Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Begrippenlijst


Parasomnie
Wat is parasomnie? Parasomnie, of parasomnia, is een verzamelnaam voor klachten en verschijnselen van ongewenst gedrag tijdens de slaap. Hierbij lijkt het of iemand wakker is, maar in werkelijkheid slaapt diegene en weet hij niet wat hij doet. U kunt hierbij denken aan slaapwandelen, nachtmerries en tandenknarsen. Mensen die dit ervaren zijn hier meestal niet van bewust, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Vele vormen van parasomnie zijn geheel onschuldig en komen alleen op kinde..
Parkinson
Wat is Parkinson? De ziekte van Parkinson is een progressieve chronische hersenaandoening die vrijwel het meeste voorkomt bij mensen ouder dan 65 jaar. Parkinson ontstaat doordat er bepaalde hersencellen langzaam afsterven die dopamine aanmaken, wat resulteert in een tekort van dit stofje. Dopamine zorgt er onder andere voor dat je soepel kunt bewegen en je bewegingen onder controle kunt houden. Parkinson leidt altijd tot bewegingsproblemen. Zo kan men last krijgen van stijve spieren en trille..
Pocketvering matras
Wat is een pocketvering matras? Een pocketvering matras is een matras met stalen veren die afzonderlijk verpakt zijn in losse zakjes (pockets). Deze zakjes zijn gemaakt van een ongeweven synthetisch materiaal. Omdat alle veren in een pocketveringmatras los verpakt zijn, kan elke veer ook individueel bewegen zodra ze ingedrukt worden. Dit zorgt voor een betere conformiteit. Hoe meer veren er in een matras zitten, hoe beter het aanpassingsvermogen van het matras. Het zakje dat om de veren heen zi..
Polyether
Wat is polyether? Polyether is de naam voor een synthetisch schuimmateriaal genaamd polyurethaanschuim. Dit schuim wordt gebruikt om polyethermatrassen van te maken. Polyethermatrassen kunnen geproduceerd worden met verschillende hoeveelheden polyether. Deze hoeveelheid polyether in het matras wordt uitgedrukt in de SG-waarde. Een polyethermatras met een SG-waarde van 20 bevat minder schuim en meer lucht dan een polyethermatras met een SG-waarde van 40. Hoe lager de SG-waarde, hoe slapper en za..
Pont d'Amour
Wat is een pont d'amour? Een pont d'amour, ook wel een matraswig genoemd, is een schuimrubber balkje om van twee losse matrassen één geheel te maken. Pont d'amour betekent letterlijk een brug van de liefde in het Frans. De matraswig zorgt ervoor dat de naad tussen twee losse matrassen verminderd wordt. Zo kunt u, alleen of samen met uw partner, op iedere plek van uw bed liggen zonder dat u in de naad in het midden terecht komt. Om de naad helemaal niet meer voelbaar te maken kunt u over de twe..
Proefliggen
Wat is proefliggen? Proefliggen is wanneer je een matras uitprobeert in een beddenwinkel. Door proef te liggen krijgt u een idee van de stevigheid en het comfort van een bepaald matras. Proefliggen geeft echter geen indicatie hoe het matras daadwerkelijk slaapt en of u er uitgerust op wakker wordt. Daarnaast is het meestal lastig om echt ontspannen de tijd te kunnen nemen om een matras echt goed te kunnen proberen. Proefliggen geeft dus alleen een indicatie van de stevigheid en het algemene co..
Proefslapen
Wat is proefslapen? Proefslapen is het matras eerst beslapen voordat u het aanschaft. Door eerst echt op het matras proef te slapen weet u of het matras fijn voor u is en bij u past. Direct na het ontvangen en in gebruik nemen van uw nieuwe matras krijgt u ongetwijfeld last van aanvangsklachten. Deze periode van aanvangsklachten heet de gewenningsperiode. Deze periode wordt ook wel de houding-correctieperiode genoemd. De ervaring leert dat het een aantal weken kan duren voordat het lichaam voll..
Proeftijd
Wat is proeftijd? Een proeftijd is een bepaalde tijd om een matras thuis uit te proberen. Een proeftijd is iets anders dan een omruilgarantie, want dan kan je het matras alleen maar omruilen, vaak zelfs eenmalig. Wanneer u dan een andere stevigheid wilt moet u wel hetzelfde merk én type matras afnemen. Het beste kiest u voor een proeftijd met een niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat wanneer het matras niet aan uw wensen voldoet, u het gewoon terug kan geven en uw volledige aanko..
Progressieve druk
Wat is progressieve druk? Progressieve druk betekent dat de tegendruk van een matras wordt opgebouwd naarmate het matras harder wordt ingedrukt. Progressieve tegendruk is één van de belangrijkste aspecten van een goed matras. Je zou kunnen zeggen dat een goed matras progressieve tegendruk biedt en een slecht matras niet. Het zorgt ook voor meer comfort omdat de eerste aanraking zacht en comfortabel aanvoelt. Hoe meer het matras belast wordt, hoe meer er tegendruk ontstaat waardoor er meer steun..
Puntelasticiteit
Wat is puntelasticiteit? Puntelasticiteit is een waarde voor de soepelheid van het materiaal. Dit heeft te maken met het vermogen van het schuim om plaatselijk ingedrukt te worden zonder dat er een groot oppervlak van het schuim mee naar beneden beweegt. Hoe kleiner het oppervlakte van het schuim dat meegaat als het ingedrukt wordt, hoe beter de puntelasticiteit. U kunt dit zelf testen door met enkel uw vinger in het schuim te drukken. In de meest ideale situatie voegt het schuim van uw matras ..
11063 producten