Wat is ergonomie? Lees het in de begrippenlijst van Royal Health Foam!
Voor écht lekker slapen 45 nachten proefslapen Gratis bezorgd tot op de slaapkamer
Royal Health Foam matrassen
Bel ons: 070-3387010
Royal Health Foam
Voor écht lekker slapen
Matrassen in 4 hardheden
45 nachten proefslapen
Leverancier ziekenhuizen
Gratis thuis bezorgd
Bel voor persoonlijk advies:
 070 - 338 70 10
Royal Healh Foam bestaat 25 jaar. Nu 250 korting per matras
Nu €250 Korting per matras
Royal Healh Foam matrassen - Beste van categorie Trust Pilot

Ergonomie

Ergonomie

Wat is ergonomie?

Wat is ergonomie? Ergonomie is een toegepaste wetenschap die zich richt op het analyseren, ontwerpen en het optimaliseren van de mens in relatie tot diens omgeving. Met de ‘omgeving’ bedoelen we de ruimtes waarin men zich begeeft maar ook de objecten die men hiervoor gebruikt. Het doel van een goede of juiste ergonomie is altijd gericht op veiligheid, welzijn en efficiëntie. Voor ontwerpen van producten wordt tegenwoordig veel rekening gehouden met een juiste ergonomie. Wij weten nu hoe het menselijke bewegingsapparaat werkt en producten zoals matrassen, meubilair en ruimten worden ontwikkeld waarbij de gebruiker het uitgangspunt is. Dus bij het ontwikkelen worden producten aangepast aan de mens en niet andersom.

De meest bekende vorm van ergonomie is de fysieke ergonomie. Fysieke ergonomie heeft te maken met anatomie en antropometrie (de menselijke lichaamshouding en verhoudingen). Fysieke ergonomie gaat om de juiste werkhouding, sta- of lighouding en werkplekinrichting. Ook wordt er bij fysieke ergonomie zoveel mogelijk rekening gehouden met het menselijk lichaam in relatie tot handelingen die hij of zij uitvoert.

Ergonomie bij matrassen wordt verkregen door zones waarbij bijvoorbeeld de schouders en de heupen zachtere delen (zones) hebben. Elk goed matras heeft zodoende zones behalve traagschuim matrassen. Traagschuim wordt zacht door lichaamswarmte en maakt zodoende een perfecte mal van het lichaam. Hierdoor ontstaat er meestal ook een correcte ergonomie omdat het matras wijkt en draagt waar nodig.

Chris Nederhorst Geschreven door Chris Nederhorst

Chris Nederhorst - Oprichter RHF

Het bedrijf Royal Health Foam is opgericht in 1998 door Chris Nederhorst waarbij het ontwikkelen van matrassen die heerlijk liggen het uitganspunt is.  Uitsluitend de meest kwalitatief hoogwaardige materialen worden gebruikt bij de vervaardiging van onze matrassen.  Op dit blog geeft Chris u tips en informatie over matrassen, kussens, ergonomie en houding en alles wat bij echt lekker slapen hoort. U kunt verder nog meer informatie vinden over mijn expertise op het gebied van matrassen op:

Matras.info | Youtube | Linkedin