Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot
Al 5 jaar op nummer 1 TrustPilot
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Blog

Osteoporose
Wat is osteoporose? Osteoporose, of botontkalking, is een aandoening waarbij uw botdichtheid afneemt. Hierdoor worden uw botten poreus en minder sterk. De structuur van het bot veranderd en de binnenkant gaat er meer als een spons uitzien. Doordat de botten zwakker worden en de botstructuur veranderd is er sneller kans op botbreuken. Botontkalking is een systemische botaandoening. Dit betekent dat de botontkalking in het hele skelet plaatsvindt. Botten zijn net als spieren levend weefsel. Ze g..
Parasomnie
Wat is parasomnie? Parasomnie, of parasomnia, is een verzamelnaam voor klachten en verschijnselen van ongewenst gedrag tijdens de slaap. Hierbij lijkt het of iemand wakker is, maar in werkelijkheid slaapt diegene en weet hij niet wat hij doet. U kunt hierbij denken aan slaapwandelen, nachtmerries en tandenknarsen. Mensen die dit ervaren zijn hier meestal niet van bewust, waardoor er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Vele vormen van parasomnie zijn geheel onschuldig en komen alleen op kinde..
Parkinson
Wat is Parkinson? De ziekte van Parkinson is een progressieve chronische hersenaandoening die vrijwel het meeste voorkomt bij mensen ouder dan 65 jaar. Parkinson ontstaat doordat er bepaalde hersencellen langzaam afsterven die dopamine aanmaken, wat resulteert in een tekort van dit stofje. Dopamine zorgt er onder andere voor dat je soepel kunt bewegen en je bewegingen onder controle kunt houden. Parkinson leidt altijd tot bewegingsproblemen. Zo kan men last krijgen van stijve spieren en trille..
Pocketvering matras
Wat is een pocketvering matras? Een pocketvering matras is een matras met stalen veren die afzonderlijk verpakt zijn in losse zakjes (pockets). Deze zakjes zijn gemaakt van een ongeweven synthetisch materiaal. Omdat alle veren in een pocketveringmatras los verpakt zijn, kan elke veer ook individueel bewegen zodra ze ingedrukt worden. Dit zorgt voor een betere conformiteit. Hoe meer veren er in een matras zitten, hoe beter het aanpassingsvermogen van het matras. Het zakje dat om de veren heen zi..
Polyether
Wat is polyether? Polyether is de naam voor een synthetisch schuimmateriaal genaamd polyurethaanschuim. Dit schuim wordt gebruikt om polyethermatrassen van te maken. Polyethermatrassen kunnen geproduceerd worden met verschillende hoeveelheden polyether. Deze hoeveelheid polyether in het matras wordt uitgedrukt in de SG-waarde. Een polyethermatras met een SG-waarde van 20 bevat minder schuim en meer lucht dan een polyethermatras met een SG-waarde van 40. Hoe lager de SG-waarde, hoe slapper en za..
Pont d'Amour
Wat is een pont d'amour? Een pont d'amour, ook wel een matraswig genoemd, is een schuimrubber balkje om van twee losse matrassen één geheel te maken. Pont d'amour betekent letterlijk een brug van de liefde in het Frans. De matraswig zorgt ervoor dat de naad tussen twee losse matrassen verminderd wordt. Zo kunt u, alleen of samen met uw partner, op iedere plek van uw bed liggen zonder dat u in de naad in het midden terecht komt. Om de naad helemaal niet meer voelbaar te maken kunt u over de twe..
Proefliggen
Wat is proefliggen? Proefliggen is wanneer je een matras uitprobeert in een beddenwinkel. Door proef te liggen krijgt u een idee van de stevigheid en het comfort van een bepaald matras. Proefliggen geeft echter geen indicatie hoe het matras daadwerkelijk slaapt en of u er uitgerust op wakker wordt. Daarnaast is het meestal lastig om echt ontspannen de tijd te kunnen nemen om een matras echt goed te kunnen proberen. Proefliggen geeft dus alleen een indicatie van de stevigheid en het algemene co..
