren tegen tocht en kou vanuit slecht geïsoleerde muren. Oorspronkelijk werden hoofdborden ook gemaakt van hout, wat minder goed warmte doorlaat dan bijvoorbeeld steen. Doordat de hoofdborden ruimte creëerden tussen de muur en het bed, daalde de koude lucht onder het bed door in ..
Hoofdkussen
Wat is een hoofdkussen? Een hoofdkussen is een kussen dat uw nek en hoofd goed ondersteund tijdens het slapen. Een goed passend hoofdkussen draagt bij aan een betere en comfortabele nachtrust en zorgt ervoor dat u fris en uitgerust opstaat. Daarnaast zorgt het ervoor dat het hoofd tijdens het slapen recht ligt en dat er geen onnodige en onaangename spanning op de nekspieren komt te staan. Dit voorkomt dat men 's ochtends opstaat met hoofdpijn. Hierbij is het belangrijk dat het hoofd en de nek o..
Hoog-laag bed
Wat is een hoog-laag bed? Een hoog-laagbed is een elektrisch, hydraulisch of mechanisch bed dat in hoogte verstelbaar is. Hierdoor is het in- en uitstappen veel makkelijker voor oudere of minder valide mensen. Tijdens het slapen is het beter om het bed wat lager te zetten om de kans om uit bed te vallen te verminderen. Daarnaast worden er ook onrusthekken aan gemonteerd. Dit zijn zijhekken die ook voorkomen dat je uit bed kan vallen. Hoog-laagbedden zijn voor mensen die zorg aan bed nodig hebb..
Hoogslaper
Wat is een hoogslaper? Een hoogslaper is een bed dat hoog geplaatst is met daar onder extra ruimte. Met deze ruimte kunnen verschillende dingen gedaan worden. Zo kan je er een bureau onder plaatsen, maar deze ruimte is ook geschikt als speelhoek of opbergruimte. Hoogslapers vind je voornamelijk in kinderkamers en studentenkamers om beter gebruik te maken van het grondoppervlak van de kamer. Vooral in wat kleinere slaapkamers is een hoogslaper optimaal omdat de ruimte eronder dan benut kan worde..
110108 producten