Proefslapen
Wat is proefslapen? Proefslapen is het matras eerst beslapen voordat u het aanschaft. Door eerst echt op het matras proef te slapen weet u of het matras fijn voor u is en bij u past. Direct na het ontvangen en in gebruik nemen van uw nieuwe matras krijgt u ongetwijfeld last van aanvangsklachten. Deze periode van aanvangsklachten heet de gewenningsperiode. Deze periode wordt ook wel de houding-correctieperiode genoemd. De ervaring leert dat het een aantal weken kan duren voordat het lichaam voll..
Proeftijd
Wat is proeftijd? Een proeftijd is een bepaalde tijd om een matras thuis uit te proberen. Een proeftijd is iets anders dan een omruilgarantie, want dan kan je het matras alleen maar omruilen, vaak zelfs eenmalig. Wanneer u dan een andere stevigheid wilt moet u wel hetzelfde merk én type matras afnemen. Het beste kiest u voor een proeftijd met een niet goed geld terug garantie. Dit houdt in dat wanneer het matras niet aan uw wensen voldoet, u het gewoon terug kan geven en uw volledige aanko..
Progressieve druk
Wat is progressieve druk? Progressieve druk betekent dat de tegendruk van een matras wordt opgebouwd naarmate het matras harder wordt ingedrukt. Progressieve tegendruk is één van de belangrijkste aspecten van een goed matras. Je zou kunnen zeggen dat een goed matras progressieve tegendruk biedt en een slecht matras niet. Het zorgt ook voor meer comfort omdat de eerste aanraking zacht en comfortabel aanvoelt. Hoe meer het matras belast wordt, hoe meer er tegendruk ontstaat waardoor er meer steun..
Puntelasticiteit
Wat is puntelasticiteit? Puntelasticiteit is een waarde voor de soepelheid van het materiaal. Dit heeft te maken met het vermogen van het schuim om plaatselijk ingedrukt te worden zonder dat er een groot oppervlak van het schuim mee naar beneden beweegt. Hoe kleiner het oppervlakte van het schuim dat meegaat als het ingedrukt wordt, hoe beter de puntelasticiteit. U kunt dit zelf testen door met enkel uw vinger in het schuim te drukken. In de meest ideale situatie voegt het schuim van uw matras ..
Reflux
Wat is reflux? Reflux is een aandoening waarbij maagzuur terugvloeit in de slokdarm. Hierbij kan men last hebben van brandend maagzuur, het opboeren van maagzuur en een geïrriteerde keel. Het is ook veel voorkomend dat er ook pijn en last van een brandend gevoel achter het borstbeen ontstaat. Iedereen kan last hebben van reflux, zowel baby's en kinderen als volwassenen. 25% van de bevolking ervaart maandelijks reflux en 5% zelfs dagelijks. Reflux wordt ook wel gastro-oesofageale refluxziekte g..
Slecht slapen in de overgang
Slecht slapen in de overgang: wat kan je er tegen doen?Slaapproblemen door overgangsklachten (menopauze) is een bekend probleem. Het is meestal heel herkenbaar, je ligt te draaien en te woelen in bed maar het in slaap vallen lukt niet. Of je valt wel gewoon snel in lekker slaap maar je wordt halverwege de nacht wakker en kan niet meer inslapen. Naast het feit dat slecht slapen heel vervelend is wordt het extra vervelend als de slapeloosheid door opvliegers en nachtelijke transpiratie komt. Je ku..
Huisstofmijt, wat is het en wat kan je ertegen doen?
Wat is een huisstofmijt? Een huisstofmijt is een klein wit beestje dat tot de familie van de spinachtigen behoort. De huisstofmijt is bijzonder klein (0,1 tot 0,6 mm) waardoor ze niet zichtbaar zijn met het blote oog. Feitelijk zijn huisstofmijten onschadelijk, maar je kunt er wel allergisch voor zijn. De huisstofmijt voelt zich het meest thuis op een donkere en vochtige plaats met een temperatuur van rond de 25°C.De huisstofmijt voedt zich met huidschilfers van mensen waardoor matrassen, d..
114254 producten